September goals

Mijn doelen voor september: lezen, leren, vooruitgang

De maand augustus komt bijna tot zijn einde. Het was een chaotische maand en een maand vol nieuwe ervaringen. September staat voor mij in het teken van ritme, controle en vooruitgang. Want ondanks dat er de afgelopen maanden hartstikke veel is gebeurd, heb ik nog niet het gevoel dat ik écht vooruitkom met wat ik wil en mijn gestelde doelen. Vandaag dus even een overzicht van wat ik de komende maand op de rit wil krijgen op me-time gebied, maar ook op zakelijk vlak. Ik weet, het is een beetje vroeg, de maand augustus is nog niet voorbij, maar ik wil er voor de verandering eens op tijd bij zijn! 

September-doel 1: Drie boeken lezen

Ja, ik heb het al vaker gezegd, maar ik moet echt meer boeken gaan lezen. De afgelopen tijd ben ik dit doel zo verschrikkelijk genegeerd dat ik in mijn vakantie niet eens heb gelezen. Weet je nog toen ik zei dat ik drie boeken wilde lezen op vakantie? Mislukt!

Ik had er helemaal zin in toen ik het vliegtuig instapte: de hele vlucht heerlijk lezen. Ik opende mijn iPad en opende het boek ‘The Subtle Art of Not Giving a F*ck’ van Mark Manson. Na drie pagina’s dacht ik: ohjee, mijn ogen worden zwaar. Na vijf pagina’s dacht ik: fuck het, ik doe mijn ogen dicht. Dus nee, ik heb niet verder gelezen.

Ook op vakantie terwijl we heerlijk op het strand lagen heb ik nul komma nul boeken gelezen. Enerzijds kon ik er de rust gewoon niet voor vinden en wilde ik daar gewoon mijn ogen dicht doen en aan niets denken, maar anderzijds was er ook een externe storende factor. Mijn vriend. Hij kan niet zo goed stil liggen dus ik zou nooit meer dan tien minuten een boek kunnen lezen. Heel gezellig hoor zijn gebabbel naast me, maar dan kan ik een boek beter thuis laten.

In september wil ik eigenlijk drie boeken lezen. Hopelijk gaat dat lukken:

 1. Special topics in calamity physics – Marisha Pessl. Hier ben ik dus laatst ook al in begonnen, maar nu moet ik doorzetten!
 2. The subtle art of not giving a f*ck – Mark Mansion. Vijf pagina’s gelezen, paar honderd te gaan. ’t Is geen zwaar boek, dus je zou zeggen dat ik dit kan!
 3. Een Nederlands boek, want daar is het weer eens tijd voor. Ik denk dat ik een Arnon Grunberg uit de kast pak, want daar heb ik nog twee ongelezen boeken van liggen en hij is één van de weinige Nederlandse schrijvers die ik trek.

September-doel 2: Eindelijk weer sporten

Ik moet, moet, moet echt weer eens beginnen. Nu ik drie dagen per week thuis werk zou je zeggen dat ik daar wel tijd, en misschien zelfs een klein beetje zin, voor kan vinden. Ik wil niet te streng voor mezelf zijn, want laten we eerlijk zijn, het is eeeeeventjes geleden. En dat is niet gek, want sporten en ik gaan gewoon niet samen. Echt niet. Maar zoals ik al vaker heb gezegd kijk ik af en toe in de spiegel en denk ik: dat mag wat strakker. En daar gaan we aan werken.

Vanaf 1 september ga ik twee keer per week met gewichten en krachtoefeningen aan de gang om in ieder geval mijn benen weer een beetje op orde te krijgen. Dat zou me toch wel zo blij maken.

September-doel 3: Drie series kijken

Ik kan niet meer op Facebook omdat ik nog geen enkele aflevering van het nieuwe seizoen van Game of Thrones heb gezien. Mijn ouders en broertjes zijn helemaal lyrisch over dit seizoen, dus het is tijd dat ik een inhaalslag ga maken. Ook op seriekijkvlak mag ik niet te veel van mezelf, want anders heb ik helemaal nergens meer tijd voor  haha. Als ik eenmaal aan het Netflixen (en andere series) ga, ben ik niets meer waard en kan ik mijn ogen nergens anders op richten dan op de televisie. Dus, ik denk dat ik veilig zit als ik ook deze maand structuur ga aanbrengen in mijn seriekijktijd. Dat klinkt te belachelijk voor woorden natuurlijk, maar ik weet dat als ik het niet doe dat ik geen boeken lees, niet sport en geen andere dingen meer gedaan krijg. Komende maand wordt het:

 • Game of Thrones, seizoen zeven
 • The Mindy Project, waar ik ook maar gebleven ben
 • Supernatural, seizoen vier

In Episoder houd ik bij wat ik allemaal nog wil kijken (alle series, alle seizoenen, alle afleveringen). Als ik alles wat ik nog wil zien bij elkaar optel moet ik daar 48 dagen 24/7 aan zitten. Succes.  #firstworldproblems

September-doel 4: Ontbijt en lunch op de rit krijgen

Ik ben heel slecht in ontbijten en voor lunch ben ik compleet inspiratieloos. Ik eet (liever) geen brood, maar heb het de afgelopen weken wel gedaan. En dat heb ik gemerkt. Zo’n last van mijn buik. Dus nu ben ik weer op zoek naar nieuwe alternatieven. Nu zijn het soms van die koekjes voor het ontbijt of rijstwafels (bbq-smaak), maar dat is niet echt een goed ontbijt natuurlijk. Doel voor september: vind ontbijt en lunch dat geen cracker, brood of rijstwafel is.

September-doel 5: Eerste echte opdracht binnenhalen

Zoals ik al veel te uitgebreid heb aangekondigd: ik ben zzp’er. Ik werk fulltime voor mijn voormalig werkgever, maar ik zou graag extra opdrachten willen doen. Omdat ik me op meerdere en meer diverse vlakken wil ontwikkelen. Plus extra centjes kan ook geen kwaad gezien de afgelopen tijd ;-). In september moet ik dus meer aandacht besteden aan acquisitie (bah, wat een naar woord) en het binnenhalen van mijn eerste echte opdracht. Spannend!

September-doel 6: Meer bloggen

En last maar zeker not least: mijn blog weer op de rit krijgen. Ik ben niet goed bezig geweest en moet mijn blog echt weer goed gaan behandelen. Evenals mijn Instagram en Facebook trouwens. Oepsie. Een lijstje met nieuwe onderwerpen is in de maak en nu moet ik nog alles uitschrijven. Ik hoop per september in ieder geval weer twee keer per week een blog te kunnen plaatsen en als het even kan drie.

Genoeg te doen de komende tijd, maar alleen al deze blog schrijven geeft me iets meer rust.

Maak jij ook maandelijkse doelen?

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 13 Comments
 1. Mike schreef:

  Wat een mooie doelen, het gaat je zeker lukken. Zelf heb ik geen lijstje, maar het lijkt me goed om er zelf ook mee te gaan beginnen.
  Mike onlangs geplaatst…Noorwegen Week 7 — Oslo Jazz FestivalMy Profile

  • Johanne schreef:

   Dankjewel Mike. Ik ben normaal gesproken ook niet van de doelen, maar besefte dat het misschien toch een goed plan is om iets meer orde aan te brengen in het leven 😉

 2. Daniel schreef:

  Hoi Hennie,

  Leuke post!

  Groetjessss

 3. Romy schreef:

  Mooie doelen heb je voor jezelf opgesteld! Dat boeken lezen is trouwens een goede reminder voor mezelf. Ik had ook geweldige plannen daarvoor, maar daar is weinig van terechtgekomen 😉 Leuk dat je meer wilt gaan bloggen en ook met freelance opdrachten aan de slag wilt gaan. Het zou zo tof zijn als je deze maand een eerste opdracht kunt binnenslepen! Succes en geniet van september 🙂
  Romy onlangs geplaatst…New in: Diana Leeflang stationery bij KruidvatMy Profile

  • Johanne schreef:

   Hahah erg he, ik blijf er maar op terugkomen, dat boeken lezen… Maar ik heb daadwerkelijk vooruitgang geboekt, en het is nog niet eens september ;-). Dankjewel en hoop ook dat het me gaat lukken!

 4. Mooi lijstje, ziet er ook wel redelijk haalbaar uit. Mijn doelen voor september zijn nu nog doelen stellen voor september 😀
  Annika – Mrs. Marvelous onlangs geplaatst…Unboxing LookFantastic Box Augustus 2017My Profile

 5. Elisa schreef:

  i love this! thanks for sharing

 6. Wat fijn om weer wat van je te lezen!! En ook weer zoals we je kennen 😉 Vol enthousiasme, doelen en humor. Succes met je doelen komende maand, ik hoop vooral weer meer van je te lezen! Zelf heb ik ook wel doelen, maar misschien moet ik die ook eens op gaan schrijven. Naast mijn sportdoelen komt er momenteel namelijk vrij weinig van terecht!

 7. Saskia schreef:

  Mooie doelen, heel erg veel succes ermee. Op naar een tof September.<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge