Maandoverzicht september

10 dingen die mijn maand nóg beter maakten | September

Joh, je bent twee weken weg en september is alweer bijna voorbij. Mijn maandoverzicht voor augustus heb ik eind vorige maand achterwege gelaten omdat ik gewoonweg geen tijd had om te bloggen. De laatste week voor de vakantie moest ik nog enorm veel werk verzetten, moesten we nog allerlei vakantiedingetjes regelen en had ik de energie er niet voor om ook nog te bloggen. Ach, ik ben ook geen superwoman (jeweetwel, zo iemand die alle ballen in de lucht kan houden), dus zo erg is het ook weer niet. Daarom deze maand een combo-overzicht. Machtig mooi, want zo heb ik in ieder geval genoeg stof om over te lullen.

Eh, augustus was het hiervoor he? In augustus graafden de vakantievoorbereidingen een gat in mijn kortetermijngeheugen. Want daar stond mijn maand vooral in het teken van: de vakantie naar Noorwegen. We zijn wel duizend keer naar Bever en andere campingwinkels geweest, hebben een proefrit met alles erop en eraan op de motor gemaakt én een paar keer ruzie gemaakt om het feit dat ik me-time wilde en meneer super gestrest was en dacht dat er geen tijd voor me-time was. En wat hebben we geleerd? Er is AL-TIJD tijd voor me-time.

Meest intensieve reis ooit: motorvakantie naar de Noordkaap

Ik heb er hier en daar (op Instagram) al een beetje over geluld natuurlijk, maar een groot deel van september was ik pleite. Niet hier, maar daar. He-le-maal naar de Noordkaap. Een enorm intensieve vakantie voor ons allebei, maar ook een hele leerzame en goede vakantie. Vriendlief en ik heb elkaar beter leren kennen, hebben enorm veel moois gezien en zijn ‘in awe’ van wat Noorwegen allemaal te bieden heeft. Dat het de laatste paar dagen regende laten we achterwege. Was vast niet zo erg geweest als we hadden geïnvesteerd in een goede regenjas. En goede schoenen hadden meegenomen in plaats van sneakers.

Meer vertrouwen in mijn werkende zelf

Dit heb ik niet alleen aan mezelf te danken, maar ook aan mijn lieve collega’s die het geen probleem vinden om af en toe een veer in m’n reet te steken. Lomp gezegd, maar wel waar. Het geeft me echt het vertrouwen dat ik nodig heb om zonder (of in ieder geval met minder) twijfels vooruit te gaan.

Vriend en ik zijn ook bff’s

Een besef dat we in augustus al hadden, maar ook meerdere malen hebben uitgesproken op vakantie. Hoe fijn is het om iemand te hebben waar je alles mee kunt delen? Zelfs de dingen die je normaalgesproken alleen met je bff bespreekt? Ja, we zijn echt tot het besef gekomen dat we alles tegen elkaar kunnen zeggen en ook de meest debiele en/of gore grapjes naar elkaar toe kunnen maken. <3

Bomvol met inspiratie

Ja, dat krijg je als je achterop de motor zit en niets anders te doen hebt dan om je heen kijken. Nee, grapje. Ik heb me echt geen moment verveeld tijdens onze vakantie. Die inspiratie is er eigenlijk pas na gekomen. Ik heb een hele lijst aan onderwerpen en zit eigenlijk vol met inspo tot het einde van dit jaar. Niet verkeerd, al zeg ik het zelf.

Inzet op SEO en Pinterest

Ik kwam erachter dat ik toch net iets meer met SEO kon doen dan ik dacht. Sinds ik hier en daar kleine aanpassingen heb gedaan (en mijn Google Search Console heb geüpdatet), word ik veel vaker natuurlijk gevonden. Ook ben ik voor de vakantie met mijn Nederlandse Pintereststrategie begonnen en hoewel het niet je-van-het is, gaat het wel stukken beter dan voorheen. Stap voor stap :-).

Uitje met opdrachtgever

Mijn opdrachtgever, ook wel mijn voormalig werkgever, organiseerde vorige week een personeelsuitje en ik mocht ook mee! Het was een verrassing waar we heen gingen, dus we gingen (bijna allemaal) nietsvermoedend de bus in en stapten weer uit bij Wildlands. Zo leuk! We hebben Vossenjacht gespeeld en vrije tijd gehad om gezellig langs alle dieren te lopen en koffie te drinken met elkaar. Terug in Groningen deden we er nog even een all you can eat sushi achteraan. My kind of days.

Logerende broertjes

Zoals ik wel vaker heb gezegd: ik mis mijn familie soms best een beetje. Gelukkig zie ik ze regelmatig. Vriendlief en ik rijden zeker iedere maand naar Groningen om daar te eten, maar ik ben natuurlijk ook nog geregeld daar te vinden in verband met werk. Superleuk vind ik het als één van hen onze kant op komt. Vorige week had ik mijn lieve jongste broertje op bezoek en vrijdag komt mijn middels broertje slapen. Voelt altijd zo vertrouwd. Heb nooit het gevoel dat ik ze moet onderhouden (we houden toch allemaal van niets doen) en ze voelen zich gelukkig meteen thuis. Dus koelkast openen, op zoek gaan naar eten en lekker hun eigen ding doen is geen probleem.

Eindelijk een app gedownload om mijn Instagram-posts te plannen

Ja, Johanne is ook eindelijk bij de tijd. Of loopt alweer achter, vermoedelijk. Maar! Ik heb eindelijk een app op mijn telefoon gezet waarin ik alvast mijn foto’s voor op Instagram kan klaarzetten, een caption erbij kan zetten en alvast de tijd kan nemen om hashtags te bedenken en zoeken. Eerder deed ik alles namelijk nogal spontaan en dat kwam wellicht niet helemaal ten goede van mijn teksten en hashtags vooral. Blij mee dus.

Zin innn: Atypical

Ik loop enorm achter met m’n Netflix-series, maar dat houdt me niet tegen het lijstje aan te vullen. Een tijdje terug keek ik het eerste seizoen van Atypical en was meteen verslaafd. Dus ik was heel blij om te leren dat het tweede seizoen in september is uitgekomen. Yaassss.

Een dankbaar gevoel

Dit is eigenlijk waar september voor mij gelijk aan staat: dankbaarheid. Dankbaar voor de mooie reis die we hebben gemaakt. Dankbaar voor liefhebbende (en soms bezorgde) ouders. Dankbaar voor lieve broertjes. En dankbaar voor mijn werk, collega’s en vrienden. Hartje voor jullie!


Heb je zin in oktober? (Ik niet)

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 6 Comments
 1. Shirley schreef:

  Jullie vakantie klinkt echt heel bijzonder. En het is fijn om ook beste vrienden te zijn. Als dat ook zo is op een motor, met regen en doorlekkende schoenen lijkt mij dat een heel goed teken. Ik heb wel zin in oktober, maar niet in regen. Het hekpt vast ook dat ik een vakantie op de planning heb staan.
  Shirley onlangs geplaatst…September | Utrecht, Antwerpen en allerhande klusjesMy Profile

 2. Romy schreef:

  Wat mooi, dat laatste punt! Zo te horen heb je ook echt een fijne maand achter de rug. Hoe gaaf klinkt jullie reis naar Noorwegen! En extra fijn dat jullie het daar ook samen goed naar je zin hebben gehad 🙂
  Wat goed trouwens dat je blog zo’n groei heeft doorgemaakt! Ik moet eigenlijk ook eens nog meer in SEO duiken. Ik pas wel de SEO-schrijfregels toe in mijn teksten, maar er is vast nog wel een stuk meer uit te halen.
  Atypical lijkt mij trouwens ook een toffe serie. Als ik klaar ben met Jane the Virgin kijken, is die serie snel aan de beurt 😉
  Romy onlangs geplaatst…September 2018 | De maand van kattenkwaad, rijmelarij & tranentrekkersMy Profile

  • Johanne schreef:

   Dat is één ding dat ik dus nog niet doe, haha. Die schrijfregels. Ik begin heel vaak op gevoel en soms probeer ik daar nog iets tussen te gooien wat wél SEO-gerelateerd is. Maar ik vind het echt moeilijk hoor!

   En Jane the Virgin is ook super leuK!

 3. Laetitia schreef:

  Als er iets een test is voor je relatie, dan is het wel een motoravontuur ondernemen zoals jullie gedaan hebben lijkt me. Geweldig om dan te ontdekken dat jullie zo goed bij elkaar passen! Vind ik echt knap hoor, denk niet dat veel mensen het jullie nagedaan hadden. Veel om dankbaar voor te zijn, echt mooi en hartje terug! <3
  Laetitia onlangs geplaatst…Jubileumlijstje! 1 jaar Miss Deadline: de groei- en bloeimomentenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge