A vacation, a move, a change: I'm gonna do things a little different this month

[:nl]Vakantie, verhuizen, veranderen: ik doe het heel even anders[:en]A vacation, a move, a change: I’m gonna do things a little different [:]

[:nl]Jaaa, de zomervakantie is in aantocht! Ik hoop dat jullie er dit jaar allemaal even tussenuit kunnen. Wij wilden dit jaar twee weken op vakantie. Eén week naar mijn schoonouders in Galicië en een weekje naar Gran Canaria. Maar omdat we gaan verhuizen komen die twee weken toch niet zo goed uit en doen we slechts een weekje schoonouders. Ik ben heel erg toe aan vakantie, want ik ben aardig gestrest. We gaan namelijk verhuizen en we ons moeten haasten met een vinden van een huis. Omdat ik hier nu tijdelijk veel mee bezig ben, stel ik een anderhalve maand lang een tropenrooster in hier op A Pinch of Jo.

Vakantieplannen: even er tussenuit

Eerst even wat luchtigheid hoor! Wat we daar precies gaan doen weten we nog niet. We gaan in ieder geval weer naar Islas Cíes, één van de mooiste eilanden die ik ooit heb gezien. Als je een keertje in Galicië bent, reis dan af naar Vigo en neem de boot naar dit eiland. Je bent heerlijk een dagje weg op een prachtig eiland. Het lijkt serieus waar alsof je megaver van de bewoonde wereld bent, terwijl je slechts een halfuur bij het vaste land vandaan bent. Oh, en die op- en afgaande boten verraden wellicht ook het één en ander.

Mijn vriend heeft zijn motor er tegen die tijd weer staan, dus we kunnen heerlijk gaan rijden naar allerlei plekken in de buurt. Ik ga nog niet te veel verklappen, want Galicië krijgt een geheel eigen blogpost. Gewoon, omdat het dat verdient. Het landschap heeft eigenlijk alles wat je zoekt. Je bent lekker aan de zee, er is landinwaarts ook heel veel groen, prachtige bergen en natuurlijke baden. Plus, het is er niet te warm. Vorig jaar was het zo’n dertig graden in de tijd dat we er waren, maar een hele andere dertig graden dan we hier kennen natuurlijk. Ben je weleens in Galicië geweest?

Blogplannen: we doen het tijdelijk anders

Ik merk dat ik gestrest ben en veel dingen heb om over na te denken. We hebben net gisteren een huis geaccepteerd, maar moeten nog wel tekenen. Ook moeten we nog beslissen wat voor vloer we erin leggen, gordijnen kopen en bedenken hoe we tussen het werken en vakantie door alles verhuizen. Daar bovenop weet ik ook nog niet wat er op werkgebied gaat gebeuren, dus dat houdt de gemoederen ook bezig.

Dus daarom doe ik het even anderhalve maand rustiger aan op A Pinch of Jo. Ik schroef het aantal artikelen terug naar twee per week. Op de maandag eentje en op de vrijdag. Dat geeft mij tijd om over onderwerpen en teksten na te denken, en tegelijkertijd alles omtrent de verhuizing te regelen. Zodra al dit gedoe in Augustus voorbij is ga ik weer terug naar normaal. Heb ik eindelijk een schema en een planning, krijg je dit, haha.

Maar goed, het is ook wel weer een geheel nieuwe ervaring. Dus dat is altijd spannend. Nu ben ik nog binnen een veertig minuten bij mijn ouders, straks is dat ineens twee uur. Ja, ik laat hoe ver ik ben afhangen van mijn ouders. Dat is nog altijd mijn ‘thuis’. Zoals dat hopelijk voor velen is :). Zodra alles weer in rustiger vaarwater is doe ik een update!

Wat zijn jouw vakantieplannen? 

[:en]Yay, our summer holiday is almost here! I hope you all have the chance to get out and really celebrate summer. This year we wanted to go on a two-week vacation. One week to my family in law in Galicia and the other to Gran Canaria. But there are some changes coming up, so we have to dial it back to one week. The thing is, we’re moving. And as much as I need a good long holiday, we need to move first. I’m a little stressed because we had to hurry up with finding a house. And because this move is time-consuming, I will dial it a down a little here on A Pinch of Jo. Let’s call it a summer planning.

Vacation plans: a one-week getaway

First up: some light stuff! We don’t exactly know yet what we’ll do in Spain. We will definitely go to Islas Cíes, one of the most beautiful islands I’ve ever seen. If you ever go to Galicia, please go to Vigo and take the boat there. Spend an entire day (or two) on this island that looks like it’s somewhere close to Thailand when you’re just a half an hour away from the mainland. And, well, those boats that keep coming and going will make it feel less like you’re on a deserted island with two hundred other people.

When we’re at my boyfriend’s parents we have a motorcycle we can use to drive to all the pretty places in the area. I won’t tell you too much about this yet, because Galicia will get its own blog post. Just because it deserves it. The landscape has everything you need: sea, a lot of green, trees, beautiful mountains and natural baths. Plus, it’s not too hot in this area of Spain. Last year it was about thirty degrees, but a different thirty degrees than we’re used to. Have you ever been to Galicia?

Blog plans: a temporary change

This past week I’ve noticed I’ve been very stressed and have a lot of things on my mind. We just accepted a house yesterday, but we have to still sign the contract. We also have to decide now what floor we’ll put in, wich curtains to buy and how we’ll move everything between our work and our holiday. Above all, I have no idea what this will do workwise, so that’s keeping me busy too.

So, that’s why I will take it easy for about a month and a half here on A Pinch of Jo. I will dial the number of articles down to two per week. One on Monday and one on Friday. It will give me a little more time to think about subjects and my posts, and at the same time arrange everything for the move. As soon as this is all over in August,  everything will go back to normal. I finally have a schedule and a plan, and then this happens, haha.

Anyway, this will be a whole new experience. And a very exciting one. Now I’m only forty minutes away by car, in about a month that will be two hours. Yes, I calculate my distance by the location of my parents. That will always be my ‘home home’. As I hope it is for others too. Well, not my home, but your parental house. As soon as everything is back to normal, I will do an update about all of this.

What are your plans for the summer? 

[:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 24 Comments
 1. Sylvia schreef:

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je
  even wat rust wilt creëren. Een verhuizing is natuurlijk niet niks. Ik hoop dat je even lekker tot rust kan komen in galicië en ben benieuwd naar het artikel wat je tzt gaat schrijven ben er namelijk nog nooit geweest! Rustig aan en hele fijne dag gewenst
  Sylvia onlangs geplaatst…Ergernissen in de supermarkt!My Profile

  • Johanne schreef:

   Dankjewel Sylvia. Lief! En ik ga mijn best doen om Galicie nog aantrekkelijker te maken dan het al is haha. Ik moet van mijn vriend, als we er ooit wonen, een toeristenkantoor opstarten, zodat ik kan duidelijk maken hoe mooi het daar wel niet is!

 2. Shirley schreef:

  Wat spannend allemaal en tof dat jullie een huis hebben geaccepteerd! Veel succes met het regelen en de keuzes die je moet maken. Ik werd echt gek toen ik ging verhuizen. Heb je de relevante keuzes gemaakt, krijg je weer van die vragen zoals: rond of vierkant afdekplaatje voor het lichtpunt? Mat of glanzend? Wit of zwart? De keuzes leken niet op te houden, haha! Nu ben ik ook niet zo’n ster in kiezen 😉 Hopelijk heb je ook snel duidelijkheid op werkgebied. Ik ga volgende maand naar Portugal, maar verder nog geen plannen gemaakt.
  Shirley onlangs geplaatst…24x doen in JordaniëMy Profile

 3. marije schreef:

  Ik kan mij goed voorstellen dat de verhuizing je stress geeft. Volgens mij is dat voor iedereen zo. Wel lekker dat jullie nog een weekje op vakantie gaan!

  Nu eerst focussen op alles rond je verhuizing.
  marije onlangs geplaatst…Weekly Picture Wednesday: Week 24 – 2017My Profile

  • Johanne schreef:

   Ja, vind ik ook wel fijn hoor. Even tussendoor weg. “t Is ook zo wat om je hele zomer te missen. En het is ‘maar’ een huurhuis, dus het voelt ook wel alsof het kan.

 4. Loes schreef:

  Slim om even wat rustiger aan te doen! Dat zal hopelijk wat hoognodige rust geven. En je vakantieplannen klinken heerlijk!
  Loes onlangs geplaatst…Kijkende Loes #4My Profile

 5. Simone schreef:

  Goed om even een stapje terug te doen. Ik ben net terug van vakantie en nu even geen plannen in het verschiet. Misschien dat we in het najaar nog een weekendje weg gaan.
  Simone onlangs geplaatst…Rhodos | De beste plek om lekker te etenMy Profile

 6. Kristin Cook schreef:

  Enjoy your vacation! And as you adjust to this new change, keep your head up. You can do it!
  Kristin Cook onlangs geplaatst…What Is A Virtual Assistant? (And 3 Signs You Might Need One)My Profile

 7. Romy schreef:

  Wat spannend dat jullie een huis hebben gekocht en gaan verhuizen en zo te horen best een eindje bij je huidige woonplaats vandaan. Heel veel succes! Maar voor nu eerst even genieten van de welverdiende vakantie! En gelijk heb je wat bloggen betreft: soms moet je gewoon even een stapje terug doen.
  Romy onlangs geplaatst…5 tips tegen een baaldag (voor als alles tegenzit)My Profile

 8. Michelle schreef:

  Snap ik! Verhuizen is heel stressvol. En twee keer per week een blogje is toch nog redelijk? Ik ben heel benieuwd naar je post over Galicië!
  Michelle onlangs geplaatst…Ik ga op vakantie en neem mee? Geen portemonneeMy Profile

 9. Evelyne schreef:

  Heel veel plezier op vakantie. Niemand neemt het je uiteraard kwalijk dat je minder zult schrijven 😉 We hebben allemaal wel eens een stressmoment of nood aan vakantie 😉
  Evelyne onlangs geplaatst…Eten en drinken: Yoghurtijs met aardbeismaakMy Profile

 10. […] ik mijn vorige artikel plaatste, besefte ik me maar al te goed dat het niet mijn meest positieve tekst was. Ik sta aardig […]

 11. Wendy (B) schreef:

  Ik ben terug van een weekje Londen 🙂
  Verder kan ik dit jaar nog 3 weken inplannen maar weet nog niet wanneer en wat ik dan ga doen.

  • Johanne schreef:

   Oh heerlijk! Londen is zo gaaf. Drie weken is nog best veel! Volgens mij heb ik ook nog zoveel dagen haha, nu je het zegt. Normaal gesproken ben je er zo doorheen, maar soms kom je er gewoon niet aan toe..

 12. Whitney Odolo schreef:

  Sounds like a wonderful vacation! Enjoy it and I hope the move does not overwhelm you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge