Spelletjes huis inrichten

Dit zijn de leukste spelletjes waarbij je huizen kunt inrichten

Spelletjes waarbij je huizen kunt inrichten zijn echt aan mij besteed. Ik kan uren bezig met een huisinrichting of drie. Ik heb tegenwoordig ‘maar’ twee van zulke spelletjes op mijn telefoon (en nul op mijn computer), maar er was een tijd dat ik iets van acht games over huisinrichting op mijn telefoon had en uiteraard De Sims speelde op mijn computer (het ultieme huis-inricht-spel. Dat hoef ik niemand te vertellen). Deze spelletjes (telefoonspelletjes!) zijn wat mij betreft echt een aanrader.

Redecor 

Ik ben zo’n fan van dit spel, dat ik zelfs iedere maand geld neerleg om van de extra’s te kunnen genieten. Het is een soort abonnement waarbij je extra geld, extra decor en andere extra’s krijgt. Maar goed, want is Redecor nou, naast een heel leuk spel? In Redecor heb je eigenlijk te maken met dagchallenges of tweedaagse challenges soms. Je krijgt diverse decors (huiskamers, slaapkamers, badkamers, keukens, tuinen, noem maar op) om helemaal naar jouw smaak in te richten voor klanten. Vaak moet je een onderdeel van de ruimte naar wens van de klant inrichten, maar dan is de rest voor jou. En hoe langer je het spel speelt, hoe meer opties je hebt om mee in te richten. Je hebt wel in game aankopen, maar ik vind ze niet vervelend. Je kunt het spel ook prima zonder spelen. En wat ook niet geheel onbelangrijk is: je speelt eigenlijk tegen anderen. Nadat je een kamer hebt ingericht, kom je in een soort poule met tien anderen terecht waar alle spelers (die willen stemmen) op kunnen stemmen. Win je, dan krijg je geld én extra items. Winnen heeft ook echt meerwaarde. Daarnaast heb je ook kleine dagspelletjes als ‘stem op 100 ontwerpen’, of ‘krijg 5 sterren op je ontwerp’. En daarvoor krijg je dan ook geld of munten. 

Wat soms wel jammer is, is als je alle challenges hebt gespeeld, dat je moet wachten op de volgende dag. Pas dan komen er nieuw in te richten kamers. 

Download Redecor hier (Apple) of hier (Android). 

Home Design Makeover

Home Design Makeover heb ik heeeeel lang gespeeld, maar speel ik nu alleen nog als ik het even niet meer weet (bijna nooit). Het blijft een enorm verslavend spel. Anders dan Redecor, dat dan weer wel. Je maakt ruimtes uiteraard nog steeds mooi, maar je speelt tussendoor een spelletje (blokjes matchen) om genoeg geld te verzamelen voor aankopen. Het spelletje zelf vind ik ook leuk, heerlijk hersenloos, dus prima. Maar als je er niet van houdt, snap ik dat het je liever alleen huizen inricht. 

Af en toe krijg je de optie om extra levens voor het blokjes matchen te krijgen door reclames te krijgen. Vind ik geen ideale optie, omdat je ze ook niet kunt skippen. Maar vooruit. Je kunt er uiteraard wel voor kiezen om geen extra levens te krijgen, dan hoef je de reclames ook niet te zien. 

Download Home Design Makeover hier (Apple) of hier (Android)

My Home Design Story

In My Home Design Story begin je een beetje met een gek verhaal, maar dat kun je ook overslaan als je wil (deed ik wel). Afhankelijk van de keuze die je op het laatste moment maakt (was handig geweest als ik wél had opgelet), kom je in een huis terecht. Dat mag je gaan renoveren. Geld ervoor haal je op door tussentijds blokken met elkaar te matchen. Oh, en tussendoor zie je ook nog een liefdesverhaal ontrafelen. Wie wil dat nou niet. Het renoveren vind ik leuk en het blokkenspelletje vind ik ook prima, maar dat verhaal hoefde voor mij niet zo. Maar als je dit wel leuk vindt: goeie match!

Download My Home Design Story hier (Apple) of hier (Android).

Homecraft 

Het mooie design van Homecraft is het eerste dat me opvalt. Verder is het best recht toe, recht aan en daar is helemaal niks mis mee! In dit spel heb je verschillende klanten en ontwerp je huizen/kamers voor ze. Je krijgt voor ieder item dat je bouwt drie opties waar je uit kunt kiezen en zo kun je hele mooie kamers maken. Om geld bij elkaar te sprokkelen speel je een spelletje. Het begint een beetje oud te worden, maar daar kan ik niks aan doen: je matcht blokken met elkaar. Behaal je het doel, dan krijg je geld. Het hoort een beetje bij het type spel. Om het iets dynamischer te maken, denk ik dan. 

Download Homecraft hier (Apple) of hier (Android).

My Lottery Dream Life 

Yes! Je mag voor iedere loterijwinnaar een droomhuis ontwerpen. My Lottery Dream Life is nét iets anders omdat je dus alleen luxe huizen inricht en dat maakt het op zich heel leuk. Het mag geen verrassing meer zijn dat je geld krijgt door tussendoor een blokjesspelletje te spelen waarbij je dus blokken moet matchen. Ik vind het iets minder mooi vormgegeven dan de rest, maar het is alsnog een verslavend spel. Jammer alleen van die reclames tussendoor. 

Download My Lottery Dream Life hier (Apple) of hier (Android).

Homescapes 

Oef, ik schreef hier jaren geleden al over. Moet je nagaan hoe leuk ik het vind. Nee grapje, deze game staat inmiddels niet meer op mijn telefoon, maar heeft dat heel lang wel gedaan. Homescapes heeft een heel ander uiterlijk dan bovengenoemde spelletjes, maar is alsnog heel leuk om te doen. Bij Homescapes ging het me met name om het CandyCrush maar dan anders gedeelte (vond ik toen nog leuk). Het leuke aan Homescapes is dat je ook een verhaal volgt van de hoofdrolspelers (en het huis mag inrichten).

Download Homescapes hier (Apple) of hier (Android).

Welk spelletje speel jij het liefst op je telefoon?
P.s.: not my kitchen

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *