Maandoverzicht november

10 fijne dingen van deze maand: november – weekje Nederland

Mijn november stond vooral in het teken van aftellen naar mijn weekje (met de boys) in Groningen. Ik had er zo’n zin in. En gelukkig was het ook een fijne week en hebben mijn kindjes enorm genoten bij opa en oma. Maar ik deed nog meer dingen waar ik afgelopen maand blij van werd!

Badkamermeubels kopen

We hebben een heel fijn huis, met genoeg ruimte en een hele fijne, complete keuken. De enige kamers die eigenlijk niet echt af zijn, zijn de badkamers. Er staat alleen een wastafel, that’s it. Geen verwarming voor de handdoeken, geen spiegel, geen kastjes. Prima voor even, maar op de lange termijn is het toch fijn om warme handdoeken te hebben en een plekje te vinden voor mijn fohn en krultang, bijvoorbeeld. Dus we hebben eindelijk een mooie badkamermeubel gevonden en een kast voor ernaast. De verwarming en spiegels hebben we ook gekocht, dus eindelijk weer toasty handdoeken (en nee, het is hier niet warm genoeg om de handdoeken in de zon te laten drogen). 

Grote bedjes voor de jongens 

Axel en James worden in februari alweer 4 en ze hebben het lang volgehouden in hun ledikantjes, maar het is nu toch echt tijd voor een upgrade. Na lang zoeken vonden we in november eindelijk iets waar onze tweeling waarschijnlijk ook heel enthousiast van wordt. Het zijn geen twee losse bedden, maar het is een soort hoekbedcombinatie. Lastig uit te leggen (dus klik vooral even op de foto), maar ze komen gezellig met hun koppies bij elkaar te liggen. En dicht bij elkaar liggen vinden ze toch wel heel fijn en een veilig gevoel geven ‘s nachts. 

Onverwacht enthousiast zijn over een boek buiten mijn ‘genre’

Ik ben een beetje van de moderne literatuur/chick lit/YA. Dus als iets wat minder modern is, dan denk ik al snel: nee, dat is niets voor mij. The Secret Book of Flora Lea is zo’n boek dat mij in de eerste instantie niet aantrekt. Toch hadden wij ‘m gekozen voor onze boekenclub. Het gaat over de 14-jarige Hazel die tijdens de Tweede Wereldoorlog haar zusje verliest. Het verhaal schippert tussen de oorlog en de jaren 60. Dus nee, niet super modern (ok, ook geen jaren 1800, maar toch). Maar ik werd al snel door het verhaal gegrepen en had iedere keer weer zin om het boek open te slaan. Vind ik leuk.

Blij met mijn Temu agenda 

Ik ben heel slecht met agenda’s. Echt heel slecht. Heb van alles geprobeerd en niets werkt. Zelfs de Structuurjunkie Planner deed het helaas niet voor mij. Laatst was ik doelloos aan het scrollen door Temu en zag ik een schattige roze agenda mét een goede inhoud. Ik twijfelde nog even: gaat déze planner het dan wel voor mij doen? Ben toch overstag gegaan en zit inmiddels als in mijn vijfde week van (voor mij) optimaal gebruik. Dat gebeurt niet snel hoor. Moet wel even aankijken hoe lang dit nog duurt, want het kan net zo goed zijn dat ik over twee weken alweer vergeten ben dat ik een agenda had. 

Paar dagen lenteweer

We hebben in Galicië enorm veel regen gehad. Maar echt, heel veel regen. Zelfs in Nederland heb ik nog niet eerder zo’n constante stroom van VEEL regen en storm gezien. Het is echt jaren geleden sinds ik deze stormvarianten in Nederland heb gezien. Dus ja, dat zegt nogal wat lijkt me. Oh ja, in fietsland Nederland overleefde ik prima zonder regenjas, maar hier in Spanje heb ik er toch echt een aangeschaft. En ik zit vooral in de auto, hè. Nou ja, zo’n twee/drie weken geleden hadden we toch ineens een hele week zon en zo’n 16 tot 18 graden en daar heb ik van genoten. Nu maar hopen dat ik daar deze winter nóg een keertje van mag genieten. Ik weet dat Galicië het kan. Komop!

Nieuwe laptop

Ik zit al jaren op een oud, traag ding te typen en het werd toch echt tijd voor een nieuwe. Maar ja, wat een uitgave zo’n laptop. Ben toch maar gaan zoeken en kwam erachter dat het Black Friday was. Nou ja, zo geschiedde al snel. Nu is natuurlijk de vraag was de korting echt of nep? Maar daar sta ik niet te lang bij stil. Hoe dan ook een goeie prijs voor een goeie laptop. 

Vriendinnen zien

Toch even terugkomend op Groningen. De urgentie om elkaar te zien is nu we zover uit elkaar wonen zoveel groter. En dat is leuk, want de tijd die we met elkaar besteden is ook gewoon beter. Zo fijn. Dus woensdag ging ik lekker met een vriendinnetje bij Mr. Mofongo eten. Donderdag reed ik naar het mooie Baflo om met twee vriendinnen heerlijk te eten en kletsen en zaterdag maakte ik met nog een andere vriendin een wandeling door de stad en dronken we een latte machiato met een taartje. En toen was de week alweer voorbij.

Tot rust komen bij mijn ouders

De dagen dat ik niet met vriendinnen afsprak, zat ik overdag op kantoor (ook als ik wel met vriendinnen afsprak, overigens) en was ik ‘s avonds lekker bij mijn ouders waar er voor me gekookt werd en ik samen met mijn moeder de jongens in bad en bed deed. Dat is dan toch wel zo lekker he, om na een dag werken en zorgen niet meer te hoeven koken. Of de vaatwasser inruimen. Dat is nu ineens weer zo aanpoten, haha. 

Lekker eten 

 In Groningen natuurlijk (crompouce, Mr. Mofongo, chinese afhaal bij vriendinnetje, heerlijke maaltijden van mijn ouders), maar ook in Spanje. Hier ben ik zelf wat nieuwe gerechten aan het uitproberen, herontdekten we mijn (nou ja, ChicksLoveFoods) Thaise noodlesoep en gingen we af en toe uiteten. 

Nieuwe haren

Ook dat heb ik lekker in Groningen laten doen. Ik mis hier in Spanje die gezelligheid en rust bij mijn oude kapper, dus daar ging ik gewoon weer naartoe. Zo fijn om alles wat er om je heen wordt gezegd weer te verstaan en te begrijpen waar ze het over hebben als ze het over een bepaalde plek hebben. Plus, Bohemian Hair maakt mijn haar áltijd beter. Altijd. 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 4 Comments
 1. Irene schreef:

  Leuke lijst! Ik heb de link van je agenda maar niet open geklikt want ik koop echt te veel planners die ik dan toch niet gebruik :’)Die bedden voor de jongens zijn super gezellig!

 2. Saskia schreef:

  Oh wat een superfijn lijstje! En wat een toffe bedden voor je jongens. Worden ze weer groot he, hadden we dit jaar ook met Noa zijn grote bed. Hij slaapt er een stuk beter in.

  • Johanne schreef:

   Ooh, Noa slaapt ook meteen veel beter? Wat goed! Ik vond het ook al zo bizar hoe goed de jongens ineens slapen (en ze sliepen al best goed, maar de laatste tijd iets minder). Deze vakantie liggen ze er rond 8.30/9.00 uur en slapen zo door tot een uurtje of 9.30/10.00 😮

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *