Februari - maandoverzicht

10 dingen die mijn maand nóg beter maakten | Februari

Februari, je was hartstikke mooi, maar ik ben blij dat je bijna weer ten einde loopt. Je bent te koud en te winterig (winderig, hehe), voor me. Het ligt niet aan jou, maar aan mij. En toch, als ik aan jou denk, denk ik aan mooie momenten. Want het was niet één en al kou, ijzel en drama. Nee, je hebt me ook goede dingen gebracht. Zal ik ze even voor je op een rij zetten? Tien in totaal? Dan sluiten we het goed af.

Complimenten over mijn vrolijke persoonlijkheid

Sja, dit klinkt echt weer belachelijk natuurlijk. Maar ik wilde het toch even benoemen omdat ik zelf vaak het idee heb dat ik juist wat negatief overkom. Blijkbaar valt dat mee, want én mijn werkgever (opdrachtgever) én mijn allereigenste vriend verbaasden zich erover hoe positief en vrolijk ik altijd ben. Is natuurlijk niet zo hè, laten we even realistisch zijn, maar toch. Blij dat ik het wel uitstraal. Ondanks dat ik het maf vind, want ik ben thuis echt niet één en al Mary Poppins en supercalifragilisticexpialidocious.

Aangesproken worden op mijn haar

Haren verven staat garant voor feest, hoor. Of in ieder geval, een complimentenfeest. Gah, ok, ik zie nu pas dat ik mezelf helemaal aan het ophemelen ben. Wees gerust, het is niet één en al Johanne is zo cool, tof en megaleuk. Nee, wacht maar. Lees door. Stop hier alsjeblieft niet.

Maar het was heel leuk. Want ik ging samen met mijn beste vriendin uit eten en zij ging even naar het toilet. Ik zat op mijn telefoon te prutsen (een teken dat je toch niet lastig gevallen wil worden, maar dat snapt niet iedereen) en de vrouw naast me zei: ‘Wauw, wat is je haar rood! Super mooi!’ En toen vroeg ze naar de kleur en ik wist niet hoe de kleur heette, en ze bleeeeef maar vragen welke kleur het exact was, maar ik wist het gewoon niet. Gelukkig kapte d’r vriendin haar af voordat ze m’n haren eraf knipte om mee te nemen naar haar eigen kapper. Mijn haar was ook wel heel rood, hoor. Trouwens.

Weer nieuw haar!

Met nadruk op was, want het is niet rood meer. Of in ieder geval, niet helemaal rood meer. Ik heb nu een balayage met als ba donkerbruin en layage roodachtig met soms blonde strepen. Het schijnt nogal moeilijk te zijn om een dieprode kleur uit je haar te krijgen en mijn haar nu is daar bewijs van. Maar eigenlijk is het, ondanks dat dit niet het plan was, supermooi geworden.

balayage

Gezelligheid met beste vriendinnetje

Zoals ik weleens vaker heb gezegd zie ik mijn vrienden niet zo vaak meer. Iets met in het midden van het land wonen en dat dat harrrrtstikke ver weg is als je in Groningen/Assen/het Noorden woont. Maar vorige week kwam mijn beste vriendinnetje langs. Hebben we gezellig (iets te kort) door Utrecht gelopen en zijn we daarna met zijn tweetjes uit eten geweest bij Proeflokaal Bregje (nog bedankt voor de tip Shirley, hele leuke plek!).

Netflix: The Good Place

Dit moet ik eigenlijk een maandelijks terugkerend dingetje maken in mijn overzichten, want iedere maand begin ik wel met iets nieuws. Wacht, misschien is het al een terugkerend dingetje en wist alleen ikzelf dat nog niet. Badumdummmm (doe dat op een onheilspellende toon). Zonder al te veel te spoilen: het is leuk! Wel even wennen, maar heel slim gedaan.

De eerste warme(re) zonnestraaltjes

Oef, dat klinkt alweer als lang geleden. Wanneer was het? Twee weken geleden ofzo? Dat het zonnetje scheen en daadwerkelijk warm voelde? Nou, dat was best lekker. Die kou van nu trek ik niet. Nee, dat is een beetje overdreven (drama queen). Maar ik ben gewoon niet gemaakt voor de kou, hoe ‘lekker’ het ook kan zijn. Kan overigens wel wennen aan die mooie zon van de afgelopen dagen. Dat dan weer wel.

Broertjes die ook gewoon op hun pootjes terechtkomen

Ik vind het heerlijk om een grote zus te zijn, maar soms ook best moeilijk. Het liefst bescherm ik mijn broertjes tegen al het slechts in de wereld, maar soms moeten ze iets helaas ook gewoon meemaken. En ik ben heel trots op mijn broertjes, want ze gaan met bepaalde dingen veel beter of anders om dan ik. Niet dat ik het slecht deed, maar ik weet nog wel hoe pijnlijk sommige dingen voor mij waren en als zij iets moeten meemaken dat diezelfde pijn veroorzaakt, wil ik dat niet. En ze doen het gewoon goed. <3.

Oreo Cheesecake en andere ongezonde dingen

Een collega had laatst oreo cheesecake meegenomen naar werk en man, wat was dat lekker zeg. We hebben haar allemaal om het recept gevraagd en een deel van ons heeft de taart inmiddels al nagemaakt. Afgelopen weekend was ik aan de beurt en als zoiets dan lukt, maakt dat mij BLIJ. Zo blij als een ei. Weet niet hoe blij een ei is, maar wordt zo vaak gebruikt in combinatie met blij, dat het niet anders kan dan dat een ei het toppunt van blijheid is.

En verder heb ik lekker bitterballen gegeten deze maand, pizza besteld bij Domino’s, lekkere brownies gehad bij mijn ouders en Doritos gaan er altijd wel in en dat is ook gewoon een goed iets. (Maart wordt een balansmaandje? Of niet…)

Nadenken over de toekomst

Ik doe het eigenlijk liever niet om teleurstellingen te voorkomen, maar soms als we samen praten (we=ik en vriend) dan vind ik het gewoon fijn dat we beiden vrijuit kunnen zeggen wat we in de toekomst willen en dat we ook naar elkaar luisteren. En dat we gewoon van elkaar weten dat er een toekomst is (niet jynxen nu! *afklop*).

Inplannen blogonderwerpen: geslaagd

Vorig jaar worstelde ik nogal eens met het vinden en bedenken van onderwerpen voor mijn blog. Vaak kwam het voor dat ik op de dag voordat ik wilde publiceren nog eens een onderwerp bedacht, deze vervolgens eerst in het Nederlands uitwerkte en dan nog moest vertalen naar het Engels. Wat een werk. Ik ben sinds een tijdje goed bezig met het inplannen van onderwerpen en deze maand heb ik zelfs mijn planning bijgewerkt tot mei (!!!). Daar ben ik best heel erg trots op, want mijn planskills zijn weleens anders geweest. Ik schrijf uiteraard vaak nog op de dag voordat ik wil publiceren, maar daar kan (wil) ik niet zoveel aan doen en dat stoort me ook niet heel erg.

Hoe gezond was jouw februari?

 

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 28 Comments
 1. Doesn’t the sun make a huge difference?! I love seeing the first signs of warmer weather 🙂

  • Johanne schreef:

   It totally does! We had such a crazy cold week last week and now…it’s back to 11 degrees (celcius) and the sun was out…perfect! Spring, here we come 🙂

 2. Melanie schreef:

  This is such a fun list! Those first rays of sunlight are truly magical.

 3. ShootingStarsMag schreef:

  Ooh love your hair! And yay for time with friends. I saw a lot of great friends this month too which was nice, especially the ones I don’t see very often. I need to get better with planning ahead for the blog. I DO have some ideas; just need to get things written/scheduled.

  -Lauren
  ShootingStarsMag onlangs geplaatst…Local Tourist: Angels in America + School of RockMy Profile

  • Johanne schreef:

   Thank you! Yeah, it’s so good to see friends you don’t get to see very often. I love how friendships just stay the same and even though you didn’t see each other for a while, things are just the way they always were.

 4. Ashley Welborn schreef:

  Your hair is gorgeous! Love the talk about planning ahead. It helps you to not feel so stressed because you are so prepared and ahead of the game!

  • Johanne schreef:

   Thank you so much, Ashley! It does. I look at my planning and I have time to think about the subject and just prepare it already in my mind. Now, things would be better if I could actually write ahead as well…

 5. Romy schreef:

  Zo te horen had je heel wat fijne dingen de afgelopen maand. De zonnestralen (inderdaad, waar zijn die gebleven?!) van een paar weken geleden waren héérlijk. Wat lief, die complimentjes! En je haar ziet er ook echt heel tof uit zo. Wat is die balayage gaaf! Supergoed ook trouwens dat het inplannen van je artikelen beter gaat 🙂 Ik ben daar ook de afgelopen weken meer mee bezig en het bevalt me goed om vaak al van tevoren een artikel klaar te hebben staan.
  Romy onlangs geplaatst…Favorieten | Kersen, Body Worlds & YouTube-humorMy Profile

  • Johanne schreef:

   Oh, wat goed dat jij er ook mee bezig bent! Weet nog wel dat je zei dat jij ook vaak de avond van tevoren vaak nog met een artikel bezig was. Heerlijk he!

 6. Rebecca schreef:

  Love the reminders and the celebrations. New hair is a celebration (and yours looks fab!) Plus here’s to celebrating the coming of warmer weather! I’m done with the cold.
  Thanks!
  Rebecca onlangs geplaatst…3 Ways to Show Fierce Love to Your TribeMy Profile

 7. Maegan schreef:

  Gorgeous hair! I love being a big sister, and pride in your younger siblings is one of the best feelings! Great list!

 8. This list is so fun, also your hair looks beautiful.
  Emily @ Pizza & Pull-Ups onlangs geplaatst…15-Minute Chickpea MasalaMy Profile

 9. Darina schreef:

  Mooi overzicht! En je haar is echt geweldig!

 10. Irene schreef:

  Je haar ziet er super mooi uit! Dan krijg ik ook weer zin om het te laten kleuren, maar ik heb door mijn ombré zoveel miserie gehad (oké, valt ook wel weer mee hoor maar m’n haar was echt stro) dat ik het niet meer wil kleuren. Ik laat het sowieso wel terug groeien. Misschien dat ik binnen een paar jaar weer voor een kleurtje ga want ik vind rood en koper echt prachtig. Dilemma’s :p en die zonnestralen maken me echt heel happy ^^ inderdaad jammer dat het nu zo verschrikkelijk koud is.
  Irene onlangs geplaatst…Day zero project | Update 1My Profile

  • Johanne schreef:

   Oh ja, dat komt me wel bekend voor, haha. Heb mijn haar ooit grijs geverfd…dubbel ontkleurd en mijn haren vielen er gewoon uit. Verschrikkelijk. Ben ook wel een beetje bang voor stro, maar voor nu lijkt het ok! Haha en rood en koper past perfect bij de herst, dus je hebt nog heeeeel even om te beslissen ;p. Of tot volgend jaar herfst natuurlijk.

 11. Tracy schreef:

  This was a great post! I love your hair colour!
  Tracy onlangs geplaatst…March 30-Day Wellness ChallengeMy Profile

 12. Saskia schreef:

  Tof haar hoor! Altijd leuk van die complimentjes 🙂
  Mijn februari was erg gezond, ik maakte mijn 2 skate ritten en genoot er met volle teugen van.

 13. Oh, The Good Place wil ik ook zien! Ik twijfel er ook heel erg over om mijn haar te kleuren, maar omdat ik zo’n kort kapsel heb, heb ik toch een beetje schrik voor die uitgroei, haha. En februari was zó’n ongezonde maand, wow haha, ik voel me echt moddervet, hahaha. Ben net terug uit Valencia waar de sangria, tapas en paella ook rijkelijk vloeiden, dus nu moet de riem er terug even op, haha.
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Strengths & weaknessesMy Profile

  • Johanne schreef:

   OOOhh, ja Spanje is niet goed voor je gewicht! Ik kom er iedere keer weer twee kilo zwaarder van terug haha. En waar zijn de groenten? :p. Succes met de riem aantrekken en veel plezier met The Good Place. Vind het echt een heerlijk niets-serie!

 14. Shirley schreef:

  Hey, leuk dat je bij Bregje bent gaan eten naar aanleiding van mijn tip. Leuke plek hè? En zeker voor die prijs (niet dat de prijs nou altijd bepalend is voor of iets leuk is of niet). Goed bezig met het inplannen van artikelen. Zou ik ook wat meer moeten doen. Hoewel ik in februari spontaan heb geschreven en nog vrij veel ook. Nu is het weer even wat rustiger op mijn blog, maar so be it.
  Shirley onlangs geplaatst…Boeken om wel/niet te lezenMy Profile

  • Johanne schreef:

   Ja, is echt super leuk! Was er laatst ook al met mijn ouders en zij vonden het ook bizar dat je er prima kon eten voor die prijs! Toch, 15 euro voor drie gangen maakt het wel extra leuk :p. Je hebt inderdaad best veel geschreven afgelopen maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge