Reading challenge 2018

[:nl]Mijn ‘reading challenge’: dit zijn de 30 boeken die ik dit jaar ga lezen[:en]My 2018 reading challenge: these are the books I want to read [:]

[:nl]Zoveel te doen, zo weinig tijd! Maar voor lezen is er nooit te weinig tijd. Tenminste, daar ben ik de afgelopen paar maanden wel achter gekomen. Ik dacht altijd dat ik er nooit tijd voor had, tot ik er gewoon een keertje voor ging zitten. Toen wel. Ach ja, al doende leert men. En andere wijze uitspraken. Afgelopen jaar had ik mijn leesdoel op 25  boeken gezet. Dat ging goed, totdat het niet goed ging en uiteindelijk toch weer goed ging (GOED verhaal weer). Op het nippertje heb ik 22/23 (ik weet het al niet meer) boeken gelezen. En weet je wat? Ik ben best trots op mezelf. Maar mijn leeshonger is immens aangewakkerd, dus ik wil dit jaar nog meer boeken lezen. Dit is mijn leeslijst, ofwel reading challenge, voor 2018 met 30 boeken die ik wil lezen. 

Werkvakantie

Ik heb het mezelf er vandaag gemakkelijk vanaf gemaakt hoor. De werkvakantie in Spanje hakte een beetje in mijn schrijftijd en donderdag was op zijn zachtst gezegd….zwaar. We moesten om 4.15 opstaan, zodat we om 5.45 op het vliegveld van Santiago de Compostela zouden zijn om weer terug te vliegen naar Nederland. Ik had zo’n lieve vriend die besloot gewoon niet te gaan slapen. Maar in plaats van lekker beneden op de bank te gaan zitten, heeft hij gewoon de hele nacht met zijn telefoon liggen klooien waar ik naast lag (verder is ‘ie heeeel lief hoor ;-)).

Mijn boekenlijst voor 2018 (alsof ik weer op school zit)

Bij thuiskomst om 11 uur zijn we een dutje gaan doen en daarna heb ik dit pas kunnen afmaken. Dus vandaag gewoon een lijstje. Niets meer, niets minder. Een lijstje van de dertig boeken die ik dit jaar in ieder geval wil lezen. Mijn zogenoemde reading challenge. Want leesuitdaging klinkt nergens naar. Er zitten een aantal boeken uit 2017 bij en heel wat oudere boeken omdat ik vind dat ik ook eindelijk eens moet lezen. Maar ook kijk ik natuurlijk in 2018 wat er allemaal nog bij komt. Zo hoop ik bijvoorbeeld ook de nieuwe Jill Mansell te lezen en staat die nieuwe Jojo Moyes al in het lijstje. Nou hier komt ‘ie 😉

The hate U give – Angie Thomas

Turtles all the way down – John Green

Eleanor Oliphant is completely fine – Gail Honeyman

Origin – Dan Brown

My not so perfect life – Sophie Kinsella

Love, hate & Other filters – Samira Ahmed

Always Never Yours – Austin Siegemund-Broka en Emily Wibberley

The Queen of Hearts – Kimmery Martin

Still me – Jojo Moyes (deel 3!)

This is how you lose her – Junot Diaz

The lovely bones – Alice Sebold

Catch-22 – Joseph heller

Freedom – Jonathan Franzen

Big little lies – Liane Moriarty

Where’d you go, Bernadette – Maria Semple

Big Magic – Elizabeth Gilbert

The Girls – Emma Cline

Eén van de Bill Bryson boeken in mijn kast (of twee)

Everything I never told you – Celeste No

You are a badass – Jen Sincero

Where rainbows end – Cecelia Ahern

Better than before – Gretchen Rubin

Us – David Nicholls

One hundred names – Cecelia Ahern

The memory Box – Eva Lesko Natiello

The picture of Dorian Gray – Oscar Wilde

11.22.63 – Stephen King

Huid en haar – Arnon Grunberg 

A tiny bit marvelous – Dawn French

Daring greatly – Brené Brown

En dan? 

Inmiddels heb ik Sophie Kinsella’s ‘My not so perfect life’ (of Mijn niet zo perfecte leven) al uit en ben ik ook al begonnen met Cecelia Aherns’ ‘One hundred names’ (of Honderd namen). Een goede start dus! Nu maar hopen dat ik het dit jaar wél volhoud. Moet haast wel toch, nu ik al mijn doelen zomaar online hebt geplempt.

Appeltje, eitje, dit artikel. Haha, heb nog nooit zo weinig tijd aan een blog besteed. Ook wel eens lekker :). En vond het superleuk om alle boeken voor dit jaar uit te zoeken. Tot zover mijn review over dit artikel. Oh, volg je mij al op Goodreads

Goed, welk boek wil jij dit jaar zeker lezen? Nog nieuwe boeken waar ik van op de hoogte moet zijn?

[:en]

So much to do, so little time! But there’s always time for reading. At least, that’s what I found out the last couple of months. I always thought I didn’t have the time to read until I just did it. And well, as it turns out: we’re okay on reading time. Ah well, you learn as you go along. And other wise phrases. Last year I wanted to read 25 books. It went pretty well at the beginning of 2017 until it didn’t and then…it did (oh, this is turning out to be such a well-written story). I made it to 23 books on the 31st of December. And you know what? I’m pretty damn proud of myself. My reading hunger has totally returned, so I want to read even more books this year.

Work-holiday

I kinda made it easy for myself today. My work-holiday in Spain cut into my writing time and Thursday was…hard, to say the least. Energy-wise. We had to get up at 4.15 in the morning, so we could be at the airport of Santiago de Compostela at 5.45 to fly back to the Netherlands (such ungodly times). Also, my bf decided not to sleep that night, which kinda kept me up too (other than that he’s the sweetest, so you know ;-)).

My 2018 book list (it’s like I’m back in school again)

When we came home at 11 in the morning (it’s only a 2,5-hour flight) we took a nap and after that short and horrible nap (I had a teary eye) I found the time to finish this thang. So today, it’s just a list. Nothing more, nothing less. A list of thirty books I want to read this year. Some of them are from 2017, others are a little older because I need to finally read those books too. And of course, I will stay updated on the new books of 2018. Like the new Jill Mansell. And the new Jojo Moyes, which is already on my list. Here we go ;-).

The hate U give – Angie Thomas

Turtles all the way down – John Green

Eleanor Oliphant is completely fine – Gail Honeyman

Origin – Dan Brown

My not so perfect life – Sophie Kinsella

Love, hate & Other filters – Samira Ahmed

Always Never Yours – Austin Siegemund-Broka en Emily Wibberley

The Queen of Hearts – Kimmery Martin

Still me – Jojo Moyes (part 3!)

This is how you lose her – Junot Diaz

The lovely bones – Alice Sebold

Catch-22 – Joseph Heller

Freedom – Jonathan Franzen

Big little lies – Liane Moriarty

Where’d you go, Bernadette – Maria Semple

Big Magic – Elizabeth Gilbert

The Girls – Emma Cline

One of my Bill Bryson books (or two)

Everything I never told you – Celeste No

You are a badass – Jen Sincero

Where rainbows end – Cecelia Ahern

Better than before – Gretchen Rubin

Us – David Nicholls

One hundred names – Cecelia Ahern

The memory Box – Eva Lesko Natiello

The picture of Dorian Gray – Oscar Wilde

11.22.63 – Stephen King

Skin and hair – Arnon Grunberg 

A tiny bit marvelous – Dawn French

Daring greatly – Brené Brown

Now what? 

In the meantime I already read Sophie Kinsella’s ‘My not so perfect life’ and I started reading Cecelia Ahern’s ‘One hundred names’ (loving it so far). A good start to the new year! Let’s hope I will keep this up. I really do have to now, since I’ve made all my goals ‘famous’ on the world wide web.

Easy, peasy, this article. Haha, I’ve never spent so little time on a post. Doesn’t feel too bad, every once in awhile. Also, I loved figuring out what to read this year. This concludes my review about writing about my own blog post. Also, follow me on Goodreads

So, which book are you definitely going to read this year? 

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 50 Comments
 1. Michelle schreef:

  I love Cecilia Ahern! Al vind ik ‘where rainbows end’ en ‘honderd namen’ persoonlijk de minste van haar boeken (al waren ze vooralsnog wel de moeite waard hoor). ‘Mijn niet zo perfecte leven’ vond ik ook erg leuk! Ik heb pas ‘zo word je verliefd’ van Cecilia gelezen en vond deze heel leuk en goed. Verder Colleen hoover ‘9 november’ en ‘oprecht’, schitterende boeken! Grappig dat je al een lijst met boeken hebt. Ik kies pas een boek uit als ik er een heb uitgelezen. Ik weet nooit van tevoren wat ik wil lezen 😉

  • Johanne schreef:

   Oh, goede tips. Ga ze direct even opzoekenin Goodreads. Dankjewel! En ik heb dus ook nog nooit eerder een leeslijst gemaakt, maar ik dacht dat dit misschien eindelijk wat orde zou scheppen in mijn boekenkast, haha. Heb daar zoveel boeken in staan die ik nog niet gelezen heb, en ik ben meestal zoals jij en dan KOOP ik vaak ook nog eens nieuwe (iets wat ongetwijfeld ook dit jaar gaat gebeuren ;-)).

 2. Shirley schreef:

  Ik zag laatst ook dat Still me eraan komt. Jeej! Ik lees overigens wel bijna altijd in het Nederlands, dat gaat sneller. Ik heb mijn challenge net als dit jaar op 30 gezet (las er dit jaar denk 37, maar ook een aantal kinder- en tienerboeken). Op dit moment lees ik Dagboek van een getuige, maar heb nog niet bepaald wat het volgende boek wordt.

 3. Origin van Dan Brown wil ik ook lezen! Vind zijn boeken altijd wel goed. Verder wil ik The Sun and her Flowers van Rupi Kaur eindelijk lezen (straks maar eens kopen!) en Een Schitterend Gebrek van Arthur Japin! 🙂 Dertig krijg ik er wel echt nooit uit, maar ik lees nu elke avond een beetje en merk wel dat ik dat echt veel leuker vind dan wat zitten klooien op mijn gsm, haha 🙂 Hopelijk hou ik het vol! Veel plezier in Spanje, al is het dan een werkvakantie;-)

  • Johanne schreef:

   Oh, daar heb ik ook heel veel van gezien (foto’s that is…van The Sun and her Flowers). Een schitterend gebrek ben ik ooit aan begonnen, maar ik kwam er gewoon niet doorheen. Misschien in de nabije toekomst nog eens proberen. Heb je gelijk in hoor, lezen is zoveel fijner dan die stomme smarphone! Ik zit daar ook nog veel te veel op… Dankjewel, ben inmiddels alweer terug ;-).

 4. Fleur schreef:

  Leuk! En dat is zeker een mooie lijst! Sinds deze week ben ik actief op Goodreads dus ik ga je daar lekker even toevoegen! You can do it:).

 5. Lies schreef:

  Ik vond ‘100 namen’ van Cecelia Ahern wel een mooi boek, heb er nog 2 van haar liggen om dit jaar te lezen.
  En ik wist helemaal niet dat er een deel 3 kwam van Jojo Moyes, daar ben ik dan ook wel benieuwd naar.

  • Johanne schreef:

   Welke 2 wil je nog lezen? Ben pas op pagina 100 van 100 namen, maar vind het tot nu toe iig leuk geschreven. Zit af en toe ook een gezonde dosis humor in, wat ik altijd kan waarderen. Ja, leuk he, dat er een nieuwe komt! 23 januari komt ‘ie uit!

 6. Stevie schreef:

  I love to read and what really love to get back into reading for fun. It’s just so hard when school is back up and running again to want to read anything else after having to read those gigantic textbooks! I know they say it that it helps to write things down so maybe once I do that I will actually get it done? Thanks so much for the book recommendations and good luck with your goal!

  • Johanne schreef:

   Ah, I completely understand. School is sometimes even more chaotic than work, because it’s less organized. Thank you so much and I hope you get some reading done this year!

 7. Nikita schreef:

  Ik ken een paar boeken van je lijstje en kan zeggen dat sommige echt toppertjes zijn. Ik wens je alvast heel veel leesplezier het komende jaar. Ik ben zelf een boekenwurm, dus ik kan lezen alleen maar aanmoedigen. En inderdaad, je moet er tijd voor vrijmaken.

 8. Daiana schreef:

  It’s ages since I don’t read a new book! You made me remember how much I miss it. Dorian Gray was a good one, a bit dark but a must have. I’ll try to make as well a list with the books I want to read this year. Thanks for the idea!

 9. Romy schreef:

  Wat leuk dat je het lezen dit jaar nóg fanatieker wilt gaan oppakken. Ik kan me voorstellen dat het een heerlijke ontspanning is en zo te zien staan er genoeg leuke boeken op je lijstje. Veel leesplezier en succes met de challenge! 🙂 Ik lees zelf héél weinig en wil er dit jaar ook echt meer tijd voor gaan maken. Maar als ik kijk naar hoe weinig ik eerdere jaren heb gelezen, ben ik eigenlijk al blij als ik 5-8 mooie boeken kan uitlezen, haha. Vooral zelfhulpboeken zou ik graag vaker willen lezen. Volgens mij kan ik er heel wat mooie inzichten uit halen.

  • Johanne schreef:

   Dankjewel Romy! Komt (hopelijk) helemaal goed. Snap best dat je met zelfhulpboeken wil beginnen. Daar kun je de tijd voor nemen en heel veel uit halen. Heb je ooit Nooit meer te druk uitgelezen? Ben daar eigenlijk ook wel heel benieuwd naar!

 10. Saskia schreef:

  Leuk! Ik ben via Hebban weer een challenge gestart 🙂
  Tevens binnenkort een artikel van de boeken die ik na Hesk van Camilla ga lezen.

 11. Leolynn schreef:

  Getting the time to read is a struggle for me. The one book I’d really like to read is the book by Trevor Noah “Born a Crime”.

 12. Chelsea schreef:

  I really want to read Big Magic! I Hear so many awesome things about it.

  I just read Perks of Being a Wallflower and The Astronauts Wife Club. Loved them!

 13. Thanks for sharing your reading list, I am always looking for new books.

 14. Ingrid schreef:

  Fijn als je een lijstje op voorhand kan maken. Ik zou het wel willen maar er komen zo dikwijls recensie-aanvragen tussen dat mijn lijstje constant opgeschoven wordt 🙂 Veel leesplezier!

 15. Adriana Renee schreef:

  I need to catch up on Jojo Moyes books! I’ve also never read Where’d You Go Bernadette and feel so behind!

 16. Carolin schreef:

  Really great reading list!! So many of those are on my list too and my goal is to read at least 15 books this year. I’ve even created a virtual book club to keep up with my goal 😉 How did you like Sophie Kinsella’s book? That’s on my list too 😀

 17. Trish schreef:

  What a great list! I love Bill Bryson. I had no idea Dawn French had written a book – and now of course I have to go look for it! I still have not read JoJo Moyes but want to!

 18. I loved Turtles all the Way Down! And Oscar Wilde is always a favorite of mine. Great picks!

 19. Sarah schreef:

  Dat is een hele mooie lijst. Ik probeer elk jaar twaalf boeken te lezen en daar heb ik al moeite mee. Dat je vorig jaar meer dan twintig boeken hebt gelezen vind ik dus heel knap. En een leuke challenge voor dit jaar om te verhogen naar 30! Succes en veel leesplezier. Het nieuwste boek van Jojo Moyes staat hier trouwens ook al op het lijstje. Zo benieuwd naar.

 20. This is a great reading list! I loved My Not So Perfect Life and You Are A Badass. 🙂 I also want to read 11.22.63, Stephen King is one of my favorites!

 21. ShootingStarsMag schreef:

  I love Better Than Before and Dorian Gray. I own Turtles All the Way Down so I know I”ll read that this year. Good luck!!

  -Lauren

 22. Jae (@gorjaeous) schreef:

  Ohh, we share a lot of common books to be read this year! John Green’s “Turtles All the Way Down” was the last book I read in 2017, and I loved it! I hope you will, too! I’m currently reading “In Twenty Years” by Allison Winn Scotch, and I’m liking it so far. I’m going to add you on Goodreads now!

 23. Good luck on you reading goal! You have some good ones on your list (I have a few of those on my TBR list as well). I really enjoyed Big Little Lies last year.

 24. Linda Hobden schreef:

  I’ve already read Origin by Dan Brown since getting the book at Christmas ? It’s pretty good, as you’d expect from Dan Brown. I also recommend “Us”. The other book on your list that we share – its on my book pile to read – is the Eleanor Oliphant ?

 25. A.J. Sefton schreef:

  Some of these books are on my list, too. Sadly I have not heard of the others! I have already bought the books for this year’s reads (some of them, obviously!) and I will do swapsies with my other half. Don’t forget to review them, too.

 26. SUCH a good list!! You’ve inspired me to write a list of 2018 books now, too.

 27. One of my resolutions this year is to read more too. I love this list! I haven’t read any of these and now I have new ideas for my list!

 28. Audrey schreef:

  I love all of JoJo Moyes’ books! I’m definitely trying to read more this year, but it’s hard because of grad school!

 29. Jasmine Vargas schreef:

  I want to read 8 books this year.
  I read Big Little Lies and The Lovely Bones, they were good. Definitely, recommend it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *