Three things I do to avoid boredom: the lazy edition

3 dingen die ik doe om verveling tegen te gaan: de luie editie

Er zijn genoeg mensen die in het weekend op de bank zitten, een beetje om zich heen kijken en vervolgens concluderen dat zij zich vervelend. Dat heb ik eerlijk gezegd nooit gesnapt. Zelfs niet in de trein, zelfs niet in het vliegtuig of in de wachtkamer. Verveling is mij redelijk onbekend. Waarom? Omdat er wat mij betreft meer dan genoeg te doen is om je niet te vervelen. Soms zeg ik wel eens tegen mijn vriend dan verveeld voor zicht uit zit te staren dat hij nu maar eindelijk met een boek moet beginnen. Maar hij is nog liever verveeld dan dat hij een boek opent. En dat is niet erg natuurlijk, want er zijn genoeg mensen die daar niet van houden (mannen voornamelijk, klopt dat?). Ik aan de andere kant houd enorm veel van boeken. Maar is het niet zo dat iets beter is dan niets? Nou ja, hier drie reden waarom ik mij nooit verveel.

Boeken, boeken, boeken

Op het moment dat ik echt nergens anders zin in heb, dan pak ik er een boek bij. Wat is nu heerlijker dan jezelf verliezen in een boek. Er zijn ook zo verschrikkelijk veel verschillende genres waar je uit kunt kiezen. Geen zin in chick lit? Pak er dan een thriller bij. Geen zin in fictie überhaupt? Lees een biografie of zo’n heerlijk zelfhulpboek. Snap ook wel dat velen dat niet ligt, maar serieus: het kan zo  interessant zijn!

Vroegah, toen ik klein was (of in ieder geval jong, klein ben ik nog steeds), kwam ik samen met mijn moeder en broertjes regelmatig in de bibliotheek. Mijn ouders hebben ons ook altijd aangespoord om te lezen. Een paar van ons zijn echte lezers geworden, een paar van ons niet. Maar we hebben er allemaal affiniteit mee. Ik ga mijn kinderen dan ook zeker opvoeden met een maandelijks tripje naar de bieb. Dit was even een ‘side bar’, maar serieus: lezen. Doe het als je je verveelt 😉

Netflix for days

Voordat Netflix bestond was ik ook al een verslaafde. Ik keek op een gegeven moment wel tien series tegelijk en af en toe nog een film tussendoor. Jij zegt het, ik zag het. Nu is dat aanzienlijk verminderd, want ja, op een gegeven moment heb je andere prioriteiten. Of je dat nou leuk vind of niet. Nu Netflix er is, wil ik nog steeds zo veel zien. Ik heb een lijstje van hier tot Tokio. Orange is the New Black, House of Cards, Jane the Virgin, 13 Reasons Why, Orphan Black, Suits, Pretty Little Liars, Unbreakable Kimmy Schmidt, Sons of Anarchy, euhm nou ja, je snapt het wel. Nog veel series, seizoenen en afleveringen te zien. Daarnaast zitten mijn vriend middenin (ja hoor, das is ‘ie weer) Supernatural. Inmiddels in seizoen 4. Dus we hebben nog wel even te gaan.

Schrijven, schrijven schrijven

Nog niet zo heel lang geleden, laten we zeggen vijf jaar geleden, schreef ik nog heel veel in dagboekvorm. Wat me bezighield, hoe ik me voelde, noem maar op. Dat heb ik een paar jaar geleden gestaakt omdat er te veel gaten in mijn verhalen zaten, maar schrijven is nog steeds één van mijn favoriete bezigheden. Ik heb er natuurlijk (en gelukkig) mijn werk van kunnen maken, maar  blijkbaar is dat niet genoeg voor mij. Dus ben ik gaan bloggen. Heerlijk. En supermegaenorm tijdrovend, dus vervelen hoeft echt niet meer.

Schrijven vindt natuurlijk lang niet iedereen leuk, net als dat ik het niet leuk vind om ’s avonds voor de lol berekeningen te doen (ik kijk naar jou vriendlief). Zo heeft ieder natuurlijk zijn eigen dingen om verveling tegen te gaan. Ik wil maar zeggen: wij hebben eigenlijk geen reden om ons te vervelen. In de Westerse wereld zijn er zo veel afleidingen dat er genoeg te doen is. Tegelijkertijd schijnen al deze afleidingen tezamen ervoor te zorgen dat we verwende nesten worden én we ons dus snel vervelend. De mens komt af en toe in zo’n vreemde vicieuze cirkel. En natuurlijk, als je de gedurende langere tijd de hele dag thuis zit (ongewild vooral), zal verveling je niet vreemd zijn. Dat zal het mij op dat moment ook niet zijn.

Waar je me niet gelukkig mee maakt 

Ik kan me overigens ook goed voorstellen dat mensen deze drie dingen lang niet voldoende vinden in hun leven om verveling tegen te gaan. Maar dit zijn echt drie dingen die mij gelukkig maken. Lekker vanuit mijn eigen huis, op mijn bank/bed met mijn computer, tv of boek. Luilak, niet? Waar je me overigens ook echt niet gelukkig mee kunt maken is sporten. Maar dat weet de hele wereld inmiddels al, geloof ik. De kunst van herhaling 😉

Wat doe jij om verveling tegen te gaan?

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 28 Comments
 1. Romy schreef:

  Ik heb dus precies hetzelfde: ik verveel me ook echt nooit en vraag me weleens af hoe mensen dat überhaupt kunnen 😉 Ik ben vaak aan het werk voor mijn blog om te ontspannen. Boeken lezen vind ik ook heerlijk, maar zou ik echt iets vaker moeten doen.
  Romy onlangs geplaatst…Uitdagingen | 30 ideeën voor 30 days challengesMy Profile

  • Johanne schreef:

   Blij dat je hetzelfde hebt! Misschien dat ik er vroeger weleens last van had, maar verder…neee.. En inderdaad bloggen is een superfijne manier om te ontspannen en de avond/dag is ook zo voorbij dan!

 2. Shirley schreef:

  De drie dingen die jij noemt, vind ik ook leuk. Ik kan me ook heel makkelijk vermaken met niks, een beetje rommelen in huis, foto’s kijken, oude spullen bekijken… Vervelen doe ik dus niet snel, maar mocht ik echt thuis komen te zitten, dan zal dat wel omslaan denk ik.
  Shirley onlangs geplaatst…Roaming in RomeMy Profile

 3. Sylvia schreef:

  Ik snap ook niet dat er mensen zijn die zich kunnen vervelen. Ik heb echt waar altijd wel wat te doen. Ik kom gewoon tijd te kort want ik wil zoveel. Bloggen, boeken lezen, knutselen met mijn dochtertje, lekker tv kijken en natuurlijk moet het huishouden en boodschappen ook nog gedaan worden.. Dan heb je de eeuwige was, droog en strijk combi.. pff en zo kan ik nog wel even doorgaan haha
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #24My Profile

  • Johanne schreef:

   Blij dat je het herkent! Haha, ja het huishouden is natuurlijk ook een dingetje. Als eeeecht niets anders meer weet, kan dat ook altijd nog :p.

 4. Kaylin schreef:

  Ik lees ook regelmatig boeken en dat geeft mij echt perfecte ontspanning. Wanneer ik echt eens niet weet wat te doen of nergens zin in heb, speel ik een spelletje op mijn telefoon :’)

  • Johanne schreef:

   Ik heb net alle spelletjes van mijn telefoon gegooid. Maar je ’t helpt wel. Als je toch eens bijna verveelt, is een spelletje op je telefoon prima. Had er altijd superveel op mijn telefoon staan!

 5. Michelle schreef:

  Zo herkenbaar weer! Mijn leven bestaat naast het gezinsleven en werken ook veel uit lezen, Netflix en schrijven! Zo heerlijk. Grappig je fotokeuze ook. Cecelia Ahern schrijft heerlijke boeken 🙂
  Michelle onlangs geplaatst…Het Deense strandMy Profile

 6. Geethica schreef:

  Boredom is one situation where the activities need to be different every time. Well writing is my main profession so to take a break I usually watch tv or spend time with my kids.

 7. Hena Jose schreef:

  Love your suggestions. Boredom is something that can lead to sulking. We need to act quickly to avoid it
  Hena Jose onlangs geplaatst…Parents take a note: FairyTale Stories are not that good for KidsMy Profile

 8. Kiara schreef:

  I agree that writing and reading are two awesome things you can do to fight off boredom! I’m off this Thursday so I’ll be making a special trip to Barnes and Noble for some new books to read.

 9. Alissa Carpenter schreef:

  I have been trying to set aside some time every day to read a book versus just binge watching tv. It has made such a difference!
  Alissa Carpenter onlangs geplaatst…Navigating a Career ChangeMy Profile

  • Johanne schreef:

   It does, doesn’t it! Sometimes I love to binge watch something, but your state of mind is just different when you read a book. Balance is key 🙂

 10. Rachel G schreef:

  Reading and writing are definitely my thing, too! Sometimes it feels like the hours can pass all too fast when I’m with a good book…
  Rachel G onlangs geplaatst…Ridiculous Generosity and Modcloth DressesMy Profile

  • Johanne schreef:

   I know… I isually open a book at the end of the day when I’m in bed. I usually tell myself that I’ll read for a half an hour, but then I forget about the time and *poef* it’s been an hour!

 11. Megan schreef:

  I always journal when I’m bored or listen to music and colour in. I love that adult colouring in books are now a thing because it’s so much fun.
  Megan onlangs geplaatst…The best and worst thing about meMy Profile

 12. Kristin Cook schreef:

  Netflix is always my go-to, but I also love reading. I am actually reading Harry Potter right now for the first time ever!
  Kristin Cook onlangs geplaatst…Why Being Right Isn’t Always ImportantMy Profile

 13. Ik kan niet alleen Netflix kijken, mijn handen moeten ook wat doen. Ik zit nu Netflix te kijken, terwijl ik blogs lees en reacties achterlaat.

  Sinds ik kinderen heb, verveel ik me niet meer, daar gunnen ze me geen tijd meer voor… Als ze er een keer niet zijn, heb ik ook van alles te doen, vooral voor mijn blog.

  Lezen doe ik alleen nog maar in bed, als ik verder geen afleidingen heb, ik ben nu bezig in het boek van Felicia Day.
  Annika – Mrs. Marvelous onlangs geplaatst…Snack Time! KitKat Chunky Cookie DoughMy Profile

  • Johanne schreef:

   Haha, wat knap! Ik ben best goed in multitasken, maar niet wanneer Netflix aanstaat dan ben ik ineens helemaal gefocust op één ding. En kan me inderdaad voorstellen dat je je met kinderen echt nooooit verveelt. En met een blog ook niet 😉

   Felicia Day heeft een boek?! Dat wist ik helemaal niet! Issie leuk? Ik ga op onderzoek uit.

 14. Diana Maria schreef:

  I love these tips and I feel the same exact way! Reading and writing have always been able to keep me from becoming bored almost always, so I’m glad I love to do those two things! Your blog is lovely xx

  http://mylovelierdays.com
  Diana Maria onlangs geplaatst…Can Travel Heal A Broken Heart?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge