Inspiratie lifestyle blog

50 onderwerpen om over te bloggen (voor jouw lifestyleblog)

Als lifestyleblogger kun je over bijna alles bloggen. Maar zelfs als de wereld wat dat betreft aan je voeten ligt, kun je zonder inspiratie komen te zitten. En weet je nul leuke onderwerpen om over te schrijven. Ik heb zelf een lijst met onderwerpen in mijn Google Docs, omdat ik eens in de zoveel tijd weer een flinke brainstormsessie hou. Maar wat nou als het echt niet lukt? Ik heb een lijst met 50 blogpost ideeën voor je gemaakt. Zodat je niet meer zonder inspiratie komt te zitten. Je kunt natuurlijk rechtstreeks gebruikmaken van de onderwerpen of er je eigen twist aan geven. onderwerpen om over te bloggen

50 ideeën voor een artikel op jouw lifestyleblog 

 1. Hoe blijf je geïnspireerd?
 2. Een dag in het leven van jou persoonlijk, jou op werk of als blogger 
 3. Wat at ik deze week?
 4. Ga een uitdaging doen en blog erover
 5. Doe een maandelijks terugkerend artikel over bijvoorbeeld je favorieten
 6. Je favoriete smartphone apps
 7. Schrijf over je droombaan
 8. Schrijf over je favoriete sport
 9. Of waarom het je juist niet lukt om te sporten
 10. Je favoriete parfums
 11. Een lijstje met je favoriete series van de afgelopen tijd
 12. Een lijstje met je favoriete films van de afgelopen tijd
 13. Een lijstje met je favoriete boeken van de afgelopen tijd
 14. Een lijstje met je favoriete nummers van de afgelopen tijd
 15. Waarom ben je gaan bloggen?
 16. Wat vind je het leukste aan bloggen?
 17. Wat vind je het stomste aan bloggen?
 18. Doe een outfitpost met daar een leuke tekst bij (lifestyle-style!) Ik vind dat Romy dat altijd hartstikke leuk doet!
 19. Laat zien wat je gekocht hebt in de…Primark of bijvoorbeeld bij H&M, AliExpress of de DM (in Duitsland)
 20. Laat wat pagina’s van je bullet journal zien en leg uit waarom je het doet
 21. Deel je maandelijkse doelen
 22. 10 dingen waar je niet zonder kunt leven
 23. Doe boek reviews 
 24. Deel je favoriete ontspanmomenten
 25. Wie zijn je favoriete bloggers?
 26. Welke landen staan op je reis buck list?
 27. Deel hoe jij je foto’s bewerkt (op je blog en/of op Instagram)
 28. Deel je guilty pleasures (muziek, reality tv, series, films, maakt niet uit!)
 29. Schrijf een blogpost over je huisdier
 30. Geef tips voor een fijne zondag (of zaterdag, of vrijdagavond)
 31. Wat is je ochtendroutine? En geef tips
 32. Deel je favoriete kerstfilms
 33. Deel je favoriete kerstrecepten
 34. Doe de Nostalgische Jaarwisseling TAG van Miss Deadline
 35. Interview bloggers die jou inspireren of blogger die je gewoon super leuk lijken
 36. Laat zien wat je favoriet kledingstukken zijn en waarom
 37. Laat juwelen zien waaraan jij waarde hecht
 38. Vertel het verhaal van jouw tatoeages
 39. Wat is je wekelijkse boodschappenbudget en wat koop je ervan?
 40. Vertel je lezers waarom je wel/geen fan bent van de winter
 41. Waarom je wel/geen fan bent van de lente
 42. Waarom je wel geen/fan bent van de zomer
 43. Waarom je wel/geen fan bent van de herfst (en variaties hierop)
 44. Deel levenslessen van dit jaar (of gewoon lessen die je in x aantal jaar hebt geleerd)
 45. Schrijf over een dagje weg
 46. Schrijf over je vakantie
 47. Schrijf over je onzekerheden en hoe die overkomt (of overkomen bent)
 48. Je favoriete Instagrammers
 49. Jouw blogroutine
 50. Maak een lijstje van dingen die jou gelukkig maken.

Laat je inspireren 🙂

Naja, je snapt ‘m. Zo zijn er nog wel honderden onderwerpen om over te bloggen! Maar soms lukt het het gewoon niet. Dan kijk je al uren naar een leeg scherm. En moet je ergens anders kijken om je weer geïnspireerd te voelen en volop blogideeën te krijgen. Hopelijkt lukt je dat zo.

Het leuke aan deze lijst is dat je niets letterlijk hoeft over te nemen en de vrijheid hebt om ermee te doen wat je wilt. Door andermans lijstjes en blogs te lezen krijg ik de meeste inspiratie. Maar ik geef er wel (bijna) altijd mijn eigen draai aan. Iets letterlijk overnemen voelt natuurlijk niet goed, dus daarom is het leuk om er zelf iets van te maken. En natuurlijk kun je de titel wel hetzelfde houden, als dat voor jou de meest doeltreffende titel is. onderwerpen om over te bloggen

Wat doe jij als je je niet geïnspireerd voelt? 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 19 Comments
 1. Leuke lijst met goede ideeën! De Nostalgische Jaarwisselings Tag is mijn persoonlijke favoriet ;), thanks!!

 2. Darina schreef:

  Een heel mooi en handig lijstje! Ik zie al zeker een aantal onderwerpen waar ik over zou willen bloggen. Pinterest is ook een hele fijne bron van inspiratie.

 3. Romy schreef:

  Wat een superleuk lijstje! Ik vond meteen de opdracht ‘Schrijf over hoe je geïnspireerd blijft’ al leuk. Da’s een leuk onderwerp! 🙂 Ik ga je lijstje onthouden.
  En wat lief dat je mijn blog noemt bij de outfitposts. Superleuk om dat te horen! 😀

 4. Missynicolekatje schreef:

  Dit zijn nuttige tips en u hebt een leuke website ik ga u zeker vaker bezoeken.

 5. Missynicolekatje schreef:

  U hebt een leuke website en dit zijn wel idd handige tips.
  Ik kom zeker deze website vaker bezoeken.

 6. Lilian schreef:

  Handige tips! Ik heb momenteel genoeg onderwerpen, maar geen rust genoeg in het hoofd om hier een artikel van te maken. Heb je daar nog tips voor? 😉

  • Dat is nu precies waar ik ook last van heb! Ideeën zat, complete projecten zelfs, maar het lukt me niet om de rust/moed/energie te vinden om ze uit werken en erover te schrijven. Dus ik hou me ooit aanbevolen voor tips, Johanne. Als je ooit zelf een Day in the life blog schrijft, ben ik zeer benieuwd hoe jij da praktisch voor elkaar bokst: een fulltime baan, veel uren in de auto én tig keer in week bloggen. Hoe dan?!

 7. Lizzy schreef:

  Superhandig, dit lijstje! Ik heb direct een aantal onderwerpen in mijn lijstje gezet 😉 Ik zou zelf wel een keertje een ‘Day in the life’ of ‘What I eat in a day’ willen maken, maar naar mijn idee kost zo’n blogpost veel moeite. Misschien ga ik hier in de kerstvakantie eens mee aan de slag.

 8. Annelies schreef:

  Leuk lijstje! Er zijn inderdaad tal van onderwerpen te bedenken en soms komt er toch niets uit. Ik leg het dan meestal ook allemaal wat aan de kant en ga dingen doen. Dan komt er zo weer inspiratie.

 9. Anna schreef:

  Wat een leuke lijst, dankjewel voor je inspiratie! 😀

 10. Giovanna Jansen schreef:

  Wat een leuk lijstje (ben dol op lijstjes :)) Staan inspirerende onderwerpen tussen!

 11. Saskia schreef:

  Leuk lijstje, zitten zeker wat ideeën bij, en heb zelf ook wat terugkerende artikelen die ik erg fijn vind te maken 🙂

 12. Mei Qi schreef:

  Leuk lijstje en leuke ideeën! Als ik geen idee heb, dan scrol ik door mijn foto’s en bedenk wat ik daarover kan schrijven. Meestal rolt daar wel een idee uit haha

 13. Meaghan schreef:

  Wat een inspirerende lijst! Hier kan ik zeker wat mee! Ik zet deze blogpost alvast in mijn favorieten, want dit lijstje kan altijd van pas komen! 🙂

 14. Idee blogger schreef:

  Hey ,

  Wat een leuke blog!
  Erg leuk en inspirerend lijstje.
  Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *