Oreo verjaardagstaart

Mission half accomplished: Crazy Oreo Mega Cake (verjaardagstaart)

In over my head. Ofwel: dit gaat mijn petje te boven. Dat was mijn eerste gedachte toen ik aan de slag ging met mijn Crazy Oreo Mega Cake. Waarom wil ik dit doen? Waarom kies ik geen makkelijker recept? Ga ik niet heel hard op mijn bek? Antwoorden: uitdaging, uitdaging en vast. Ik bak soms. Maar niet te moeilijk, niet te groot. Een cheesecake, brownie of appeltaart moet nog lukken. Maar een gelaagde verjaardagstaart met alle frutsels van dien? Nog nooit gedaan. Ach, als je dan toch al de uitdaging aangaat, waarom dan niet meteen de uitdaging tien keer groter maken? Zo werkt mijn brein blijkbaar. Maar goed, uiteindelijk komt het erop neer dat deze Oreo taart er misschien niet prachtig uitziet (voor een first timer meer dan acceptabel overigens), maar van de binnenkant wel. En hij smaakt ook heel lekker. En je weet wat ze zeggen toch: het gaat om het innerlijk. 🤓 Oreo verjaardagstaart

Zaterdagochtend 11.00 uur: ik begin met de taart die eigenlijk een verjaardagstaart is. En dat terwijl ik niemand heb om ‘m mee te delen. Klinkt zielig. Is het niet. Was mijn eigen keus om de taart pas op het laatste moment te maken en zodoende geen gebruikmaakte van de keuken van een lief vriendinnetje of van mijn ouders. Mijn vriend zit onverwachts in Spanje en verder heb ik niemand in de buurt. Wederom: bewuste keuze. Vind het verder een heerlijk om een weekendje alleen te zijn. Maar WAT MOET IK IN HEMELSNAAM MET DE GROOTSTE TAART OOIT??? Zei ze op diezelfde zaterdag om 18.00 uur toen de taart eindelijk zo goed als klaar was.

Opeten is antwoord nummer één. Uitdelen is antwoord nummer twee. Vriendlief komt morgen thuis dus die kan zich scheel (lees: misselijk) eten). En dan neem ik woensdag de rest mee naar kantoor als ik alles goed kan verpakken. Nou, goed, zal ik het recept maar delen dan? 🤤

Recept Oreo verjaardagstaart

Wees gewaarschuwd: het is een buttload aan ingrediënten en de calorieste caloriebom ooit (ja, calorieste, you heard that right). Oh, en je hebt drie pakjes Birthday Cake Oreo’s nodig.

Er zijn vier gedeelten, waar je apart mee aan de slag gaat: de chocoladetaart, cake-achtige taart, botercrème en het toevoegen van fondant of andersoortige kleurrijke dingen.

Ingrediënten chocoladetaart

256 gram bloem

96 gram cacaopoeder

200 gram kristalsuiker

10 gram (ofwel bijna één zakje) bakpoeder

5 gram baking soda (ofwel één zakje)

5 gram zout

236 milliliter karnemelk

180 milliliter plantaardige olie

2 eieren

10 milliliter vanille (aroma/extract)

240 milliliter koffie of heet water

Hoe maak je de choco?

Oven voorverwarmen op 180 graden. En de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout op lage snelheid mixen.

Doe dan de olie, karnemelk, vanille en eieren langzaamaan door de droge ingrediënten. Het originele recept schrijft voor dat je alles in een maatbeker doet en dan vervolgens langzaam in de kom schenkt, maar daar zag ik de meerwaarde niet echt van in (Meesterbakker Johanne speaking). Maakt denk ik niet heel veel uit hoe je het doet, zolang je maar voorzichtig klopt. Daarna voeg je nog het kokende water of de hete koffie toe en mix je alles tot het glad is. Het beslag moet echt een beetje waterig zijn (niet te).

Ik koos trouwens voor de hete koffie, maar aangezien het in mijn geval om Senseo ging, weet ik niet hoe slim die beslissing was. Aan de andere kant, komt de taartsmaak er in zijn geheel goed uit.

Zodra het beslag klaar is doe je of de helft in één bakvorm (originele recept schrijft 23 inch voor, maar volgens mij gebruikte ik 23. Niet zeker…). Of gebruik je twee bakvormen tegelijk. Doe de vorm(en) zo’n 25 tot dertig minuten in de oven, afhankelijk van je oven. Bij mij duurde het iets langer. Houd met een satéprikker in de gaten hoe het er in het midden aan toe gaat. Er mag wel iets aan zitten, maar het mag niet vloeibaar zijn.

Alle taartdelen laat je rusten en afkoelen terwijl je met de rest aan de slag gaat.

Oreo verjaardagstaart

Ingrediënten Funfetti cake/ blanke cake

En dan gaan we nu de twee andere delen maken. Hiervoor gebruik je:

384 gram bloem

15 gram bakpoeder (heel zakje)

5 gram baking soda (heel zakje)

2,5 gram zout

227 gram ongezouten boter

160 gram kristalsuiker

80 milliliter plantaardige olie

15 milliliter vanille-extract

300 milliliter karnemelk

4 eieren

12 Birthday Cake Oreo’s (in de Jumbo verkrijgbaar)

En discodip of andere kleurrijke bolletjes

Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom. Doe in een aparte kom de boter en suiker en klop dit tot het een zacht en fluffy (haha) geheel is. Vergeet niet de boter alvast uit de koelkast te halen als je met de chocoladetaart aan de slag gaat, dan is het al  zacht. Als de boter en suiker zacht zijn, doe dan de olie erbij en meng het nog heel een. Dan doe je daarna op lage snelheid één voor één de eieren erbij. En tot slot doe je daar nog de vanille erbij.

Daarna voeg je om en om de droge ingrediënten en karnemelk toe. Eindig met de droge ingrediënten. Als alles gemengd is mix je alles nog zo’n dertig seconden tot één minuut op hoge snelheid. Is het beslag glad? Dan voeg je de gehakte 12 Oreo’s toe en de discodip (of andere dip) voor kleur.

En dan is het tijd om ook dit beslag in de oven te doen. Wederom in één bakvorm of in twee. Doe de vorm(en) zo’n 30 tot 35 minuten in de oven. Ook dit duurde bij mij iets langer, maar de duur hangt compleet van je oven af. Check hoe het er van binnen  uitziet met een satéprikker. Er mag beslag op de prikker zitten, maar het mag niet nat zijn.

Laat de cakes afkoelen.

Ingrediënten frosting voor binnen- en buitenkant

Dit is een belachelijke lijst ingrediënten. Ik weet niet of ik iets verkeerd heb gedaan, maar ik had echt heeeeeel veel frosting over. Volgens mij zou je ook met de helft minder kunnen doen. Ik wel, in ieder geval.

Je hebt namelijk nodig:

20 Birthday Cake Oreo’s

680 gram boter (ofwel bijna 4 pakjes!!!)

1,4 gram zout

1500 gram poedersuiker (vertaling: 6 bussen)

180 milliliter ongeklopte ongezoete slagroom

21 milliliter vanille extract

Discodipppp (of iets anders kleurrijks)

Haal de vulling uit 20 Oreo’s en doe alles in een kom. De overgebleven koekjes verkruimel je. Ik deed alles in een diepvrieszak en sloeg de koekjes tot er niets meer van over was (cute agression?).

Klop de zachte boter zo’n 5 tot 6 minuten. Als de boter zacht genoeg is, voeg je de Oreovulling en het zout toe. En mix alles nog een minuutje. Daarna voeg je de helft van de poedersuiker toe en meng je alles op lage snelheid.

Voeg vervolgens de slagroom en vanille toe en mixen maar weer! Dan voeg je nog meer (!!) poedersuiker toe (is het nog niet zoet genoeg? Nooit!). Alles wat je nog hebt staan. En klop nog zo’n 5 tot 7 minuten verder tot alles is opgelost en de substantie zacht en fluffy is.

Oreo verjaardagstaart

Hoe maak je de taart?

En dan het leuke gedeelte. Het opbouwen van de taart.

 1. Begin met een laag zwarte cake
 2. Doe daar een laag frosting overheen
 3. Dan leg je één van je blanke cakes daar weer op
 4. En smeer je er frosting op.
 5. Herhaal tot je alle lagen erop hebt liggen, met de laatste op de kop gelegd (voor mooie gladde bovenkant)
 6. Besmeer de hele buitenkant van de taart met de frosting en zet ‘m dan een halfuur in de koelkast
 7. Voeg de Oreokruimels toe aan de overgebleven frosting en meng dat goed zodat je een mooie donkere gekleurde substantie krijgt. Als je wilt kun je daar ook twee pakken discodip doorheen gooien, maar ik deed dat niet (met name omdat ik niet meer in huis had).
 8. Haal de taart uit de koelkast en voorzie de taart van nóg een laag frosting. Met een spatel kun je alles gladstrijken.

Zet dan de taart weer in de koelkast en tref voorbereiding voor wat je op de taart wilt doen. Ik probeerde roze fondant, maar dat ging echt voor geen meter. Gelukkig had ik ook nog een bakje gouden glazuur gekocht, dus dat heb ik er maar overheen gemieterd. En een buttload aan sprinkles zodat het er nog een beetje normaal uitzag aan de bovenkant.

NOU. En daar heb je ‘m. Je bent de hele dag bezig. Maar het resultaat mag er wezen. Als je ‘m proeft dan. Buitenkant kon beter, maar hallo, dit is de eerste keer ooit dat ik zoiets heb geprobeerd. I’m a proud mama. Ohja, en ook: misselijk. 🤢

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 20 Comments
 1. Shirley schreef:

  Wow, I am impressed! Hoeveel uur heb je ervoor in de keuken gestaan? Ik ben ook wel benieuwd hoe ver hij inmiddels al op is. Als het je lukt om hem mee te nemen naar je werk, heb je in ieder geval wel veel credits opgebouwd bij je collega’s denk ik.

 2. sammie schreef:

  Oh wauw! Wat een ding! Heel gaaf gedaan, lijkt me inderdaad heeeeel veel werk, maar hij klinkt erg goed 🙂

 3. Daenelia schreef:

  Mij veel te zoet XD Echt? 1500 gram poedersuiker?? Weet je, dat is gewoon echt te veel voor een taart 🙂 Dat is minimaal 125 gram suiker per persoon, als je de taart deelt met zijn 12-en. En 25 gram is de aanbevolen maximum hoeveelheid per persoon.
  Geen wonder dat je misselijk werd … 🙂

  • Johanne schreef:

   Hahaha, sja…wat ik al zei: volgens mij heb je écht niet zo veel nodig als het recept voorschrijft. Of ik heb er niet genoeg op gedaan 🤷🏻‍♀️ denk dat je sowieso met de helft afkunt.

 4. Darina schreef:

  Jee wat een taart haha! Knap gedaan maar mij te zoet 🙂

 5. Romy schreef:

  Wauw, deze taart! Jouw vriend komt wel precies op het goede moment thuis, geloof ik zo. Haha! Hij is zo goed gelukt en wat een klus om dit te maken, lijkt me, maar ook het inslaan van zo veel ingrediënten was vast al een klus op zich 😛 Ik vind beide een hele accomplishment 🙂

  • Johanne schreef:

   Ja, en dan ook nog zeuren over de donkere stukken ;-). Nederlanders kunnen er wat van, maar deze Spanjaard al helemaal.

   Het was zooo’n klus en ik was wel een uur verdwaald in de Jumbo om alles te vinden. Maar goed, het was gelukkig super leuk om te doen!

 6. Giovanna Jansen schreef:

  Wauw wat een taart! Ik heb ook regelmatig taarten gemaakt en weet hoeveel werk er in zit. Met vermoeide benen en zere rug als gevolg haha, maar wel met een heerlijke taart. 🙂

  • Johanne schreef:

   DAT! Haha, ja joh, mijn rug deed zondag nog steeds pijn. Maar ik vond het wel een enorm leuke ervaring. Had nog nooit zoiets spannends gedaan in de keuken (en de keuken is nog nooit zo vies geweest…vond ‘s avonds nog beslag in m’n haar).

 7. Dat je zin hebt om daar aan te beginnen! Ik doe het niet na :p Ik bak nochtans ook wel graag maar 6u is me wat te veel. Haha. Hij ziet er alleszins wel geweldig lekker uit!

  • Johanne schreef:

   Hahah, nou zin is ook wel een groot woord. Heel even had ik er oprecht spijt van, maar toen ik zag dat ik het kon was het stiekem best leuk. Behalve alllll die uren staan dan. Man!

 8. Jenn schreef:

  Haha, wauw, dit ziet er echt fan-tas-tisch uit! Ik hou wel van bakken, maar dit is echt helemaal niks voor mij om te gaan maken, wat een werk, daar heb ik het geduld niet voor.

  • Johanne schreef:

   Awww, wat lief!! Dankjewel 😁. En ik snap helemaal dat je het geduld er niet voor hebt, haha. Ik denk dat ik daarom ook een slecht afgewerkte laag crème heb. ‘*flats*, goed genoeg zo. Ik wil slapen!!’ 😬

 9. Karin schreef:

  omg da’s veel te veel werk hoor. Dus GO GIRL dat je dit is gelukt!!! 😀

 10. Jeanine schreef:

  Wow, als je nog eens de ambitie voelt om mee te doen aan HHB dan kun je deze als signatuuropdracht doen! 😉 Ontzettend mooi geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *