maandoverzicht oktober

10 dingen die mijn maand nog beter maakten || Oktober

[Wat een vreemde maand was oktober eigenlijk. De bladeren vielen van de bomen, maar tegelijkertijd bezochten we massaal het strand en overbevolkten we de terrassen. Ik moet eerlijk bekennen dat dergelijke oktobers wel mijn voorkeur hebben boven de werkelijk herfstige oktobers. Wat mij betreft stellen we die kou en dat donkere weer zo veel mogelijk uit. Ah ja, helaas mag het niet zo zijn en moet ik roeien met de riemen die ik heb en zal het de komende maanden pittig zijn voor een herfstdip-gevoelig type zoals ik. Gelukkig hebben we altijd oktober 2018 nog!

Kringloopshoppen met Vaker Vrolijk

Regelmatig post Romy op haar blog over alle leuke dingen die zij koopt in kringloopwinkels. Op een gegeven moment had ik er genoeg van en zei ik tegen Romy: ‘Leer mij dit ook!’ En zo geschiedde, we planden een date en gingen gezellig samen Utrecht in.

En ik ben ook nog eens goed geslaagd. Een krultang van Remington voor nog geen 5 euro kan ik niet laten liggen, toch? Nu nog oefenen want een eerste krulpoging ging me niet zo goed af. Ook kocht ik kerstmokken, een boek en een mooie millennialroze (jaahaa, zo noemen ze dat) sjaal.

Nadat Romy en ik onze tassen hadden gevuld, gingen we het centrum in aten we bij het super hippe Street Food Club. Mocht je nog op zoek zijn naar een Instagramwaardig plekje in Utrecht: ga daarheen. Niet alleen het interieur ziet er mooi uit, ook het eten is fotowaardig. Zie hier:

The Street Food Club

Heerlijk kletsen met beste vriendinnetje

We hadden elkaar even niet gezien & hadden elkaar ook nog eens heel veel te melden. We zouden oorspronkelijk high tea-en tussen de alpaca’s, maar helaas was die plek volgeboekt (al accepteerden ze onze reservering eerst wel). Dus gingen we naar Zwolle en zaten we daar heerlijk (oké, beetje koud) op het terras en hebben we gepraat over van alles en nog wat. Aan beide kanten moesten we even heel veel info kwijt.

Lachen om grapjes die alleen wij twee snappen

In de eerste week van oktober gingen vriend en ik naar een verjaardagsfeestje van een vriend van mij. We kenden er niet zo veel mensen en zaten dus gezellig naast elkaar. Zou ook wat zijn als we niet naast elkaar zaten, ook als we wel veel andere mensen kenden, wellicht. Maar goed, we hebben inmiddels zo veel ‘inside jokes’ dat we er werkelijk de hele avond zoet mee zijn. Het mooie is dat we niet eens volzinnen hoeven te gebruiken en we elkaar al helemaal snappen. #hoiweerzozoetsappigjaheja

Kraambezoek bij lieve collega/vriendin

Afgelopen september is één van mijn lieve collega’s bevallen van een mooi klein meisje en ik mocht twee weken geleden gezellig langskomen. Niet alleen heb ik haar mooie kindjes mogen bewonderen, maar we hebben ook honderduit gekletst over van alles en nog wat. Iedere keer als ik eigenlijk naar huis wilde, hadden we nog wel iets anders om te bekletsen (ja, woord).

Herfst, maar toch ook weer niet

Zat eraan te komen, niet? Ik MOET iets zeggen over het weer. Hollander die ik ben. En daarbij: het was ook wel een beetje speciaal. Zulk mooi weer, zo ver in oktober. Bedoel, we hebben zelfs nog op het strand gelegen. Wat vind je daarvan? De achterdeur stond tot vorige week nog heerlijk open om wat frisse lucht binnen te laten. Eurgh, niet klaar voor november. Tenzij november is zoals oktober. Dan ben ik oké.

Logeren bij papa en mama

Vanwege wat tijdelijke personele veranderingen (lekker vaag, Johanne), werk ik de komende tijd op woensdag en donderdag in Groningen en slaap ik lekker bij mijn ouders. We weten natuurlijk niet hoe lang we nog in Nederland wonen, dus ik vind het heel fijn dat dit nu nog kan.

Nieuwe, soms brutale ideeën

Ik probeer iets meer een ondernemersmindset te krijgen. Dat betekent voor mij: meer initiatief nemen, brutaler zijn en nieuwe ideeën ontwikkelen. Zodoende heb ik afgelopen weekend meteen drie mailtjes de deur uit gedaan. Trots op mezelf!

Netflix: Fariña, The Good Place & Amazing Interiors

Joe, ik heb ook eindelijk weer wat genetflixt hoor. Het nieuwe seizoen van The Good Place staat er weer op en daar ben ik heel blij mee. Het is zo’n fijne feel good serie. En ik ben gewoon fan van Kirsten Bell. Enige nadeel is dat het hele seizoen er niet ineens op staat, maar dat er iedere vrijdag een nieuwe aflevering online komt.

Fariña is een Spaanse serie over de drugshandel in Galicië. Laat het nu net zo zijn dat mijn vriend daar vandaan komt en natuurlijk allerlei plekjes herkent en moet lachen om de herkenbaarheid. Nee, hij dealde zelf niet in coke, jongens. Hij was nog niet eens geboren toen dit allemaal begon.

Toen ik laatst een avondje niets wilde doen en nergens aan wilde denken, zette ik het programma Amazing Interiors aan. Heerlijk vind ik dat, gluren in andermans huizen.

Jojo Johanne, maar dan met boeken

Ik ben echt zo’n welbekende jojo’er. Maar dan niet met mijn gewicht, maar met boeken: de ene maand lukt het me niet om één boek te lezen en de andere maand gaat het zo gemakkelijk! Begin oktober wist ik me eindelijk door The Girls heen te worstelen en nu ik This is how you lose her van Junot Diaz uit heb, kan ik weer ‘full pull’ verder. Ohja, voor de geïnteresseerden: This is how you lose her vind ik beter dan The brief and wondrous life of Oscar Wao. T’is maar dat je het weet.

Toko Centraal in Nieuwegein

Zoals je weet ben ik niet per se de grootste fan van Nieuwegein. Eén van de weinig dingen die ik er wel aan kan waarderen is het winkelcentrum. City Plaza is een prima plek om een paar uurtjes door te brengen om te shoppen en eten. Er is ook een toko, genaamd Toko Centraal en ik kan altijd zo blij worden van zulke winkels. Een overdaad aan heerlijke en spannende sausjes, tientallen soorten noodles én Fanta’s en andere drankjes in smaken die je niet in de Appie vindt. De buit van afgelopen weekend: rendang noodles (jam!), Fanta bessensmaak, een Japans drankje en Crunchy Caramel M&M’s. Dat ik daar niet vaker kom is mij een raadsel. Ik kwijl nu alweer.

Minder cool deze maand

 • Ben ik eindelijk weer aan het bloggen geslagen, werkt mudderf-ing Bloglovin’ niet mee. Wat een k-website zeg. Niet te doen. En dan vraag ik om hulp en dan duurt het nog tig weten voordat ze met een antwoord komen. Bedankt voor niets mensen.
 • Ik heb een weekje flink slaaptekort gehad. Of ja, voor mijn doen dan. En I NEED MY SLEEP.
 • Nah, dat was het geloof ik ook wel???

Ga jij weleens kringloopshoppen?

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 8 Comments
 1. Lizzy schreef:

  Ik heb inderdaad gezien dat het in Nederland nog heel mooi weer was in oktober. Helaas hadden we hier in het noorden van Engeland wel echt herfstweer, haha. Dat Bloglovin’ probleem herken ik (al is het bij mij een ander probleem)! Ik had gelukkig wel snel door dat Bloglovin’ jouw blogs niet in mijn feed zette, dus ik kijk om de paar dagen altijd even of je een nieuwe blog hebt geplaatst 😊.

 2. Lianne schreef:

  Klinkt als een leuke maand! Wat leuk dat je met Romy naar Utrecht ben geweest. Ik zag inderdaad leuke foto’s van The Street Food Club en ik wil er zeker eens naartoe 🙂 Ja gek hè, die zomer in de herfst. Maar mij hoor je niet klagen! Ik ben precies als jij, laten we die kou maar uitstellen tot we overleden zijn, haha!

 3. Stella schreef:

  Wat. een. fijn. lijstje. <3 Ik ben ook ZO blij dat we in oktober nog van dat lekkere zomerse weer hebben gehad. Hier nog eentje die letterlijk en figuurlijk de bibbers krijgt van al die donkere, koude en vaak natte dagen, bleh. Ik kan er ook nooit zo goed tegen; zeker niet als het kerst en oud en nieuw is geweest en je alweer een soort van klaar bent voor de lente. Maar, dat duurt dan nog minimaal vier maanden.. Gets, niet aan denken. Ik hoop dat je eind november weer zo'n fijn lijstje hebt! Ennn trouwens, wat goed, van die drie verstuurde mailtjes. You got thizzzz. Liefs!

 4. Shirley schreef:

  Het weer in oktober was echt heel fijn. Afgelopen week was ik op Tenerife en ik zat in gedachten nog in de eindeloze zomer. Nope, die lijkt helaas echt voorbij nu. Goed bezig met je verzonden mails. Hopelijk krijg je de antwoorden waarop je hoopt!

 5. Romy schreef:

  Zo leuk om je eindelijk ontmoet te hebben! Ik vond ons dagje kringloopshoppen, kletsen en naar The Street Food Club gaan ook heel geslaagd. Yay voor jouw kringloopvondsten! Vooral die krultang is zo’n goede score! Hopelijk kunnen we binnenkort ons dagje IJ-hallen-shoppen plannen. Ik ga je nog even de data sturen dat de IJ-hallen open zijn. Dat was ik helemaal vergeten!
  Supergoed trouwens van die mailtjes voor je onderneming! Best een spannende stap, maar je weet maar nooit wat er misschien voor moois uit voortkomt. You go girl! Wat fijn ook dat je tijdens je dagen werken in Groningen kunt logeren bij je ouders. Een mooi voorbeeld van het nuttige met het aangename verenigen volgens mij 🙂

 6. Laetitia schreef:

  Goed bezig met je brutale ideeën!! Soms gaat opeens de knop om hè, ben je dr klaar voor wellicht… hoe dan ook, heerlijk als dat gebeurt! Blij voor je én trots op je.
  Ik vond de fotos op Romys insta over jullie krinloopavontuur supertof en dat zegt wat want ik heb een pesthekel aan kringloopwinkelen (is dat een woord?). Ik ben er gewoon te snobistisch voor geloof ik. De geur die in die winkels hangt vind ik altijd vreselijk en ik griezel van het idee dat iemand anders iets al heeft gedragen of weet ik wat niet ermee heeft uitgespookt. Soms is veel fantasie hebben niet handig. En jammer want zo te horen heb je leuke spulletjes op de kop getikt! Hoewel ik denk ik vooral erg blij was geworden van de pannenkoeken :p. Nog één vraag, wat voor tint roze is is hemelsnaam milennialroze??

  Oh, en ik kan uit betrouwbare bron melden dat het enorm wordt gewaardeerd dat je om vage personele veranderingen even je eigen werkweek compleet hebt omgegooid. Blij te horen dat je er zelf toch ook plezier van hebt door de logeerpartijtjes bij je ouders. Dat zijn zeker de momenten om te koesteren, met ewn buitenlandverhuizing in het vooruitzicht.

  Op naar november waarin het hopelijk meevalt met de kou en grijze dagen! *houdt beenwarmers, chocola en waxinelichtjes bij de hand*

 7. Darina schreef:

  Wat leuk dat je bent gaan kringloopshoppen. De Street Food club ziet er heel leuk uit! Ik wil dit weekend even gaan neuzen bij de kringloop 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *