Hoe één paar schoenen mij voor altijd verslaafd maakten aan Nike Air Max 1

Afgelopen januari kocht ik uit flinke (terechte) zelfmedelijden voor het eerst in mijn leven een paar Nike Air Max 1’s. Ik vond het altijd al prachtige schoenen, maar stiekem een beetje duur. In januari was er een flinke sale en wist ik mijn mooie beige, turquoise, zwarte paar op de kop te tikken voor 90 euro. Een koopje. Vooral als je weet wat je ervoor terugkrijgt. Sindsdien heb ik naar geen enkele andere schoen dan de Air Max 1 gekeken. Je zou het een obsessie kunnen noemen. Geen grap. Hakken, flatjes, enkellaarsjes…who cares? Ik wil alleen nog maar ‘naikjes’.

Ik ben nooit een echt meisje-meisje geweest. Af en toe hakken vind ik leuk en daar voel ik me ook goed bij, maar het liefst draag ik sneakers, jeans en daarboven een leren jasje. Dat is wie ik ben en daar voel ik me prima bij. Er mag dus vanuit worden gegaan dat ik al een flinke collectie sneakers bezit: roze zomerse Nikes, twee paar All Stars, zwarte Nikes (weet niet meer welke soort) en nog een paar merkloze/onbekende sneakersoorten. En nu sinds kort m’n nieuwtjes. Ofja, nieuwtjes. Ze zijn niet zo nieuw meer & ik wilde al veel eerder een review doen, maar who’s got time for that?

De schoenen zijn inmiddels al bijna een halfjaar in mijn bezit en ik draag ze ongeveer iedere dag. Bij jeans, maar ook bij jumpsuits, rokken en jurkjes. Ze maken alles beter. Vind ik. Vind mijn vriend niet. Maar zijn mening kan mij in deze gestolen worden ;-). Ze zitten lekker en ik vind de pasvorm van deze schoenen perfect. Wat ik heel belangrijk vind bij schoenen is dat ze er vanaf de zij- en bovenkant mooi uitzien en de Air Max 1 collectie is daarin perfect. Heb ik altijd al gevonden.

Ik weet niet wat ik wil

Maar goed, nu ben ik me dus aan het oriënteren op een nieuw paar. Enerzijds wil ik heel graag een mooi compleet wit paar, anderzijds wil ik graag weer iets opvallends. Laatste zag ik, ik weet niet meer waar, een fantastisch tweedehands paar in blauw met geel (of geel met blauw…details), maar die mocht ik niet van mezelf kopen wegens geldtekort. Niet dat ik nu geen geldtekort heb (iets met flinke dierenartskosten en een aankomende vakantie), maar ik wil deze zomer heel graag nieuwe kopen.

Mijn wishlist (ik heb me ingehouden)

Deze witte sneakers vind ik geweldig en zouden ook overal bij passen, maar ik ben niet zo goed in schoenen schoonhouden. Hoe? Geen idee. Ik leef ongeveer altijd binnen, maar vooruit.

 

Een jacquard versie van de Air Max 1 vind ik ook heel gaaf en misschien juist wel fijn voor de zomer. En het printje past prima bij de huidige trend. Maar doet dat het volgend jaar ook nog?

Hetzelfde geldt voor dit printje, maar ik vind deze schoenen zoooooo geweldig. Ik zag ze laatst op Instagram en ze zijn in het echt nog veel leuker. 

Of gewoon een simpele witgrijze schoen, met wat roze elementen?

Goed, je begrijpt. Genoeg te willen. Net als met mijn vorige Nikes ga ik de tijd nemen en koop ik pas weer als ik precies weet wat ik wil. Het is natuurlijk geen kleine uitgave, dus er goed over nadenken is een must. Vind ik dan. Ik ken ook mensen die te pas en te onpas Nikes kopen, maar dan vraag ik mij alleen maar af #hoedan?!.

Ben jij fan van sneakers?

(Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking)

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 13 Comments
 1. Irene schreef:

  Die volledige witte en die met de panterprint (en eigenlijk ook dat zwart witte printje) vind ik alleszins super leuk! Ze zien er ook mega comfy uit. Ik heb ze nog nooit aan m’n voeten gehad en eigenlijk ook nog nooit aan gedacht om zo’n paar te kopen want ik vind zo’n sneakers er vaak heel lomp uit zien. Ik vind het ook belangrijk dat ze er van boven en van de zijkant tof uitzien en ik moet eerlijk toegeven dat dat bij deze sneakers wel zo is! Haha 😀 Alleen denk ik ook dat mijn vriend dan niet meer met mij over straat wil :p

 2. Darina schreef:

  Hele mooie sneakers, vooral de witte 🙂 Ik draag de laatste tijd ook alleen maar sneakers of andere platte schoentjes. Hakken heb ik al heel lang niet meer gedragen.

 3. Romy schreef:

  Je Nikes zijn zó tof! Ik ben de laatste tijd sneakers ook echt gaan waarderen en dan vooral dit soort opvallende sneakers met een tof kleurtje of patroontje (die volgens mij nog héérlijk lopen ook). Er zitten mooie exemplaren tussen en volgens mij heb je tussen de hoge dierenartskosten en vakantie-uitgaven door zo’n paar méér dan verdiend. Zie het als vakantiegeld dat je jezelf uitkeert 😉

 4. Shirley schreef:

  Mijn ex-vriend (lang geleden) droeg altijd Nike Air Max en ik vond het toen echt stomme schoenen. Raad eens welke schoenen ik nu ook in mijn kast heb staan?

 5. Anna schreef:

  Leuk om te lezen! Ik ben ook dol op sneakers, heb verschillende Nikes in mijn kast staan – of neppe, merkloze sneakers haha. Wat sneakers betreft ben ik ook echt een Nike meisje 😀

 6. Nikita schreef:

  Ik herken het wel. In het middelbaar tikte ik een paar tweedehands All Stars op de kop, ze waren eigenlijk zo goed als nieuw. En waar ik eerder vaak normale sportschoenen droeg of sandaaltjes, droeg ik sinds toen echt alleen maar sneakers meer. En dat is gebleven. Af en toe een variant, maar nu kan je er geld op zetten dat ik Converse aan mijn voeten heb of merkloze schoenen van hetzelfde model. Vroeger vaak de hoge versie, nu is het eigenlijk altijd de lage versie. Een tijdje terug verkocht Irene een heleboel schoenen en lucky for me zaten er zwarte All Stars bij in mijn maat. Ik heb ze ook nu aan terwijl ik deze reactie aan het typen ben. Ik ben geen merk-freak, maar als ik voor een mooi prijsje aan Converse kan raken zal ik die kans zeker niet afslaan. Als het past in mijn budget natuurlijk op dat moment. Ik vind Nike ook niet mis eigenlijk. Maar mijn voorkeur gaat naar Converse. En dat is door de jaren heen zoals je ziet niet veranderd. Als ik op Instagram mijn outfit van bovenaf fotografeer of als mijn voeten mee op de foto staan zal je gegarandeerd sneakers zoals Converse zien. En als het niet past in mijn budget; merkloze sneakers, maar wel hetzelfde model.

 7. Naomi schreef:

  Wat een leuk artikeltje. Ik heb zelf helemaal niet veel sneakers, maar kocht onlangs een paar bij Zalando. Ik ben nooit echt bezig met de verschillende merken. Dit vind ik niet belangrijk. Vroeger wel meer toen kocht ik vaak Nike of Adidas. Tegenwoordig moeten schoenen er voor mij leuk uit zien en lekker lopen! Leuk blog heb je. Ik ga je volgen! Liefs, Naomi

 8. Lianne schreef:

  Leuk artikel! Die roze/zwarte op de bovenste foto vind ik ook zo gaaf <3 Ik houd ook wel van sneakers, al ben ik dan weer niet van de air-max. Ik voel mezelf daar niet stoer genoeg voor denk ik! Binnenkort wil ik ook weer eens gaan kijken voor een nieuw paar. Hele witte of van die zachtroze lijken me ook supergaaf om te bezitten en aan te trekken!

 9. Saskia schreef:

  Mooie sneakers! Ik hou er ook wel van, hoewel ik nu blij ben dat ik gewoon slippers aan kan!

 10. Jeanine schreef:

  Oehhh, want, want, want! Ze zijn allemaal zó leuk. (helaas heb ik onlangs een paar gouden gekocht bij een grote concurrent)

 11. Oehh die zien er echt heel gaaf uit! Goede keus. Hij heeft hele toffe kleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *