Maandelijkse aankopen #2: dit kocht ik allemaal in september

Joh, deel twee alweer van het materialistische stukje van mijn blog. Heerlijk luchtig hoor, om over zulke dingen te schrijven. Ik kan oprecht genieten van alle nieuwe dingen in mijn huis (ben verre van minimalistisch, sorry) en geniet dus ook van het schrijven van deze blogs. Dus. Deel twee it is! 

Winterslaapzak voor James 

Axel heeft al een tijdje een warme slaapzak, omdat hij eerder uit zijn oude groeide. James heeft nu precies dezelfde slaapzak van Jollein en kan dus ook een tijdje vooruit. Hoef ik daar deze winter in ieder geval niet meer aan te denken. 

Het Kidsproof Kookboek 

Een hele tijd aten Axel en James echt geweldig goed. Ik kon echt niet klagen over de hoeveelheid & variatie. Maar sinds een paar weken is vooral James ineens een stuk moeilijker met zijn eten (schijnt de leeftijd te zijn). Probleem is een beetje dat dat kind het zich niet kan veroorloven om af te vallen. Hij zit al op de onderste lijn. En natuurlijk: die lijnen zijn maar gemiddelden, maar toch. Als het gaat om gewicht, vind ik het wel een fijn idee dat er wat bij komt en niet eraf gaat. Daarom heb ik het Kidsproof Kookboek van ChicksLoveFood gekocht, in de hoop dat er wat lekkere recepten tussen zitten die ik kan toevoegen aan mijn succeslijstje. Heb nog niets geprobeerd, maar daar komt snel verandering in. 

Warme trui van Only

En die gaat ook weer terug. Op de foto ziet de trui er heel leuk uit, maar is mij iets too much. Ik val een beetje weg in die trui en dan staat het gewoon niet leuk meer. Jammer, want ik ben wel toe aan een nieuwe trui. Heb laatst veel oude kleren weggegooid omdat die eigenlijk nooit echt lekker zaten, maar dan moeten ervoor in de plaats wel kleren komen die ik écht heel fijn vind. 

Grote wasmand 

Ik was helemaal zat van al het gesleep met kleren. We hebben een wasmand bij de wasmachine staan, maar daar gaat standaard de vieze was in. In de kamer van de jongens staat ook eentje om de vieze was in te gooien, maar zo’n handige die ik kan gebruiken om was uit de droger te halen en op te vouwen om vervolgens naar boven te brengen, had ik nog niet. En nu dus wel. Hendie! 

Glow in the Dark bibs spenen 

Ja, als je het nog niet doorhad: ben enorm fan van de Bibs spenen en vooral de glow in the dark-varianten zijn zó handig. Er liggen er twee of drie van in ieder van de jongens hun bed en dat maakt dat ze hun speentjes nooit meer kwijt zijn. Tenzij ze ze op de grond gooien, wat ook nog regelmatig (bewust of onbewust) gebeurt. Maar ja, speentjes ‘moeten’ vaak vervangen worden en het was weer eens tijd. Interessant verhaal, dit. 

Boek: Een steekje los van Iris ter Haar 

Jaaa, hier wacht ik al een tijdje op! Eigenlijk heb ik haar boek in juli al gepre-ordered (galgje!), maar hij kwam eind deze maand eindelijk binnen en daarom vind ik dat hij bij de aankopen van deze maand hoort. Heb heel veel zin om ermee te beginnen en vraag me af hoeveel ik zal herkennen. Toen ik 17 was had ik een sociale angststoornis en hoewel ik daar overheen ben gegroeid, zit er nog altijd iets in mij wat daarbij hoort en waarschijnlijk altijd onderdeel van me zal zijn.

Cursus ‘Succes met Affiliate Marketing’

Begin september kocht en startte ik met de cursus ‘Succes met Affiliate Marketing’ van Nicole van Roekel. Ik volg haar al een paar jaar op Instagram en wist meteen dat zij de juiste persoon for the job was. De basis van affiliate marketing heb ik al aardig goed onder de knie, dus ik was een beetje bang dat het een beginnerscursus zou zijn. En hoewel de basis natuurlijk goed gedekt werd, heb ik veel geleerd en vooral veel nieuwe inspiratie opgedaan. Heel waardevol dus.

Dat was ‘m alweer! Heb jij nog iets leuks gekocht deze maand? 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 8 Comments
 1. Irene schreef:

  Oooh ik heb die glow in the dark tutjes ook net gekocht en amai, totaal onverwacht geven die dus een hele nacht ‘licht’. Ik dacht dat dat na een paar uur wel uitgedoofd zou zijn. Heel handig inderdaad!

 2. nicole schreef:

  Soms is het ook gewoon heerlijk om iets te kopen, en te genieten van iets nieuws. Ik kan dat ook zo hebben met een nieuwe tas of portemonnee.

 3. Saskia schreef:

  Wij hebben ook al tijden glow in the dark spenen (van Advent, want enige die meneer wil hebben) en echt ideaal. Sta je niet zo te zoeken in de nacht haha. Deze maand zijn we bezig met de Sint cadeautjes alvast inslaan, zo leuk voor die kleine!

  • Johanne schreef:

   Oeh, leuk dat jullie daar al mee bezig zijn. Moeten wij ook maar eens mee beginnen! En ja, scheelt enorm met zoeken he. Ik ben ook redelijk nachtblind, dus ik was anders de halve nacht kwijt aan het zoeken van die stomme spenen, haha.

 4. ver-dwalen schreef:

  Die glow in the dark spenen! Ik werk dus in de kinderopvang en ben zo dankbaar als ouders zo een speen meegeven voor tijdens het slaapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *