Three things I do to avoid boredom: the lazy edition

[:nl]3 dingen die ik doe om verveling tegen te gaan: de luie editie [:en]Three things I do to avoid boredom: the lazy edition [:]

[:nl]Er zijn genoeg mensen die in het weekend op de bank zitten, een beetje om zich heen kijken en vervolgens concluderen dat zij zich vervelend. Dat heb ik eerlijk gezegd nooit gesnapt. Zelfs niet in de trein, zelfs niet in het vliegtuig of in de wachtkamer. Verveling is mij redelijk onbekend. Waarom? Omdat er wat mij betreft meer dan genoeg te doen is om je niet te vervelen. Soms zeg ik wel eens tegen mijn vriend dan verveeld voor zicht uit zit te staren dat hij nu maar eindelijk met een boek moet beginnen. Maar hij is nog liever verveeld dan dat hij een boek opent. En dat is niet erg natuurlijk, want er zijn genoeg mensen die daar niet van houden (mannen voornamelijk, klopt dat?). Ik aan de andere kant houd enorm veel van boeken. Maar is het niet zo dat iets beter is dan niets? Nou ja, hier drie reden waarom ik mij nooit verveel.

Boeken, boeken, boeken

Op het moment dat ik echt nergens anders zin in heb, dan pak ik er een boek bij. Wat is nu heerlijker dan jezelf verliezen in een boek. Er zijn ook zo verschrikkelijk veel verschillende genres waar je uit kunt kiezen. Geen zin in chick lit? Pak er dan een thriller bij. Geen zin in fictie überhaupt? Lees een biografie of zo’n heerlijk zelfhulpboek. Snap ook wel dat velen dat niet ligt, maar serieus: het kan zo  interessant zijn!

Vroegah, toen ik klein was (of in ieder geval jong, klein ben ik nog steeds), kwam ik samen met mijn moeder en broertjes regelmatig in de bibliotheek. Mijn ouders hebben ons ook altijd aangespoord om te lezen. Een paar van ons zijn echte lezers geworden, een paar van ons niet. Maar we hebben er allemaal affiniteit mee. Ik ga mijn kinderen dan ook zeker opvoeden met een maandelijks tripje naar de bieb. Dit was even een ‘side bar’, maar serieus: lezen. Doe het als je je verveelt 😉

Netflix for days

Voordat Netflix bestond was ik ook al een verslaafde. Ik keek op een gegeven moment wel tien series tegelijk en af en toe nog een film tussendoor. Jij zegt het, ik zag het. Nu is dat aanzienlijk verminderd, want ja, op een gegeven moment heb je andere prioriteiten. Of je dat nou leuk vind of niet. Nu Netflix er is, wil ik nog steeds zo veel zien. Ik heb een lijstje van hier tot Tokio. Orange is the New Black, House of Cards, Jane the Virgin, 13 Reasons Why, Orphan Black, Suits, Pretty Little Liars, Unbreakable Kimmy Schmidt, Sons of Anarchy, euhm nou ja, je snapt het wel. Nog veel series, seizoenen en afleveringen te zien. Daarnaast zitten mijn vriend middenin (ja hoor, das is ‘ie weer) Supernatural. Inmiddels in seizoen 4. Dus we hebben nog wel even te gaan.

Schrijven, schrijven schrijven

Nog niet zo heel lang geleden, laten we zeggen vijf jaar geleden, schreef ik nog heel veel in dagboekvorm. Wat me bezighield, hoe ik me voelde, noem maar op. Dat heb ik een paar jaar geleden gestaakt omdat er te veel gaten in mijn verhalen zaten, maar schrijven is nog steeds één van mijn favoriete bezigheden. Ik heb er natuurlijk (en gelukkig) mijn werk van kunnen maken, maar  blijkbaar is dat niet genoeg voor mij. Dus ben ik gaan bloggen. Heerlijk. En supermegaenorm tijdrovend, dus vervelen hoeft echt niet meer.

Schrijven vindt natuurlijk lang niet iedereen leuk, net als dat ik het niet leuk vind om ’s avonds voor de lol berekeningen te doen (ik kijk naar jou vriendlief). Zo heeft ieder natuurlijk zijn eigen dingen om verveling tegen te gaan. Ik wil maar zeggen: wij hebben eigenlijk geen reden om ons te vervelen. In de Westerse wereld zijn er zo veel afleidingen dat er genoeg te doen is. Tegelijkertijd schijnen al deze afleidingen tezamen ervoor te zorgen dat we verwende nesten worden én we ons dus snel vervelend. De mens komt af en toe in zo’n vreemde vicieuze cirkel. En natuurlijk, als je de gedurende langere tijd de hele dag thuis zit (ongewild vooral), zal verveling je niet vreemd zijn. Dat zal het mij op dat moment ook niet zijn.

Waar je me niet gelukkig mee maakt 

Ik kan me overigens ook goed voorstellen dat mensen deze drie dingen lang niet voldoende vinden in hun leven om verveling tegen te gaan. Maar dit zijn echt drie dingen die mij gelukkig maken. Lekker vanuit mijn eigen huis, op mijn bank/bed met mijn computer, tv of boek. Luilak, niet? Waar je me overigens ook echt niet gelukkig mee kunt maken is sporten. Maar dat weet de hele wereld inmiddels al, geloof ik. De kunst van herhaling 😉

Wat doe jij om verveling tegen te gaan?[:en]There are plenty of people who will sit on the couch in the weekend, thinking they have nothing to do. They’re bored. I never got that, to be honest. Not even in the train, airplane or waiting room. Boredom is a somewhat unknown territory to me. Why? Because for me there’s always plenty to do to not get bored. When someone says they’re bored I usually suggest reading. But they’d rather not. They would rather do something else. And that’s okay. But I am not someone who prefers being bored over reading a book. Ok, I really really love books. But am I right or wrong when I say that something is better than nothing? Anywho, here are three reasons why I’m never bored.

Books, books, books

When I feel like nothing else will pique my interest that day, I grab a book. Can you think of anything better than losing yourself in a book? And there are sooo many different genres you can choose from. Don’t want to read chick lit? Grab a thriller. Not a fan of fiction as a whole? Read a biography or a self-help book. Love it. And of course, I understand that not everyone likes to read, but seriously: it can be so enlightening!

When I was younger, my mom, brothers and I went to the library a lot. My parents always tried to encourage us to read. A few of us became happy readers, another few of us didn’t. But together we absolutely don’t dislike books. I will definitely raise my children with a monthly trip to the library. Ok, this was a sidebar, but still: read. When you’re bored 😉

Netflix for days

Before Netflix, I was an addict too. A couple of years ago I managed to be hooked to ten tv shows at the same time, with a movie in between. You name it, I saw it. That has drastically changed because at some point priorities change. Whether you like it or not. Now with Netflix, there’s still so much I want to see. My list keeps growing and growing. Orange is the New Black, House of Cards, Jane the Virgin, 13 Reasons Why, Orphan Black, Suits, Pretty Little Liars, Unbreakable Kimmy Schmidt, Sons of Anarchy, well you get the gist. So many shows, seasons and episodes to see. Aaand, my boyfriend are still in the middle of (here it is again) Supernatural. We’re in season 4 now, so we have quite a long way to go.

Write, write, write

Not too long ago, let’s say about five years ago, I wrote in diaries a lot. What was keeping me occupied, how I felt, etc. A couple of years ago I stopped because there were too many holes in my story. But, writing is still my favorite activity. I’ve been lucky enough to write for a living, but apparently, that’s not enough for me. So I started a blog. And I love it. And it’s super mega time consuming, so tell me, what is boredom again? Haha.

Writing is not for everyone, just as making calculations at night is not for me (I’m looking at you le boyfriend). Everyone has their own way of avoiding boredom. What I’m trying to say is: that I’m really wondering if we even have a reason to be bored anymore. There are so many distractions in the Western world, you would say there’s plenty to do. At the same time they say that all these distractions are making us spoiled, thus we are bored even more than we used to be. Us humans encounter strange vicious circles sometimes. And of course, I should say that people who are confined to their homes (because they have to, not because they want to), probably will get bored. I mean, we all would. So I feel lucky to be able to work during the day, and not have the time to get bored.

What will get me bored 

Something else I can totally imagine is that there are plenty of you who will think: ok, these three things you mention here are definitely not my things. But, this is it for me. These are the things that make me happy. Easy, right? Just put me on my couch or bed with my computer, tv or book and I’m good. Lazyyyy. Oh, and you definitely can’t make me happy with exercise. But I think the whole world knows that already by now. The art of repeating ;-).

What do you do against boredom?  

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 28 Comments
 1. Romy schreef:

  Ik heb dus precies hetzelfde: ik verveel me ook echt nooit en vraag me weleens af hoe mensen dat überhaupt kunnen 😉 Ik ben vaak aan het werk voor mijn blog om te ontspannen. Boeken lezen vind ik ook heerlijk, maar zou ik echt iets vaker moeten doen.

  • Johanne schreef:

   Blij dat je hetzelfde hebt! Misschien dat ik er vroeger weleens last van had, maar verder…neee.. En inderdaad bloggen is een superfijne manier om te ontspannen en de avond/dag is ook zo voorbij dan!

 2. Shirley schreef:

  De drie dingen die jij noemt, vind ik ook leuk. Ik kan me ook heel makkelijk vermaken met niks, een beetje rommelen in huis, foto’s kijken, oude spullen bekijken… Vervelen doe ik dus niet snel, maar mocht ik echt thuis komen te zitten, dan zal dat wel omslaan denk ik.

 3. Sylvia schreef:

  Ik snap ook niet dat er mensen zijn die zich kunnen vervelen. Ik heb echt waar altijd wel wat te doen. Ik kom gewoon tijd te kort want ik wil zoveel. Bloggen, boeken lezen, knutselen met mijn dochtertje, lekker tv kijken en natuurlijk moet het huishouden en boodschappen ook nog gedaan worden.. Dan heb je de eeuwige was, droog en strijk combi.. pff en zo kan ik nog wel even doorgaan haha

 4. Kaylin schreef:

  Ik lees ook regelmatig boeken en dat geeft mij echt perfecte ontspanning. Wanneer ik echt eens niet weet wat te doen of nergens zin in heb, speel ik een spelletje op mijn telefoon :’)

  • Johanne schreef:

   Ik heb net alle spelletjes van mijn telefoon gegooid. Maar je ‘t helpt wel. Als je toch eens bijna verveelt, is een spelletje op je telefoon prima. Had er altijd superveel op mijn telefoon staan!

 5. Michelle schreef:

  Zo herkenbaar weer! Mijn leven bestaat naast het gezinsleven en werken ook veel uit lezen, Netflix en schrijven! Zo heerlijk. Grappig je fotokeuze ook. Cecelia Ahern schrijft heerlijke boeken 🙂

 6. Geethica schreef:

  Boredom is one situation where the activities need to be different every time. Well writing is my main profession so to take a break I usually watch tv or spend time with my kids.

 7. Hena Jose schreef:

  Love your suggestions. Boredom is something that can lead to sulking. We need to act quickly to avoid it

 8. Kiara schreef:

  I agree that writing and reading are two awesome things you can do to fight off boredom! I’m off this Thursday so I’ll be making a special trip to Barnes and Noble for some new books to read.

 9. Alissa Carpenter schreef:

  I have been trying to set aside some time every day to read a book versus just binge watching tv. It has made such a difference!

 10. Rachel G schreef:

  Reading and writing are definitely my thing, too! Sometimes it feels like the hours can pass all too fast when I’m with a good book…

  • Johanne schreef:

   I know… I isually open a book at the end of the day when I’m in bed. I usually tell myself that I’ll read for a half an hour, but then I forget about the time and *poef* it’s been an hour!

 11. Megan schreef:

  I always journal when I’m bored or listen to music and colour in. I love that adult colouring in books are now a thing because it’s so much fun.

  • Johanne schreef:

   Oh, that reminds me! I have those books too. I started a couple of years ago, but never finished. Thanks for the reminder :D. And journalling seems like a fun thing to do too!

 12. Kristin Cook schreef:

  Netflix is always my go-to, but I also love reading. I am actually reading Harry Potter right now for the first time ever!

 13. Ik kan niet alleen Netflix kijken, mijn handen moeten ook wat doen. Ik zit nu Netflix te kijken, terwijl ik blogs lees en reacties achterlaat.

  Sinds ik kinderen heb, verveel ik me niet meer, daar gunnen ze me geen tijd meer voor… Als ze er een keer niet zijn, heb ik ook van alles te doen, vooral voor mijn blog.

  Lezen doe ik alleen nog maar in bed, als ik verder geen afleidingen heb, ik ben nu bezig in het boek van Felicia Day.

  • Johanne schreef:

   Haha, wat knap! Ik ben best goed in multitasken, maar niet wanneer Netflix aanstaat dan ben ik ineens helemaal gefocust op één ding. En kan me inderdaad voorstellen dat je je met kinderen echt nooooit verveelt. En met een blog ook niet 😉

   Felicia Day heeft een boek?! Dat wist ik helemaal niet! Issie leuk? Ik ga op onderzoek uit.

 14. Diana Maria schreef:

  I love these tips and I feel the same exact way! Reading and writing have always been able to keep me from becoming bored almost always, so I’m glad I love to do those two things! Your blog is lovely xx

  http://mylovelierdays.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *