Materialistisch investeren: mijzelf meer dingen gunnen

Ik ben niet per se iemand die veel geld in een keer uitgeeft. Soms koop ik een paar boeken, andere keren een paar stukken kleding (liefst in de sale), maar echt grote uitgaven? Nee, die heb ik gedaan voor ONS huis, niet per se voor mijzelf. Ik vond het het al heel wat dat ik vorig jaar 100nogwat euro had uitgegeven voor een tablet die ik ook voor werk kon gebruiken. Sja, what can I say? Maar goed, soms gun ik mezelf dingen (heyo) en ben ik er schuldgevoelloos blij mee. Deze spullen gunde ik mijzelf de afgelopen tijd.

Nieuwe laptop

Ik werkte alweer een jaar of 2 op een hele oude laptop die ik nog in de kast had liggen omdat mijn iets nieuwere toen kapot was gegaan. In plaats van een nieuwe te kopen, dacht ik tijdelijk met de oude af te kunnen. Nou, dat tijdelijk werd dus een paar jaar. Suf. Want een laptop is van levensbelang voor mijn werk. Dus toen dat oude ding ook het leven gaf, ging ik toch echt voor een nieuwe. Ik keek niet naar de prijs, maar gewoon naar wat ik nodig had. Vroeger had ik de goedkoopste met degelijke specificaties gekocht en nu ben ik gewoon voor goed en prima prijs gegaan. En heel erg blij mee, want jeetje wat maakt snelheid een verschil. 

Goede regenjas

Mijn hele volwassen leven in Nederland heb ik nog nooit een regenjas gekocht. Mevrouw verhuist naar Spanje en koopt daar prompt wel eentje. Ja, wat kan ik zeggen (alweer). Het regent nogal flink in Galicië. Ik heb oprecht het idee dat het hier (dit herfst- en winterseizoen in ieder geval) erger is dan in Nederland. We hebben ook al veertien stormen gehad. Nou jaaaa. Woon je in Spanje… Goed, dus ik kocht een heel erg nodige regenjas. Scheelt weer, want als ik van de auto naar school en weer terug loop ben ik alweer zeiknat – zoals vandaag. Dan ben ik blij dat ik geen vieze natte jas en kleren eronder heb. Een lekker donkergroene, knielange regenjas. Heerlijk. 

Smartwatch 

Ik ben niet zo’n gadgetmens, maar zag al een paar keer een relatief goedkope (ga ik al) smartwatch op Amazon (sorry). Ik heb niet per se veel interesse in mijn hartritme of de beweging die ik krijg (zero to none), maar wel in mijn slaapcyclus. Al tijden vermoed ik dat ik geen goede slaper ben en ik vraag me oprecht af hoeveel uren per nacht ik echt diep slaap, ongeacht het nachtelijk wakker worden van de jongens. Dus nu heb ik er eentje op de kop getikt en ga ik de komende tijd goed in de gaten houden of ik inderdaad zo slecht slaap als ik denk en wat ik daar mogelijk aan kan doen (bewegen, vast).

Nep uggs

Nee ok, dit was niet echt een investering. Maar jeetje, wat lopen die dingen van 10 euro lekker! Niet normaal. Had niet verwacht dat ze zo lekker zouden zitten. Ze blijven ook heel netjes, dus ik klaag niet hoor met mijn warme voetjes (niet dat het hier zo koud is, maar soms een beetje). En ook: ja, waarom had ik die dingen in Nederland niet? Waar het veel kouder is? Geen idee mensen, geen idee.

Lange warme sokken

Nog zo’n eentje in de categorie: waarom niet eerder? Ik heb daar gewoon geen passend antwoord op. Ik weet het niet. 

Schuldgevoel

En dat was het ook. Wellicht had je meer verwacht, misschien dacht je: ho ho, nou is ‘t wel genoeg. Wie zal het zeggen. Het is geen waslijst aan spullen en dat hoeft ook niet. Vind het al heel wat dat ik eindelijk normaal geld durfde uit te geven aan een laptop. En dat zegt misschien ook wel wat. Waarom zou ik me schuldig voelen om mijn eigen geld uit te geven? Geld waar ik hard voor heb gewerkt? Daar heb ik voor mezelf geen antwoord op. Misschien zit het gewoon niet in me. Of denk ik voor altijd dat ik niet genoeg verdien om zulke uitgaven te doen. Het is hoe dan ook een stukje money mindset, denk ik. Geld en ik zijn nog niet altijd de beste vrienden. Hoe hard ik dat ook wil (want hallo, hoe leuk zou het zijn als je je er eens géén zorgen over hoeft te maken en er tegelijkertijd ook niet naar hoeft te streven om daar eerst miljoen euro voor op je bankrekening te hebben?). Tegelijkertijd ben ik ook niet iemand die dure dingen nodig heeft. Ik ben heel blij met nieuwe boeken en af en toe wat kleren, en meer heb ik vaak eigenlijk ook niet op mijn wensenlijst staan. 

Wishlist

Er staan twee dingen op het lijstje die niet mega duur zijn, maar ook niet de prijs hebben van een boek: een broodbakmachine en een keukenmachine. Twee apparaten die ik tegenwoordig bijna noodzakelijk vind ik de keuken. Hier in Spanje is het brood in de supermarkten (of bij de bakker) niet fantastisch (stokbrood wel!), dus ik wil graag mijn eigen brood gaan bakken en het mezelf daarin niet te moeilijk maken. En omdat ik veel aan het bakken ben, leek het me wel een goed om eindelijk te investeren in een keukenmachine. Nou, dat was mijn materialistische praatje. Doei!

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *