Klein vrijblijvend leestlijstje + Reading Challenge 2023

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, was 2022 een mega goed leesjaar. Voor mij dan. Ik heb boeken gelezen die ik al een tijdje wilde lezen, maar las ook veel nieuwe boeken. En dat laatste was vooral dankzij mijn lievelingste boekenclubje ooit. Zo leuk om samen met twee van de liefste vriendinnen boeken te lezen en meningen, gevoelens en ervaringen te delen. Dit jaar ga ik proberen nog meer boeken te lezen, gewoon omdat ik vind dat als je eenmaal een doel hebt behaald, je de lat hoger moet (mag) leggen. Net als vorig jaar heb ik een soort van lijstje gemaakt van boeken die ik graag wil lezen, maar ik pin mezelf er absoluut niet op vast. Dat ging vorig jaar namelijk verre van goed. Nutteloos dus. 

Instamom – Chantel Guertin

Really Good, Actually – Monica Heisey (mee bezig)

The Seven Husbands of Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

It Starts With Us – Colleen Hoover

Zondagsleven – Judith Visser

Everything I Know About Love – Dolly Alderton

I’m Glad My Mom Died – Jeannette McCurdy 

Zondagsleven heb ik inmiddels al uit en het eerste deel (Zondagskind) las ik in de eerste week van dit jaar uit ! ♥ Moest er even aan wennen om weer een Nederlandstalig boek in handen te hebben, maar gaat inmiddels als vanouds. De eerste paar hoofdstukken voelden het heel onnatuurlijk (geen idee waarom), maar zit nu zó in het verhaal dat ik er geen last meer van heb. Zondagskind gaat over een meisje, Jasmijn, met autisme. Maar zij weet niet dat ze autisme heeft. Ze is ‘anders’, dat weet ze wel en probeert haar leven zo geïsoleerd mogelijk te leven en als ze er niet aan kan ontsnappen redt ze zich in sociale situaties door anderen na te doen. In Zondagsleven weet ze inmiddels dat ze autisme heeft en volg je Jasmijn gedurende haar volwassenen leven. Beide boeken heb ik echt verslonden!

Sja, en daarna volgde It Starts With Us (deze blog ligt al een tijdje klaar – ik bleef hangen op het maken van een foto. What else is new?!). Ik ben blij dat ik het gelezen heb, maar het was echt niet in dezelfde categorie als It Ends With Us. Desondanks toch een klein traantje gelaten hier en daar hoor. Ben zo’n typische Colleen Hoover fan. Dan kun je ook niet anders.

Reading Challenge 2023

Dan nu mijn Reading Challenge voor dit jaar… Als lezen me dit jaar net zo goed afgaat als vorig jaar, dan moeten 25 boeken toch echt wel te doen zijn. Ik ga ervoor! De te lezen boeken worden dan een combi van bovenstaand lijstje, mijn boekenclub boeken en andere boeken die zomaar spontaan op mijn pad komen. Ik documenteer alles, zoals ieder jaar, op Goodreads. Wie kan ik daar nog meer volgen? Vind ik leuk 😊

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 1 Comment
  1. Irene schreef:

    Leuk om je lijstje te zien. Er staan een paar titels op die ik eens ga bekijken ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *