Miss Petite

Miss Petite: het project dat al mijn tijd opslokt

Het is alweer drie weken geleden sinds ik Miss Petite lanceerde. De webshop voor vrouwen van 1.60 meter en kleiner. Vooraf wist ik al dat het al mijn tijd zou opslokken terwijl het rendement pas veeeeel later zichtbaar zou zijn. Hoe gaat het? Hoe sta ik er nu tegenover? En wat zijn mijn plannen met Miss Petite?

Wat is Miss Petite?

Een affiliate webshop (à la Fashionchick, Jurkjes.com, etc.) die kleding voor petite vrouwen samenbrengt. In Nederland kennen we dat nog niet zo en heeft alleen de Nederlandse webshop van Zalando een petite afdeling (een superleuke!). In Groot-Brittannië daarentegen zijn flink wat webshops voor kleine vrouwen, zoals Asos die een petite afdeling heeft, Miss Selfridge, River Island, New Look, Dorothy Perkins en Topshop. ❤

Begin januari zat ik verdrietig thuis en was ik aan het nadenken over hoe dat moest als we naar het buitenland zouden verhuizen en of ik ooit zwanger mag worden en alleen nog een uitkering krijg. Wat zou ik enorm leuk vinden om te doen en waar liggen mijn interesses? Nou, petite kleding heb ik uiteraard altijd al leuk gevonden en het bouwen van websites maakt me rustig. Eén plus één is twee, dacht ik zo. 

Ik begon met het bedenken van een naam, kocht het domein en webhosting en kocht een thema. Dat was al veel werk, maar nu begon het echte werk. Wat wilde ik uitstralen met Miss Petite? Hoe moest het eruit komen te zien? Zette ik werkelijk alle items erop of maakte ik een selectie?

Uiteindelijk koos ik voor een rustige & professionele uitstraling en besloot ik alleen producten online te zetten waar ik achter kon staan. Wel wat crop tops, maar niet te veel, wel wat hotpants, maar niet te gek. Huid? Ja, maar ook niet overdreven veel. Ik wil dat Miss Petite kwaliteit uitstraalt en niet alleen voor meisjes en vrouwen is die in hotpants en croptops rondlopen (#sorrynotsorry). Ik wil dat Miss Petite past bij de (hopelijk) volwassen vrouw die een bezoekje aan de site brengt. En natuurlijk, een korte top hier en daar moet kunnen. Maar dat moet niet de hoofdmoot zijn. Dus ja, ik maak iedere keer een bewuste keuze bij ieder product dat ik online zet.

Hoe gaat het?

Ik heb iedere dag wel wat bezoekers en Google is rustig aan mijn miljoen (overdreven) pagina’s aan het indexeren. Het goede nieuws is dat ik gevonden word (vooral via social, hoe dan?!). Ik moet alleen geduldig blijven en weten dat Rome niet in één dag gebouwd is. Om Miss Petite maar eens te vergelijken met Rome. No biggie.

Naast mijn werk als redacteur slokt dit natuurlijk al mijn vrije tijd op. Het is lastig om naast de vele uren die ik al maakte ook nog eens social mediaplanning en contentplanning te maken én dagelijks producten te uploaden. Het is best veel werk, hoor! Ik probeer mijn rust te pakken en niet te veel te doen, maar alles wat ik doe heb ik er meer dan voor over.

Ik ben in ieder geval enorm benieuwd hoe het met de shop zal gaan. Een goede strategie moet ik nog maken, want ja, het is niet zomaar iets en ik wil er dingen mee bereiken. Ik ben in ieder geval enorm blij dat ik de stap heb gezet om Miss Petite online te zetten en ik hoop écht dat ik kleine vrouwen van 1.60 meter of kleiner kan helpen bij het vinden van geschikte kleding.

Stay tuned! 🤩

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 25 Comments
 1. Helena schreef:

  Ik was nieuwsgierig geworden naar je siteen klikte wat rond. Ziet er goed uit!

  Het is wel zo dat de link bij de eerste t-shirt waarop ik wou doorklikken niet werkte:
  https://www.misspetite.nl/product/petite-lace-rib-v-neck-t-shirt/
  Ik klik op “Ga naar boho.com” maar de pagina blijft wit, met deze link:
  https://www.awin1.com/pclick.php?p=23427207367

  Nog een te fixen bug?
  Succes met je shop!

 2. Saskia schreef:

  Wat leuk dat je hiermee bezig bent! Ik ben benieuwd en heel erg veel plezier & succes ermee 🙂

 3. Darina schreef:

  Een hele mooie site! Ik ben ook petite dus ik kom zeker vaker terug 🙂 Heel veel succes!

 4. Anna schreef:

  Wauw wat gaaf zeg! Ik ga even een kijkje nemen. Ik ben zelf 1.70 maar ik heb soms ook wel moeite met broeken 🙁 Ik zal je website ook even aanraden bij vriendinnen van mij die wat kleiner zijn!

 5. Nikita schreef:

  Ik was zelf vroeger klein voor mijn leeftijd, inmiddels heb ik mijn groeischeut al gehad. Maar ik kan me wel voorstellen dat dat lastig moet zijn. Ik vind het trouwens fantastisch dat je een affiliate webshop hebt opgericht en er zo graag mee bezig bent! Ik wens je dan in de toekomst ook heel veel succes ermee!

 6. Giovanna Jansen schreef:

  Zo leuk dat je dit gestart bent! Ik ben zelf ook onder de 1.60 m, dus ik ga zeker nog vaker bij je webshop kijken.

 7. Jaaaaaa zo super gaaf dit! Ook al kan ik zelf met mijn 1.72 m helaas niet shoppen bij Miss Petite. Misschien maar goed ook want ik word er veel te hebberig van haha. Vind het zo mooi geworden, met recht iets om trots op te zijn, zeker met de onmeunige hoeveelheid werk die het je heeft gekost (ik was geloof ik afgehaakt hoor). Ik ga Miss Petite bij iedereen aanraden. Veel succes meis XXX

 8. Lianne schreef:

  Oh wat een ontzettend leuk idee en initiatief! Ik ben ook echt ver onder de 1,60 dus ik voel me zeker aangesproken! Vooral broeken zijn mij vaak te lang waardoor ik niet echt pantalons aan kan trekken en skinny jeans altijd zo rond mijn enkels ophopen. Dus wat een topidee! Dit is echt wat ik nodig heb! Ik wens je heel veel succes met je leuke bedrijfje en hopelijk groeit je bedrijf snel. Wat fijn dat je iets gevonden hebt dat je leuk vindt om te doen 🙂 Als je ooit iemand zoekt voor een blogsamenwerking, let me zeker know!

 9. Romy schreef:

  Yay, zo gaaf dat je site nu al een tijdje live is én dat je al gevonden wordt. Ik vind het zo’n tof concept! Echt een gat in de (Nederlandse) markt volgens mij en iets wat helemaal bij jou past 🙂 Supertof! Ik baal nu bijna dat ik zelf niet tot de doelgroep petite vrouwen behoor met mijn 1,69 meter 😉 Maar net als Anna ga ik je site zeker even tippen aan een vriendin van mij die wel regelmatig strugglet met het vinden van geschikte kleding in haar maat.
  Zet hem op met Miss Petite! Je mag al supertrots zijn op waar je nu staat!

 10. Ilona Wielinga schreef:

  Wat een ontzettend leuk project! Veel succes de komende tijd.

 11. Ilona Wielinga schreef:

  Wat een ontzettend leuk project! Veel succes de komende tijd 🙂

 12. Daenelia schreef:

  Ik = ook petite! Ik ga ook meteen kijken 🙂 Doe ik niet vaak, maar jou gun ik het ook zo 😉

 13. Irene schreef:

  Ben een beetje laat met reageren maar wat tof dat je hier mee bezig bent Johanne! Kan me wel inbeelden dat het veel van je tijd opslokt maar het lijkt me dan ook wel leuk om er mee bezig te zijn! Ik ben zelf ook te groot helaas maar ik ga je webshop ook aanraden bij mijn wat meer petite vriendinnen ^^

 14. Anne schreef:

  Ik ben zo benieuwd hoe het nu gaat met je project! Ik las je artikel een aantal weken geleden en het blijft in mijn hoofd spelen (vooral omdat ik dit misschien ook ooit zou willen doen in mijn eigen niche). Give us an update! 🙂

  • Johanne schreef:

   Oooh jeetje, ik lees je reactie nu pas. Sorry 🙈!! Lief en leuk dat je ernaar vraagt en superleuk dat je met het idee speelt om er ook iets mee te doen. Ik vind het super leuk om te doen, maar eigenlijk moet ik er meer tijd voor vrij maken. De meeste oprecht geïnteresseerden komen bijvoorbeeld via Google hier en vanuit deze groep is het bouncepercentage bijvoorbeeld overduidelijk het beste. Maar voordat ik hiermee begon wist ik ook: heb veel geduld en als je je goed blijft inzetten loont het. Dus ik hoop snel beloond te worden 😂 en als je nog meer wilt weten kun je me altijd mailen!! (pinchofjo@gmail.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *