Jongens (meiden!), ik doe het! Ik eet gebalanceerd én ik sport 😱

Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste blog (sorry daarvoor, personal reasons + geen ruimte in mijn hoofd), maar ik heb een heuglijk nieuwtje om te delen. Weet je nog (vast niet) dat ik vorig jaar zo worstelde met gezonder leven, bewegen en vooral het vinden van een balans? Nou, het lijkt erop dat ik eindelijk alles onder controle heb. Voor nu. Ik sport vier, soms vijf keer per week. Ik eet gezonder, maar voel me niet schuldig om mijn dagelijkse snack (balans!) en ik drink eindelijk voldoende water. Hoe in hemelsnaam?! Ja, dat is een goede vraag. Maar ik heb ook een goed antwoord.

Enkele weken geleden zat ik weer eens op de bank (zoals ik wel vaker doe) en ik was er helemaal klaar mee. Ik begon een klaagzang. Waarom lukt het me niet om te bewegen? Waarom ben ik zo lui? Waarom kan ik die zak chips niet laten liggen? Maar vooral: hoe kan ik ervoor zorgen dat dit me allemaal wel lukt?

Bullet journal en beloningssysteem 

En ik bedacht een plan. Ik ging een uitdaging aan. En ik wilde mezelf belonen. Want ik ben bereid om heel veel te doen voor een goed beloning 😛. Eigenlijk is het heel simpel. Ik ben er een middag voor gaan zitten. Eerst bedacht ik welke vorm van beweging voor mij acceptabel zou zijn. En welk eetpatroon ik zou trekken. Vervolgens ben ik op Pinterest gaan zoeken naar inspiratie en ben ik uiteindelijk geëindigd met een beweegschema voor vier, optioneel vijf, dagen waarop ik met name krachttraining doe (squats, planking, lunges, glute bridges, noem maar op) en in ieder geval één dag per week een high intensity training op de spinningfiets doe. Het mooie is: dat kan allemaal vanuit huis, want ik heb een matje, gewichten én fiets (in de woonkamer) staan!

En nee, ik sport niet een uur lang. Ik weet van mezelf dat ik dat niet volhoud. Een halfuur per dag is meer dan voldoende. Zo lang kan ik mijn focus houden en me volledig inzetten. Na die tijd verlies ik concentratie, de wil om te leven en plof ik toch weer op de bank. Don’t set yourself up for failure, luidt mijn tip.

Omdat allemaal te bewerkstelligen (jaja) heb ik weer eens gebruikgemaakt van mijn bullet journal. Ik houd er mijn waterinname bij, heb een leuk work-outschema gemaakt met stickertjes en al, én heb een maandoverzicht gemaakt met de dagen waarop ik ‘moet’ sporten met helemaal onderin een beloning als ik x aantal keer sport. Voor de maand juli ging het om een petite jurkje ❤ en die heb ik zelfs voor het einde van de maand al kunnen kopen omdat ik zo goed bezig was. In augustus strijd ik voor een rok(je).

@eersthettoetje

Ohja, als stok achter de deur (en omdat ik het veel leuker vind om #foodpics te delen dan andere foto’s) ben ik een nieuw Instagramaccount gestart. Hier documenteer ik mijn weg naar gezonder leven, maar leg ik vooral ook mijn ‘fails’ vast. Want dat zijn er nogal wat, uiteraard. Geeft niet. Een dikke patat met mayo is prima als je de rest van de dag gezond eet (en soms een dag schransen is prima (ben geen voedingsdeskundige natuurlijk 😇)). Dag in, dag uit. Komt goed (balans)! Mocht je me willen volgen: @eersthettoetje. 🍨

Lukt het jou om regelmatig te bewegen?

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 14 Comments
 1. Darina schreef:

  Geweldig! Je bent goed bezig. Heel inspirerend voor mij die ook zoekt naar een manier om meer te gaan bewegen en de balans terug te vinden.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ja, ik ga dagelijks hardlopen alleen niet op zondag. Het is een gewoonte geworden, en daardoor lukt het me goed want van mijn wilskracht moet ik het niet hebben.

 3. Irene schreef:

  Wat fijn om te lezen! En goed bezig! 🙂 Ik denk dat ik ondertussen ook een redelijke balans heb gevonden. Alleen wat meer bewegen zou ik nog wel willen implementeren maar dat is net mijn minst favoriete onderdeel 😉

  • Johanne schreef:

   Hahah, ja dat snap ik heel goed. Ik eet nog steeds best gebalanceerd, maar dat sporten is soms zoooo moeilijk. Gelukkig is het met dit mooie weer iets makkelijker om erop uit te gaan. Vind dat dat ook telt :p

 4. Romy schreef:

  Goed bezig zeg! En mooi om te horen dat je tegelijkertijd geen #fitgirl bent geworden, maar er ook nog lekker nuchter in staat. De perfecte balans zo inderdaad! Slim om met zo’n beloningssysteem te werken. Dat rokje moet vast helemaal goed komen 🙂 Zet hem op!

 5. Stella schreef:

  Waaaah, wat ben je goed bezig! Het klinkt echt heel positief en ik krijg er zelf helemaal de motivatiekriebels van. Ik ga je zeker volgen en hoop dat het mij ook een beetje een schop onder m’n kont geeft. Al moet ik zeggen dat ik, nu ik erover nadenk, ook echt al veel stappen heb gezet de afgelopen tijd. YEAH! Veel liefs!

 6. Lisa schreef:

  Wat goed dat je het nu wel volhoudt zeg! Moet een heerlijk gevoel zijn. Ik ben ook zo blij dat ik nu al een hele tijd consequent 2x per week sport (al is het maar omdat het anders zonde is van mijn sportschoolabonnement ;)), terwijl het zooo lang niet lukte. Zeker als je er dan al zo lang naar streeft voelt het ineens alsof je een level van het leven hebt uitgespeeld of zo.

 7. Shirley schreef:

  Knap dat je de knop hebt omgezet, goed bezig! Ik had bedacht na mijn verhuizing weer te gaan sporten, maar die keren zijn nog op 1 hand te tellen. In september start het nieuwe seizoen van dansscholen en wil ik éindelijk wat proeflessen gaan volgen en me ergens inschrijven.

 8. Evi schreef:

  Wauw, goed bezig zeg! Hier lukte het me tot begin juli aardig goed om gezond te eten, regelmatig te sporten en veel water te drinken. Maar toen kwam de vakantie er aan en viel het allemaal wat in duigen zonder dat ik het zelf eerst goed doorhad. Maar vanaf morgen gaan we er terug tegen aan. En ik ga jouw tip van dat beloningssysteem overnemen. Want ook ik ben bereid om heel wat te doen voor een fijne beloning 😉

 9. Brenda schreef:

  Wat knap dat je de knop hebt omgezet en aan de slag bent gegaan! En fijn dat je voorzelf haalbare doelen hebt gesteld, want dan blijft het leuk! Hopelijk heb je het rokje inmiddels ook binnen :D?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *