Privacy- en cookieverklaring

A Pinch of Jo verwerkt persoonsgegevens, maar gaat daar veilig mee om en in lijn met de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens. Vanaf 25 mei gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in en ook dan zal de verwerking van persoonsgegevens in overeenstemming hiermee zijn.

Privacy

Breng je alleen een bezoekje aan A Pinch of Jo en laat je geen reactie achter? Dan verwerk ik jouw persoonsgegevens niet. Dat gebeurt alleen als je via een contactformulier informatie naar mij opstuurt of als je een reactie onder één van mijn blogartikelen achterlaat.

Welke informatie verzamel ik als jij een reactie achterlaat? Een IP-adres, naam (of pseudoniem, want je hóeft je echte naam niet te vertellen!), een e-mailadres en – als je er één hebt – een link naar jouw website.

Ik doe verder niets met jouw gegevens. Ik reageer enkel op jouw reactie of op het mailtje dat je hebt gestuurd via mijn contactformulier. Jouw gegevens worden niet gedeeld of verstrekt aan derden.

Gegevens opvragen, aanpassen of laten verwijderen mag altijd. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar pinchofjo@gmail.com.

Als jij een reactie achterlaat op één van mijn artikelen, kan het voorkomen dat jouw foto naast je reactie verschijnt. Daaruit kan men afleiden of je man of vrouw bent en eventueel welke etniciteit je hebt, maar ik heb geen intenties om daar iets mee te doen.

Cookies

Ik heb op mijn website plugins en diensten van derden geïnstalleerd of geïmplementeerd. Deze plugins kunnen cookies bij je achterlaten. Wat is een cookie dan? Nu, dat is een klein tekstbestandje dat op je computer wordt opgeslagen zodra jij een website bezoekt. Cookies worden ook op je tablet of smartphone opgeslagen. Cookies onderscheiden de ene gebruiker van de ander. Kom je op A Pinch of Jo en bezoek je de website even later weer, dan zal mijn website de eerder opgeslagen informatie herkennen.

Welke diensten of plugins maken gebruik van cookies?

Analytische cookies

Google Analytics

Ik gebruik Google Analytics om onder meer mijn bezoekersstatistieken te bekijken. Dit houdt in dat ik kan inzien hoeveel mensen per dag/per week/per maand op mijn website komen en welke pagina’s populair zijn of juist niet. Google Analytics verzamelt hiervoor anonieme (ook geen IP-adres!) gegevens, ofwel cookies. Deze worden niet langer dan 14 maanden bewaard. Ik deel geen gegevens met Google, ook niet voor advertentiedoeleinden. En ik koppel geen surfgedrag van verschillende apparaten en sessies.

Om jou van gegevensbescherming te verzekeren heb ik een berwerkersovereenkomst met Google afgesloten.

Het privacybeleid van Google is hier te lezen.

WordPress

WordPress verzamelt ook gegevens. Eveneens om het gebruik van A Pinch of Jo te registreren. De gegevens hiervan worden opgeslagen op de servers van WordPress (347 dagen).

Tracking cookies

Dan heb je nog tracking cookies. Die kom je met name tegen als het gaat om social media, bijvoorbeeld de buttons die je op iedere pagina van mijn website kunt vinden.

Facebook, Pinterest, StumbleUpon, Twitter

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen: de deelknoppen onder ieder blogartikel. Je kunt mijn artikelen delen op Facebook, Pinterest, StumbleUpon en op Twitter. Maak jij hier gebruik van, dan registreren deze bedrijven enkele van jouw gegevens. Wil je weten wat? Dan moet je het privacybeleid van de betreffende organisaties erop naslaan.

De cookies hiervan kun je overigens zelf verwijderen. Houd er rekening mee A Pinch of Jo geen invloed heeft op het gebruik van de cookies of verwerking ervan.

Gravatar

Tot slot hebben we dan nog Gravatar. Bloggers maken hier veelal een account aan, niet-bloggers wat minder vaak. Heb je Gravatar, dan krijg ik (en iedere andere lezer) bij iedere reactie van jou een foto te zien. Gravatar gebruik hiervoor cookies die net als bij WordPress 347 dagen worden bewaard. Beide bedrijven zijn namelijk onderdeel van Automattic.

Cookies uitschakelen

Het kan natuurlijk zijn dat je helemaal niet wilt dat jouw gegevens via A Pinch of Jo of andere blogs en websites worden opgeslagen. Dat is helemaal prima en kan gelukkig ook! Op About Cookies (Engelstalig) staat uitgelegd hoe je cookies uitschakelt en/of verwijdert.

Gegevens via A Pinch of Jo

De nieuwe privacywet stelt jou in staat om mij te vragen om jouw gegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen. Als je dat wil, kun je een e-mail sturen naar pinchofjo@gmail.com. Houd er wel rekening mee dat ik je een kopie van je pasport/ID/rijbewijs vraag om te controleren dat jij bent wie je zegt dat je bent. BSN-nummer mag ontzichtbaar blijven, bij dat nummer heb ik geen baat.

Vind jij dat ik of een andere blogger of website jouw privacy heb/heeft geschonden, dan is het zaak dat je naar de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stapt om daar een klacht in te dienen.

Contact

Mocht bovenstaande je niet helemaal duidelijk zijn, of heb je nog andere vragen, stuur me dan een e-mail (pinchofjo@gmail.com).

Deze privacyverklaring is voor het laatst geüpdatet op 24 mei 2018 en kan op elk moment worden gewijzigd. Het is daarom aan te raden om deze cookie- en privacyverklaring met enige regelmatig op te zoeken.