Ontbijtrecepten voor dreumesen

Ontbijtrecepten voor dreumesen die niet van brood houden

Sja, ze zullen het niet van een vreemde hebben. Ik ben nooit een écht goede ontbijter geweest. Toen ik een puber was, lukte het me absoluut niet om voor 10 uur een hap door m’n keel te krijgen. Voor die tijd blokkeerde ik. Later werd dat gelukkig wel iets beter, maar echt goed ontbijten kan ik pas sinds een aantal jaar. Axel en James vinden ontbijten maar stom. Hun melk drinken ze met liefde op, maar brood? Nee, dat is niet hun ding. Wat ik er ook op doe. Vanmorgen gaf ik ze rozijnenbrood met boter en dat ging er met moeite in. Dus ik ben een tijdje terug op zoek gegaan naar gezonde ontbijtjes zónder brood voor deze kinders. Dit zijn mijn succesrecepten voor dreumessen die ‘s ochtends niet van brood houden. 

American Pancakes

American Pancakes zijn een groot favoriet hier. Zelfs zonder suiker. Ik maak ze met een beetje vanille-aroma en honing en Axel en James vinden ze heerlijk. Ze eten maar door en weten niet wat vol zijn is als ze deze dikke pannenkoeken eten. Het recept dat ik gebruik vind je hier. Je kunt ervoor kiezen om het zout weg te laten, maar ik gooi er zelf een klein beetje bij. Voor de smaak. 

Bananenpannenkoeken

Een eitje, banaan en wat granen (hoeveelheid ingrediënten ietwat op gevoel) et voila…je hebt heerlijke bananenpannenkoeken. Het zijn hele zachte pannenkoeken, dus ook heel fijn voor baby’s die leren eten. Dit recept kan eigenlijk nooit misgaan en dat vinden de boys hier gelukkig ook. Geeft alleen wel hele vieze, vette vingers… 

Wentelteefjes zonder suiker 

In het weekend maak ik altijd wentelteefjes. Brood dat je in melk, ei, kaneel en honing doet en dan in de pan gooit. Ik vind ze zelf ook heel lekker en sneak stiekem altijd een paar hapjes weg. 

Muffins met rood fruit 

Deze muffins heb ik laatst pas ontdekt en zijn oprecht heel lekker. Let er wel op dat je de goede meel gebruikt en het niet zoals ik deed erop gokt en gekke zachte muffins maakt. Desondanks was de smaak gelukkig heel goed. Het recept voor de muffins vind je hier

Roerei

Roerei (met eventueel groenten en kaas) gaat er hier soms wel in ‘s ochtends, maar vaker niet. ‘s Avonds eten ze het dan wel weer graag…gekke kinderen. In ieder geval: ei is altijd goed en roerei is zo simpel om te maken! Ik maak altijd extra, zodat ik gezellig met ze mee kan eten.

Zoete aardappelpannenkoekjes 

Zó makkelijk om te maken en ook perfect voor een eventuele lunch of bij het avondeten. De pannenkoekjes zijn lekker zoet, dus wie lust het nou niet?! Zou ik bijna willen zeggen, in ieder geval. Er zijn vast mensen die geen zoete aardappel lusten, maar mijn jongens vinden het heerlijk (in welke vorm dan ook). Hier vind je een heel fijn recept. Je kunt het alleen met zoete aardappel en ei doen (doe ik meestal), maar je kunt er ook kaneel aan toevoegen en dat is ook heel lekker.

Wat geef jij je kindje op de dagen dat hij/zij geen brood lust? Of gewoon voor de verandering? 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 8 Comments
 1. Irene schreef:

  Toffe tips! Ik haal hier wat inspiratie uit 😀 D’tje eet ook niet zo graag ‘s morgens, zijn melk gaat er ook veel beter in 🙂 Wij geven hem vaak yoghurt (ongesuikerd) en gepofte spelt. Soms doe ik er wat fruit bij maar niet altijd. Dat eet hij wel graag. Bananenpannenkoekjes ga ik ook eens maken, daar had ik eigenlijk nog niet aan gedacht!

 2. Saskia schreef:

  Fijne tips! Ik zal eens kijken wat ik voor tussendoor kan maken… Hier een goede eter van fruit/ brood/avondeten… Eigenlijk alles.. Maar dit als extraatje kan vast geen kwaad.

 3. nicole schreef:

  Ik gaf meestal brood, maar ook wel cornflakes. Dat vonden ze veel lekkerder.

 4. Giovanna Jansen schreef:

  Mijn zoon hield wel van brood, maar zelf moest (en nog steeds) ik daar niet aan denken. Ik ben ook meer van de heerlijke opties die jij hier boven geeft, of een lekker bordje pap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *