My summer favorites: 3x books, 3x music, 3x things to think about

Mijn zomerfavorieten: 3x boeken, 3x muziek, 3xstof om over na te denken

Ja, ben ik weer! En ik blijf nog even in de zomersferen. Als we er dan toch zijn. Het is alweer bijna juli, jongens. Hoe snel gaat de tijd? Soms kan ik het werkelijk niet bijbenen. Vooral nu met al die dingen die spelen, vind ik eigenlijk dat die tijd wel wat langzamer mag. Geef mij maar wat meer tijd om alles te regelen. Maar goed, over ongeveer drie weken zit ik in Spanje. Even een week vol in de ontspanning. Ik hoef me ook nog eens geen zorgen te maken om Buttons, want ze logeert lekker een weekje bij mijn broertje. Met de vakantie in het achterhoofd ben ik alweer een lijstje aan het maken van de boeken die ik op het strand wil lezen, de muziek die ik daarbij wil horen en waar ik weer eens tijd voor wil maken om over na denken. Komt ‘ie hoor!

3x mijn te lezen zomerboeken

Lindsey Kelk – I Heart series

Vraagje: wie heeft één van deze boeken of meer gelezen? Ik ben er eind vorig jaar/begin dit jaar mee begonnen en ik vind ze heerlijk. Bedankt voor het introduceren vriendinnetjes! De eerste twee boeken gingen er razendsnel doorheen, maar daarna is het helaas een beetje blijven liggen. Deel 3 en 4 staan voor deze zomer op mijn leeslijst. In totaal zijn er zes I heart boeken en een zevende komt eraan! De reeks:

I Heart New York
I Heart Hollywood
I Heart Paris
I Heart Vegas
I Heart London
I Heart Christmas
en verwacht wordt: I Heart Forever

Hoe heerlijk is het dat er gewoon een reeks van zulke boeken zijn? Het is heerlijk luchtige en grappig geschreven chicklit. De hoofdpersoon, Angela, vlucht haar hometown in Engeland en zoekt antwoorden in New York. En of ze die daar vindt. Vervolgens volg je haar verhaal door de maanden/jaren heen en leef je volledig mee met alles wat er in haar leven gebeurt. Angela is trouwens een blogger, dus dat maakt ook dat het bloggen extra motiveert!

Jen Lancaster – Bitter is the new black: Confessions of a Condescending, Egomaniacal, Self-Centered Smartass, Or, Why You Should Never Carry A Prada Bag to the Unemployment Office

Titeltje, niet? Ik heb eerlijk gezegd werkelijk geen idee waar het over gaat. De titel is eigenlijk al voldoende voor mij. De recensies van dit boek zijn iets minder enthousiast dan de recensies van de boeken van Lindsey Kelk, maar dat mag de pret niet drukken. Weet niet of ik hierin de enige ben, maar ik vind het juist heel fijn om boeken te lezen waar ik compleet blanco in ga. Geen verwachtingen, niet te veel gelezen recensies of samenvattingen. Titel, leuk? Bam, in het winkelmandje. Dat ging niet zo goed toen ik The Subtle Art of Not Giving a F*ck kocht, maar ja, ook dat gebeurt.

Mark Manson -The Subtle Art of Not Giving a F*ck

Zoals je wel doorhebt, lees ik mijn boeken het liefst in het Engels. Er zijn slechts een paar Nederlandse schrijvers voor wie ik ben gezwicht (Arnon Grunberg, hoi), dus ik houd het lekker bij het Engels. Hoewel ik Nederlands echt een prachtige taal vindt, zijn de Engelse boeken toch meer in mijn straatje. Enfin, The Subtle Art of Not Giving a F*ck: eens geen boek over het vinden van geluk of een goed leven. Maar een boek over prioriteiten stellen. Wat vind jij belangrijk? En hoe ga jij om met de dingen die in je leven gebeuren? Even heel kort door de bocht hoor, maar het sprak me, ondanks dat een bepaald ander zelfhulpboek een redelijke flop was, toch aan. Een fijn boek om op vakantie te lezen, denk ik.

3x mijn favoriete zomermuziek

Ik hou van muziek. Maar ik verveel me ook heel erg snel. Wat mij bijvoorbeeld niet lukt is om een hele cd van één artiest of band te luisteren. Dat is me nooit gelukt en gaat ook niet gebeuren. Geeft niet, ik heb alles daarom altijd op shuffle. Mijn favo zomermuziek is daarom een onder voorbehoudje, want eerlijk is eerlijk, dat kan morgen weer heel anders zijn. Maar voor nu:

Stipt op één: Luis Fonsi en Daddy Yankee – Despacito
Waarom? Ja, ik weet het. Dit nummer is me toch een potje grijs gedraaid. Nu al. Maar de beat is zo lekker. Vooral als ik in de auto naar werk zit, zet ik het volume heel even op standje hoog en ga ik in de auto los. Ik versta er geen barst van (sorry vriendje), maar ik doe m’n best om mee te zingen.

Nummer twee: Kygo & Selena Gomez – It ain’t me
Als je me twee weken geleden had gevraagd wat er in mijn top 3 zou staan, dan was nummer twee of drie Enrique Iglesias geweest. Maar daar ben ik nu toch zo zat van! Man, die Nederlandse radiozenders moeten toch eens leren variëren. Het is zo vaak hetzelfde riedeltje. Daardoor zijn zoveel nummers wat mij betreft helemaal verpest.  Ik dwaal weer eens af: Kygo en Selena Gomez dus. Wat een geweldig nummer vind ik dit. Iedere keer als ik dit nummer hoor, zie ik mezelf ergens in Spanje, aan de kust, in een auto, dakje open, sjaaltje in mijn haar…wegdromen.

Nummer drie:  Ed Sheeran – Galway Girl
Even iets korter, want hoeveel onzin kun je kwijt over bijzaken van muziek: Galway Girl van Ed Sheeran is nog zo’n nummer die me helemaal vrolijk maakt. De tekst is superschattig en de muziek vrolijk en catchy. Gelukkig is dit nummer nog niet te vaak gedraaid, zoals zijn andere nummers die eveneens in de top 40 staan.

3x stof om over na te denken

Een vakantie geeft je natuurlijk ook tijd om na te denken. Hopelijk zijn mijn hersenen als ik op het Spaanse strand lig ook een stuk leger en kan ik eíndelijk even wat puntjes van mijn denklijstje afhalen.

Helemaal bovenaan staat: mijn toekomstdromen Ik weet wat ik wil doen, maar ik wil heel graag concreet maken hoe ik dat kan bereiken. Dat betekent dat ik zodra ik van vakantie terug ben – en dus door heb hoe ik het ga doen – lijstjes ga  maken. Concrete doelen stellen, actie ondernemen, onderzoek doen. Hopelijk komt er dan eindelijk schot in de zaak.

Het leven organiseren Laatst schreef ik natuurlijk een artikel over het organiseren van mijn blogleven, maar ik ben er toch nog niet helemaal uit. Ja, ik weet hoe ik de artikelen ga structureren (zodra ik mijn normale leven weer terug heb, haha), maar het plannen gaat me nog niet helemaal goed af. Ik merk juist (of het voelt alsof) de kwaliteit van mijn artikelen achteruit gaat als ik plan. Misschien zit dat enkel in mijn hoofd, maar ik kan niet op commando schrijven. Dus als er een onderwerp voor me klaarstaat en ik moet eraan beginnen ben ik nog te vaak blanco. Terwijl het echt een leuk en passend onderwerp is, maar ik moet echt op gevoel schrijven. Dit artikel bijvoorbeeld heb ik ongeveer een halfuur geleden bedacht (gisteravond dan, niet vanmorgen om 6.00 uur). Gek dat ik daar in mijn werkleven geen last van heb. Dan is het meestal zo: oh ja, ik weet ongeveer al hoe ik het wil hebben. Klaarrrr.

Plus ik wil andere dingen in mijn leven ook meer organiseren, maar daarover later meer.

Rust vinden Mijn hoofd is te vaak onrustig. Ik maak te vaak van een mug een olifant. Meestal overheerst het ‘dit komt wel goed gevoel’, maar toch wil ik dat van tevoren al voelen en niet pas later. Ik merk dat ik teveel onnodige onrust creer in mijn hoofd. Soms hoeft het allemaal niet zo moeilijk, echt niet.

Welke boeken lees jij het liefst in je vakantie? 

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 20 Comments
 1. Romy schreef:

  Die boeken van Lindsey van der Kelk ken ik nog niet. Wat fijn dat ze zo goed bevallen 🙂 Ik ben er ook wel benieuwd naar nu. En grappig dat jij juist onder ‘druk’ makkelijker een goed artikel schrijft. Ik heb dat ook een hele tijd gehad en schreef toen steeds artikelen de avond van tevoren. Nu merk ik toch dat vooruitwerken me iets meer rust geeft. En wat mooi trouwens dat je zo bewust aan de slag gaat met je dromen waarmaken! Een lijstje met doelen opstellen is dan al een goede eerste stap 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Zomaar wat geklets (+cijfertjes) over dit half jaar bloggenMy Profile

  • Johanne schreef:

   De boeken van Lindsey zijn heerlijk luchtig geschreven! En ik snap heel goed dat vooruitwerken meer rust geeft, maar op de één of andere manier lukt het me gewoon niet. Wilde dat ik zo was, haha. Volgende week ga ik het toch weer proberen, als ik iets meer rust heb ’s avonds, kijken of de inspiratie komt 😉

 2. Shirley schreef:

  Ik lees nu Ik ben pelgrim, met 1000 pagina’s duurt het nog een paar uur voor ik die uitheb. Verder moet ik nog boeken uitzoeken. Het boek van Mark Manson sprak me ook wel aan, ondanks dat ik zelfden door een zelfhulpboek heen kom 😉
  Shirley onlangs geplaatst…Boeken om deze zomer wel/niet te lezenMy Profile

 3. Saskia schreef:

  Jaaaa Lindsey Kelk! Het is zo lekker cliché chick-lit allemaal, but I love it. Ik heb ze tot en met Londen gelezen, Christmas staat nog even op me te wachten (ga ik denk ik pas in het najaar lezen, in de zomer een kerstboek lezen is ook zoiets…) en ik ben ook heel benieuwd naar Forever. Geweldige boeken dus super makkelijk weglezen, heerlijk. Mijn to-read voor de zomer heb ik niet helemaal uitgepluist, maar ik ben nu net begonnen in On the other side van Carrie Hope Fletcher.
  Saskia onlangs geplaatst…Waarom ik steeds stop met hardlopen (en waarom ik eigenlijk gewoon door zou moeten gaan)My Profile

  • Johanne schreef:

   Heerlijk he! Oh leuk, je bent al een stukje verder. Ja, zou Christmas ook pas later lezen. Heb onlangs nog een boek gelezen dat zich voor een groot deel afspeelde in de kerstperiode, klopt toch niet helemaal. De boeken van Carrie Hope Fletcher klinken ook superleuk!

 4. En ik heb zojuist I Heart New York gekocht en gedownload. Ik zie je wel weer wanneer ik het uit heb… En ik draai Ed Sheeran op de achtergrond 😀 Nu nog even mijn kinderen zien kwijt te raken, zodat ik lekker ontspannen kan lezen…
  Annika – Mrs. Marvelous onlangs geplaatst…Vrijdag Maskerdag: Montagne Jeunesse Mud PacMy Profile

 5. Laetitia schreef:

  Ik lees nu Mark Manson en ik weet haast wel zeker dat dit boek je veel beter zal bevallen dan een zeker ander zelfhulpboek, alleen al door de schrijfstijl (hoewel de fucking woordspelletjes in t begin wel wat veel zijn, maar daar houdt ie naar een paar hoofdstukken gelukkig mee op). Ik ben op de helft en er zijn al heel wat zinnetjes geweest die bij mij binnenkwamen als een klap met een rotte vis in je gezicht, maar dat maakt het boek juist zo geweldig, de wake-up call die ik echt even moest horen (en op zo’n manier dat bij mij eindelijk t kwartje valt). Ik denk dat dit boek je veel zou kunnen helpen met je derde vakantie-activiteit van nadenken over je doelen. Alvast veel leesplezier en vooral heel veel vakantieplezier!!
  Ps. Niet teveel nadenken hoor, ‘domweg’ relaxen is ooo heel belangrijk!

  • Johanne schreef:

   Fijn om te weten! Als ’t jou helpt, dan denk ik dat dat bij mij ook wel het geval gaat zijn. En blij dat het gefuck snel ophoudt, want dat was elders niet zo en daar word je op een gegeven moment wel gek van. Leuk dat je er zo enthousiast over bent, misschien begin ik vanavond alvast, haha!
   Johanne onlangs geplaatst…Waarom loslaten het beste is dat je kunt doenMy Profile

 6. Michelle schreef:

  Oh Lindsey Kelk komt op mijn to read lijst te staan! En Jep, Ed Sheeran – Calway Girl, geweldig nummer, kan er geen genoeg van krijgen!
  Verder heb ik zo’n enorme lijst met boeken die ik wil lezen dat ik per moment kijk waar ik zin in heb. Momenteel ben ik bezig in 3 verschillende boeken, efficiënt (not) 😉
  Michelle onlangs geplaatst…Review: Soldaat van Oranje – de musicalMy Profile

  • Johanne schreef:

   Ja, doen! Ben heel benieuwd wat je van d’r boeken vindt! Haha, dat herken ik ook wel. Opende laatst mijn Goodreads en zag dat ik nog zeven boeken heb ‘openstaan’, waarvan drie actief lezend…

 7. Cate schreef:

  I am gonna check out these reads, thanks for sharing

 8. Robin schreef:

  I just wrote a post about what I love about summer, too! Guess it’s on the mind this week–and for good reason, with the gorgeous weather my corner of the world has been having lately (and hopefully yours, too)! I love that Selena Gomez song for no good reason too, and I’m dying to read The Subtle Art of Not Giving a Fuck. SO necessary!
  Robin onlangs geplaatst…In Celebration of Summer: Perfectly Curated Songs, Quotes & PhotosMy Profile

  • Johanne schreef:

   Oh, I’m going to check out your post!! The weather here has been rather sucky, today the sun finally came out. I’m curious to know what you’ll think of the Subtle Art!

 9. Lisanne schreef:

  Jaaaa, despacito is zeker ook één van mijn favo zomer nummers! Heeerlijk. En Galway girl ook, sowieso de nummers van Ed Sheerans nieuwe album! ♥
  Lisanne onlangs geplaatst…Concert at SEA in photosMy Profile

 10. I saw The Subtle Art of Not Giving a F*ck the last time I was in the bookstore and put it on my list – it looks/sounds like a great read! And also obsessed with those same 3 songs haha.
  Cameron – Diary of a Southern Millennial onlangs geplaatst…Wedding Guest EtiquetteMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge