November 2019

November: eten, onthullingen & blij zijn met een dikke buik

November was een hectische maand, vol met afspraken (leuke en niet leuke) maar ook een maand waarin mij werd verteld dat ik het rustiger aan moet doen. Zo’n tweelingzwangerschap blijkt niet niks te zijn. Zo zegt men. Het leukste aan november was toch wel dat ik ein-de-lijk het grote nieuws wereldkundig mocht maken. Maar tegelijkertijd bracht ik mijn eerste bezoekje aan de bekkenfysio (want auw), had ik mijn eerste mental breakdown door te weinig slaap en kwam het prachtige fenomeen reflux opzetten. Serieus, Google it. It’s fun. 

Eindelijk het grote nieuws verteld

Als het aan mij lag had ik het nieuws in september al gedeeld, maar mijn vriend was daar nog niet klaar voor en had nog wat familie in Spanje die hij het persoonlijk wilde vertellen. Nou, dat respecteer ik dan natuurlijk. Nu ik eindelijk heb gedeeld dat ik twee kleine jongens draag en dat daar een best zwaar jaar aan vooraf is gegaan, is een opluchting. Het voelde meteen echter en ik merkte meteen dat meer vrouwen hetzelfde hebben meegemaakt en meemaakten. Een gevoel van niet alleen zijn en weten dat het goedkomt. 

Saskia ontmoet

Saskia en ik volgen elkaars blog al een hele tijd. Een tijdje geleden bood ze via Instagram haar babybadje aan en ik meldde me daarvoor. De daadwerkelijk ontmoeting volgde pas in november en ik vond het ontzettend leuk. Ook al was het de eerste keer dat we elkaar zagen, waren er geen ongemakkelijk stiltes en was het oprecht alsof we elkaar al vaker hadden gezien. En ik heb haar lieve, mooie Noa ontmoet. 

Nieuwe (niet-positie)kleding gekocht 

Ik weiger een fortuin uit te geven aan positiekleding, met name omdat ik alles maar één zwangerschap zal dragen. Daarom ben ik heel hard op zoek gegaan naar normale kleren die ik nu kan dragen, maar ook ná de zwangerschap weer. Best een uitdaging nog, hoor. Gelukkig geen onmogelijke en dus vond ik een paar leuke jurkjes, heb ik twee plooirokken weten te scoren en een bijpassend topje. Zo, dat maakt shoppen weer leuk. En legitiem. 

Jurkje Bershka 

Top H&M

Zwarte plooirok H&M

Roze plooirok Bershka

Eerste babyshopsessie met mama

Een tijdje terug hebben we al onze reiswiegen, maxi cosi’s en zitjes weten te scoren voor een goed tweedehandsprijsje. Maar we hebben nog zoooo veel nodig. Daarom gingen mama en ik laatst in Groningen shoppen en kwam ik thuis met slabbetjes, lieve prematuur kleertjes (want dat worden ze) en een zwangerschapskussen. Omdat ik belabberd slaap. Werkelijk belabberd. Na onze shopsessie deden we nog een lekker koffietje in een nieuwe koffietent (ik had heel white girl hipster een pumpkin spice latte) en gingen we erna met mijn broertjes, aanhang en vader eten. 

Veel gegeten en legitiem aangekomen 

Sja, je bent zwanger en je hebt honger. Toen ik twee weken geleden in het ziekenhuis op de weegschaal stond, wist dat ding mij te vertellen dat ik 8 kilo was aangekomen. Nu is dat ook niet zo moeilijk als je bedenkt dat ik twee mini’s draag én honger heb. Maar zoals iedereen mij heel lief vertelt: aan mijn gezicht kun je het niet zien. Hoewel ik bolle zwangerschapstoeten bij anderen heel leuk vind, vind ik het voor mezelf wel fijn dat mijn gezicht vooralsnog hetzelfde is gebleven. Ben er overigens van overtuigd dat dat nog wel komt. Maar vooruit. To the point: ik maak me niet zo druk over wat ik eet. Dus als ik op een dag McDonalds lunch, ‘s avonds mijn avondprakje netjes opeet en daarna nog een ijsje inhaleer, maak ik mij daar niet druk om. Ik weiger met honger naar bed te gaan. Ik slaap al zo slecht!

Meevallend hypotheeknieuws 

Tsja, met een freelance inkomen en studieschuld is het niet leuk om naar een hypotheekadviseur te gaan. Nu ben ik van ons tweeën natuurlijk ook niet de grootverdiener, maar ik was heel blij om te horen dat we nog redelijk wat opties hadden. Pfieuw….

Dikke buik groeit 

Als je me in september had gezien, had ik gezegd: ‘Ik wou dat mijn buik wat sneller groeide.’ Als je me nu ziet, zeg jij: ‘Zo, die buik is al flink gegroeid!’. Wat een verschil, niet? Ik ben nu 23 weken zwanger en merk dat mijn huid zo strak staat dat ik het gevoel heb dat ik ontplof. Mijn bekken trekken het ternauwernood maar waarschijnlijk niet lang meer. Mijn rug doet pijn. En ik vraag me af hoe veel ik nog moet groeien, haha. Het is ook nooit goed. Natuurlijk ben ik hartstikke blij dat er twee ukkies in me groeien, maar soms kijk in de spiegel en vind ik het doodeng wat daar allemaal gebeurt. Nog even doorzetten. 

Mandarijntjesseizoen 

Ja, ik eet heus niet alleen maar McDonald’s. Ik heb ook enorm veel zin in mandarijnen, appels en ander fruit. Dus daar hebben we ook een flinke lading van in huis. Heerlijk dat die dingen nu constant in de aanbieding zijn én enorm lekker. Want winter. 

Joe, kun je zien dat er een thema is? Doe mijn best om niet alleen maar over #preggolife te schrijven, want dat had ik nooit voor ogen voor mijn blog. Maar nu alles zo nieuw is, gebeurt dat waarschijnlijk nog even wel. 😉 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 17 Comments
 1. Laetitia schreef:

  Oh meis, hou je alsjeblieft niet in om te vertellen over je zwangerschap als je dat wilt want ik vind het veel te mooi allemaal en ik mis al veel te veel zo te lezen. Als je hrt mij vraagt gaat 2019 de boeken in als een van de meest heftige jaren ooit. Dus ben zo ontzettend blij voor je dat je nu ook zoveel leuke en mooie dingen mag beleven (zelfs nu je zwangerschap zelf flink pittig is, ik ben lichtelijk in shock! Je moet wat over hebben voor de minis zeg). Ik hoop voor je dat de lichamelijke pijn te verdragen wordt zodat je lekker nog veel kunt genieten van deze hele bijzondere ervaring. En ik kan niet wachten om de minis te ontmoeten! Love you 😘😘😘

  • Johanne schreef:

   <3 <3 <3 (hoop dat dit vertaalt als hartjes, haha). En mennn, ik wist het ook niet hoor! Paar weken geleden ging alles nog van een leien dakje, maar nu ze flink groeien. Auwie!

 2. Darina schreef:

  Een hele mooie foto van jou! Ik wens je een hele mooie zwangerschap toe.

 3. Anna schreef:

  Wat schrijf je toch altijd leuk! En ik vind het echt fantastisch om een beetje te mogen meegenieten van jouw verhalen over de zwangerschap. Zo bijzonder dat je een tweeling draagt! <3

 4. Audrey schreef:

  Wat leuk, een tweeling op komst! Ik snap wel dat dat je flink bezig houdt 🙂

 5. Irene schreef:

  Please, hou je niet in met zwangerschapsdingen! Vind het heel leuk om te lezen. Lijkt me mega zwaar (letterlijk en figuurlijk) dat er twee mensjes in je groeien. Krijg een beetje een stressaanval als ik er aan denk, haha. Hoop dat de rest van je zwangerschap fijn verloopt en dat je wat beter kan slapen 🙂

 6. Romy schreef:

  Wat ben je mooi met je niet te missen buikje! Enne, gewoon blijven plaatsen hoor, die zwangerschapsupdates! Vind het alleen maar leuk en interessant om te lezen! Ik kan me het ontploffingsgevoel wel voorstellen. Toch een bizar idee dat er twee kleintjes in je groeien. Wel heel fijn dat je het nu wereldkundig kunt maken (en anders had je buik misschien wel een tipje van de sluier opgelicht :P) en dat het daardoor nog echter voelt. En hoe leuk dat je Saskia en Noa hebt ontmoet! Het nieuws van de hypotheekadviseur is ook een mooie meevaller trouwens. Nu maar duimen voor dé droomwoning!

 7. Saskia schreef:

  Ahhhh super leuke update! was ook zo tof je in het echt te ontmoeten. Als je kleintjes er zijn zeker even over doen, met chocolade 😉 Ik heb zelf ook geen fortuin uitgegeven aan zwangerschapskleding. Kocht 2 goede broeken en verder veel truitjes via Alie of gewoon een maatje groter 😉 Kan me voorstellen dat de zwangerschap zwaar is, dat ervoer ik al met eentje en een klein buikje, laat staan… Geniet van deze periode, voor je het weet zijn ze er en is je zwangerschap ineens ‘ver verleden’ tijd… <3

 8. Giovanna Jansen schreef:

  Zo leuk om mee te mogen genieten van je zwangerschap, en zo bijzonder dat je een tweeling krijgt!

 9. Suzanne schreef:

  Wat super leuk om te lezen!!

 10. Lianne schreef:

  Wat fijn dat het zo goed gaat met je zwangerschap! Superleuk om daarover te lezen na al die ellende en tegenslagen. Het is je gegund!

 11. Anne schreef:

  Wat een leuke blog heb je! Gefeliciteerd met je zwangerschap 🙂

 12. Rachel Kromdijk schreef:

  Wat heb je dit leuk geschreven en wat fijn dat je zo door je zwangerschap heen komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *