There's more than meets the eye

‘There’s more than meets the eye’ | 10 dingen die je misschien niet van mij verwacht

Ja, eerste indrukken zeg veel. Maar niet alles. Wie mij ontmoet denkt: hmm, vrolijke meid, schattig (hopelijk nog steeds), meisjesachtige stijl en onschuldig. Ik heb ook weleens gehoord dat ik arrogant ben omdat ik zo afstandelijk kan zijn. Maar niets is minder waar. Nou ja, op dat vrolijk na dan. En oké, soms ben ik best schattig ;-). Maar ik ben niet per se een meisje-meisje en al helemaal niet de onschuld zelve. Ik denk graag dat ik mensen kan verrassen met mijn verborgen eigenschappen. ‘Ja, zoals? Verras me?!’ Rustig, rustig, ik doe mijn best, oké?

Ik was vroeger een echte tomboy en ben ik stiekem nog steeds

Toen ik een jaartje of 9/10 was had ik super kort haar. Ik droeg wel jurkjes, maar ik voelde me eigenlijk beter in sportieve kleren met sneakers. Ik was nooit een meisje-meisje en nog steeds ben ik dat niet ondanks mijn lange haren, (soms) gelakte nagels, krultang en vele jurkjes. Tot voor kort kon ik nog heel goed met ‘de jongens’ meedoen als het ging om zuipen, boeren en voetbal kijken. Boeren en voetbal kijken kan ik eigenlijk nog steeds heel goed, maar zuipen absoluut niet meer. Niet dat zuipen alleen voorbehouden is aan mannen… Van binnen ben ik in ieder geval zeker nog een tomboy.

Ik kan heel hard boeren

Dat liet ik al enigszins doorschemeren, maar…ja. Ik kan heel hard boeren. Dat vindt mijn vriend niet zo charmant. Hij zegt zelf altijd sorry als hij een mini-boertje laat, dus ik doe het ook maar niet, haha. Zodra ik zonder vriend bij mijn ouders ben ga ik altijd wel één keertje los. Tja, het moet er toch uit.

Ik ben een voetbalfanaat

Zoals ik dus ook al zei… Ik heb zelfs twee jaar (geloof ik? Of één jaar) een seizoenkaart gehad voor FC Groningen. Enerzijds was dat echt zo verschrikkelijk leuk en anderzijds was ik ook zo blij er vanaf te zijn. Niet meer doodvriezen tijdens winterwedstrijden, geen brakke zondagen meer (want voetbalweekend = doei weekend) en geen racistische hooligans meer om me heen. Klein irritatiefactortje.

Doe mij maar een superheldenfilm boven alles

Ja, ik houd van romantische komedies en ik huil ook om zielige films, maar ik ben het meest enthousiast als de nieuwe Avengers uitkomt. Of Deadpool. Of Guardians of the Galaxy. Met zulke superheldenfilms maak je me echt blij. Laatste die ik heb gezien? Black Panther. En ik kan niet wachten tot ik The Avengers: Infinity War en Deadpool 2 heb gezien. Want nee, die heb ik nog niet gezien. Iets met tijdgebrek.

Ik was vroeger géén kattenmens

Geloof jij het?! Ik bijna niet. Waarom ik eerder geen kattenmens was? Ik denk deels omdat ik niet met huisdieren opgroeide, zelfs niet met een goudvis. Dus ik wist niet hoe speciaal zulke diertjes konden zijn. Daarnaast beet een witte kat mij ooit in mijn vinger toen ik een jaartje of acht was en ik dacht daarom dat ik niets met katten had. Niets van waar, blijkt nu. Die beestjes zijn mijn grootste liefde.

Ik kan eten als een man

En dan bedoel ik qua hoeveelheden (en soms ook een beetje vies, maar of dat man-eigen is…). Vraag maar aan mijn vriend en beste vriendin. Of aan m’n ouders. Ik schep zo een tweede keer op na een eerste overvolle bord. Het is een wonder dat de kilo’s er niet aanvliegen en daar prijs ik me ook heel gelukkig mee. Nu ik dertigplus ben, zie ik wel een verschuiving. Dus we zullen zien hoe de toekomst eruitziet, haha. Iets met gendertypering…

Ik heb een paar tattoos en kan niet wachten tot ik er meer heb

In 2007 nam ik mijn eerste kleintje. Ik was (en ben) er zo blij mee, dat ik in 2010 nog eentje nam. Daarna heb ik lang gepauzeerd, mede omdat ik niet wist wat ik wilde en mede omdat iemand uit mijn verleden tattoo’s lelijk vond. Liet ik me daardoor tegenhouden? Jazeker. Stom, niet? Ik heb er nu drie, waarvan één grote en kan niet wachten tot ik weet wat ik voor mijn vierde, vijfde en zesde (enenenen) wil.

Tattoo

Even iets tegenstrijdigs tussendoor: Songfestival = liefde

Ja, dat dus. Ik houd misschien van superheldenfilms, voetbal en boertjes laten (getsie), maar ik ben soms ook wel gevoelig hoor. Ik houd bijvoorbeeld enorm van het Songfestival. Ieder jaar kijk ik er weer naar uit. Niet per se om de Nederlandse inzending (ik bedoel, kom nou), maar om alle andere inzendingen en de gezelligheid dat het festival uitstraalt.

Op mijn 26ste ben ik naar een Backstreet Boys/New Kids on the Block concert geweest

En ik schaam me er niet voor. Een vriendinnetje en ik stonden bijna helemaal vooraan en hebben de tijd van ons leven gehad. Het was zo gaaf om Nick, Brian en al die andere kerels van zo dichtbij te zien. En Donnie Wahlberg (oudere broer van Mark) stond de hele tijd met een ontbloot bovenlijf op het podium. Dat was zo belachelijk dat ik het hilarisch vond.

Ik heb in mijn leven best veel gespijbeld

Er was een periode in mijn leven dat ik even schijt had aan alles. Ik zat niet lekker in mijn vel, was verschrikkelijk onzeker en vond dat ik wel betere dingen te doen had dan naar school gaan. Vooral gymlessen sloeg ik graag over en omdat ik vond dat mijn Duits al goed genoeg was, heb ik daar ook enkele lessen van gemist.

Iedereen dacht altijd dat ik de grootste braverik was op de middelbare school, maar dat was dus niet zo. Niet dat spijbelen zo schokkend is, maar ik vond het toen wel stoer, haha. En ik vond gym zooooo’n stom vak.

Ahja, als je je afvraagt: wat doet die Transformers dvd op de foto? Allereerst: alleen maar liefde voor Transformers. Ik snap dat je de laatste paar films kan haten, maar Optimus Prime can do no wrong. En: ‘Transformers. More than meets the eye.’

Heb jij wel een gespijbeld?

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 14 Comments
 1. Evelyne schreef:

  Ik heb nooit gespijbeld op school. Ooit wel eens op de speelplaats blijven staan en niet naar de les gaan maar dat heeft niet langer dan een halfuur geduurd. Was om de leerkracht een lesje te leren. Ze gaf 3u na elkaar les zonder te pauzeren, wij moesten elk woord met definitie één voor één herhalen tot vervelends toe en zo kan ik nog even doorgaan. Door onze ‘staking’ werd de directie wakker en zijn ze het zelf eens komen bekijken. De les werd na 1u stilgelegd en ze werd op het matje geroepen. Opdracht volbracht.
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn Verhaal #6 | De loopbaancoachMy Profile

  • Johanne schreef:

   Een heuse staking! Wat bizar ook dat die vrouw dat deed zeg. Goed dat jullie op je strepen gingen staan en de directie er iets aan deed.

 2. Saskia schreef:

  Tof die tatoeage!<3 En ik was (ondanks geen kort haar) ook geen meisje-meisje. Nog steeds eigenlijk niet 😉
  Gespijbeld? Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik dit dus nooit heb gedaan.

 3. Lisa schreef:

  Haha best wel verrassende dingen! Ik heb zelf volgens mij echt 1 of 2 uur in mijn leven gespijbeld (het laatste uur bij geschiedenis omdat die man toch geen afwezigheidsbriefjes invulde). Ik was veel te bang om betrapt te worden. Ik kan trouwens wél eten als een man trouwens. Dacht eerst dat mijn vriendinnen gewoon weinig aten maar met hoe meer mensen ik eet hoe meer ik zie dat alle vrouwen zo weinig eten :’)
  Lisa onlangs geplaatst…juli: het was de schuld van de hitteMy Profile

 4. Shirley schreef:

  Van mij verwachten mensen het ook niet, maar ik heb veel gespijbeld. Al vanaf het eerste jaar van de middelbare school. Achteraf gezien is het erge eraan dat anderen met mij mee gingen doen, terwijl zij er minder goed voorstonden voor hun eindexamen, haha. Ik wist niet dat jij een seizoenskaart hebt gehad, zo grappig.
  Shirley onlangs geplaatst…Toerist in eigen land(en)My Profile

  • Johanne schreef:

   Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik dat ook niet van jou had verwacht! ;p Oh, dus jij was ook nog eens de inspirator, haha.
   Ja, mijn seizoenskaartperiode was een heeeeele andere periode in mijn leven!

 5. Ik heb nooit gespijbeld in de middelbare school! Ik veinsde wel af en toe dat ik me niet goed voelde zodat ik niet hoefde te gaan maar wij hadden in onze agenda vier briefjes zitten die je kon gebruiken voor als je niet naar de dokter ging dus dat liet ik dan gewoon invullen. Ik houd ook wel van zo’n superheldenfilms maar evengoed ook van die mierzoete romantische kotsfilms. Haha 😀 En vroeger was ik totaal geen dierenmens. Mijn mama zei het laatst nog dat ze er van schrok dat ik nu ineens zo’n dierenliefhebber ben geworden. Nu ben ik echt gek op diertjes 🙂
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Deze week #24My Profile

  • Johanne schreef:

   Grappig dat jij vroeger ook niets met dieren had. Bewijst maar weer hoe veranderlijk de mens kan zijn.
   En mierzoete kotsfilms ben ik ook fan van. Sowieso 😀

 6. Romy schreef:

  Ha, leuk artikel! Die tattoo had ik volgens mij al eens voorbij zien komen op je blog, maar de meeste andere dingen wist ik nog niet. Wat grappig dat je van een niet-kattenliefhebber bent verandert in een crazy cat lady! 🙂 Doet me een beetje denken aan mijn vader. Hij is opgegroeid met het idee dat katten vies zijn, maar nu hebben we zelf al mijn hele leven katten en praat hij zelfs tegen Paco alsof het zijn kindje is, haha. Zo schattig! Dat van het boeren is stiekem iets wat ik ook kan. Ik doe het niet echt in het bijzijn van andere mensen en denk dat mensen dat ook nooit bij mij verwachten, maar het is wel een soort “verborgen talent”. Ofzo 😛 Spijbelen heb ik eigenlijk nooit echt gedaan en gedurfd. Volgens mij heb ik het alleen per ongeluk een keer gedaan toen een les bleek te zijn verschoven. #eeuwigebraverik 😉
  Romy onlangs geplaatst…25 blijmakers die mijn vakantie nóg leuker maaktenMy Profile

  • Johanne schreef:

   Jaaa, ik kwam er dus achter dat ik vaker had geblogd over m’n tattoo. Oeps. Blijkbaar ben ik er nog enthousiaster over dan ik al dacht!

   Aaah, wat lief van je vader. Mijn vriend heeft eigenlijk ook niets met katten, maar hij is steeds meer met Buttons in gesprek (in het Spaans!) en zijn gezicht wordt helemaal zacht als ze weer eens besluit om bij hem op bed te komen liggen. Zo lief.

   Ik zou idd ook niet denken dat jij hard kunt boeren ;p

 7. Sheila schreef:

  Heel leuk om te lezen. Ik was vroeger echt fan van NKOTB. Ik was alleen wel jonger toen zij begonnen. Had de hele dag MTV aan om ze te horen. Dat van de tattoos had je al eerder iets over geblogd. Dus dat was dan juist geen verrassing. Ik wil ook nog steeds meer. Heb al een artiest in gedachten.
  Sheila onlangs geplaatst…10 x vreemde Nederlandse gewoontesMy Profile

  • Johanne schreef:

   Oeh, artiest weet je al maar wát nog niet? Ja, ik kwam er ook achter toen ik dit publiceerde dat ik hier al vaker over heb geschreven. Oeps. Ehm, kracht van herhaling?

   Ik was nét iets te jong om als kind fan te zijn van NKOTB. Dat kwam bij mij later pas. Maar echt: ze hebben live ook gewoon goede stemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge