Reading challenge 2021

Reading challenge 2021: hoeveel las ik en wat waren mijn favorieten?

In 2021 heb ik het lezen eindelijk weer opgepakt. Ik zeg niet dat ik veel heb gelezen, maar meer dan de twee jaar ervoor. Dus ik ben allang blij dat ik mijn leesflow weer heb gevonden. Dan to the point: voor dit jaar had ik een doel gesteld. Het leek me leuk om 20 boeken te lezen. Helaas is dat niet gelukt. Ik ben blijven steken op 12. Maar in tegenstelling tot andere jaren vind ik het niet écht jammer dat ik een doel (een van mijn weinige doelen) niet heb behaald. Ik heb enorm veel mooie leesmomenten gehad en vooral met mijn lieve vriendinnetjes een boekenclub beginnen is echt een highlight van mijn jaar geweest. Ik hoop dat we nog heel lang samen blijven doorlezen. 

Welke boeken heb ik gelezen? 

O, o Oliva – Gillian King
Je bent jong en je krijgt wat – Monique van Loon
Maybe Someday (Maybe #1) – Colleen Hoover
Maybe Now (Maybe #2) – Colleen Hoover
The Seven Sisters – Lucinda Riley
The Seven Sisters (The Storm Sister) – Lucinda Riley
The Switch – Beth O’Leary
The Reading List – Sara Nisha Adams
Quiet Girl in a Noisy World: An Introver’s Story – Debbie Tung
De introverte moeder – Shirley Visser     
The Time Traveler’s Wife – Audrey Niffenegger
The Seven Sisters (The Shadow Sister) – Lucinda Riley

Welke boeken zijn me bijgebleven?

Van de non-fictie boeken is Je bent jong en je krijgt wat het meest bijgebleven. Monique schrijft open en met veel humor. Ze vertelt over haar HPV en de heftige tijd erna, maar ook haar relaties in die periode en de relatie met haar moeder. Ik vind het heel lastig om non-fictie in éen ruk of in korte tijd uit te lezen, maar met dit boek was dat geen probleem.

The Switch is een romantische komedie dat ons eerste boekenclubboek was. En meteen razend enthousiast over waren. Het verhaal gaat over Leena en Eileen. Kleindochter en oma, die van leven gaan wisselen. Beiden gaan ze allerlei avonturen aan, die niet alleen voor een traan maar ook voor veel vrolijkheid zorgden. 

En tot slot snap ik niet waarom ik niet eerder The Time Traveler’s Wife heb gelezen. Het boek begon wat onduidelijk omdat je eerst niet snapt hoe dat tijdreizen werkt, maar als je dat eenmaal doorhebt leest het heerlijk door en is het een mega interessant onderwerp om bij stil te staan. Next up: de film. 

Welk boek is jou dit jaar meeste bijgebleven? 

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 3 Comments
  1. Audrey schreef:

    Fijn dat je weer wat meer hebt kunnen lezen! Ik ben erg benieuwd hoe het mij komend jaar vergaat op dat gebied, haha.

  2. Saskia schreef:

    Leuk om jouw lijstje zo te zien! Ik heb dit jaar ook een hoop gelezen, ook een hoop nieuwe boeken van Nora. Eindelijk mijn collectie compleet waar ik wel trots op ben. Ik werd erg blij van het boek van Roue Verveer. Lekker positief.

  3. Irene schreef:

    The Switch vond ik ook super tof! The Time Traveller’s Wife kende ik eigenlijk niet (erg?) maar ik heb ‘m op mijn lijstje gezet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *