Too Good To Goo ervaringen

Mijn ervaringen met Too Good To Go 

De eerste keer dat ik gebruikmaakte van Too Good To Go was in juli 2019. Toen woonden we nog in Nieuwegein en was er een bakker in de buurt die een ‘box’  te redden had. Mega leuk, vond ik het! Er zaten heerlijk gebakjes, broodjes en bolletjes in. Oprecht van genoten! Daarna duurde het een hele tijd voordat ik weer een bestelling deed, namelijk pas in december 2020. Toen woonden we al in ons Gelders dorp. Echt veel mogelijkheden waren hier dus niet. En die zijn er nog steeds niet, tenzij je naar het dorp verderop wil rijden. Dus ik heb twee vaste plekjes waar ik bijna iedere maand een pakket scoor: bij de Spar Express en een bakker. Wat ik ervan vind? 

Too Good To Go is er natuurlijk niet om jou te voorzien van de heerlijkste, meest verse en beste maaltijden. Nee, je moet het doen met wat je krijgt. Soms valt dat mee en soms valt dat tegen. De enige keer dat ik het écht vond tegenvallen, was toen ik een box scoorde bij de Lidl. Iedereen is altijd enorm te spreken over die groente- en fruitbox, maar ik vond het niet zo. Ik snap dat het om groenten gaat die (bijna) over datum zijn, maar om nu te zeggen dat ik echt genoot van m’n twee stronken half bedorven broccoli: nee. Maar goed, uiteindelijk vind ik niet dat ik mag klagen want ik heb wel geholpen voedselverspilling tegen te gaan en de benodigde vitamientjes in mijn lijf gekregen, of ik het nou lekker vond of niet. En het kostte natuurlijk mar een paar euro. Ohja, er zaten natuurlijk niet alleen twee stronken broccoli in. In de doos zaten ook wat losse aardappelen, paprika’s en nog wat groentjes. 

Too Good to Go-favorieten

Over de boxen (of eigenlijk tassen) van de Spar Express en onze lokale bakker ben ik wel bijna altijd te spreken. Vooral bij de Spar krijg je méga waard voor je geld. Door de inflatie betaal je inmiddels geen 4 maar 5 euro voor een tasje, maar dat maakt niet uit. De vorige keer kreeg ik er drie van die doosjes met belegde sandwiches (waar 2 per pak in zitten), een zak chips, M&M’s chocolade, koekjes en meer. Een andere keer kreeg ik twee salades die er nog hartstikke goed uitzagen en per stuk al zeker 5 euro waard waren, plus nog wat anders lekkers in die tas. Ja, ik kreeg ook ooit vier lege bolletjes (met nog wat andere dingetjes), maar hey, ze waren hartstikke lekker én we hebben weer wat voedsel gered.

Ook bij de bakker stelt het bijna nooit teleur. De ene keer krijg ik vier hele broden en een zak met krentenbollen mee en de andere keer is het een doos met gebakjes, een chocoladeletter en wat harde bolletjes. 

Verrassingseffect

Ik geniet ook van het verrassingseffect. ‘T is net alsof je een cadeautje uitpakt. Too Good To Go vind ik echt een fantastisch initiatief en meer winkels zouden eraan mee moeten doen (I’m looking at you lokale ondernemers). Je gaat voedselverspilling echt op een goede manier tegen, je verdient er nog iets mee (anders had je het immers moeten weggooien) én je maakt er mensen blij mee (meestal). En vooral in deze tijden is het voor mensen die iets minder te besteden hebben een hele fijne manier om soms goede tassen boodschappen te scoren. Sommige supermarkten geven echt flinke zakken mee voor 5 euro. Onze supermarkten dus niet, maar misschien komt dat nog. 

Heb jij wel eens een box gescoord via Too Good To Go?

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 1 Comment
  1. Irene schreef:

    Ik zou wel graag eens zo’n box kopen maar bij ons in de buurt stelt het echt niet veel voor jammer genoeg. En de grotere supermarkten doen niet mee. Toen onze buurtsupermarkt er nog was heb ik het eens doorgegeven als suggestie maar toen deden ze er moeilijk over omdat het op een andere manier in het kassasysteem moest en dat zou niet gaan (wat me onzin lijkt maar oké).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *