Sunshine Blogger Award

[:nl]Sunshine Blogger Award – maar dan als TAG![:en]Sunshine Blogger Award – shaped like a TAG[:]

[:nl]Ja, ok. Het is alweer even geleden dat de lieve Irene me nomineerde, maar ik wilde dit niet aan me voorbij laten gaan! Ze heeft me namelijk in maart genomineerd voor de Sunshine Blogger Award, een award van bloggers voor mede-bloggers die ze creatief en positief vinden. Als ik toch één ding fijn vind om te horen, dan is het wel dat ik positief ben. Dat probeer ik meestal ook uit te stralen, al kan ik zeuren als de beste. Dus, dankjewel Irene!

Irene heeft een aantal vragen gesteld die betrekking hebben op mijn blog. Dus waar m’n naam vandaan komt, hoe ik geïnspireerd blijf en wat mijn krachten als blogger zijn. Nou, heb je dat dus altijd al van mij willen weten? Tadaaa!

Wat betekent je blognaam en vond je het moeilijk om er één te bedenken?

A Pinch of Jo is eigenlijk afgeleid van ‘a pinch of salt’. Dat betekent natuurlijk een korreltje zout. En de uitspraak gaat als volgt: ‘take things with a pinch of salt’, wat dan weer betekent dat je dingen met een korreltje zout moet nemen. En dus niet al te serieus. Nu is dat niet helemaal wat ik met mijn blognaam bedoel. Meer dat je korreltjes zout overal overheen floept en dat ik mijn mening graag overal overheen floep, nou, lekker duidelijk verhaal weer. Maar het is wel zo.

Vanwaar haal je je inspiratie?

Oeh, inspiratie haal ik weg uit allerlei plekken. Mijn nummer één inspiratieplek is toch wel Pinterest. Daar gebeurt zo verschrikkelijk veel. Vanwege mijn zoekgedrag daar is mijn hele Pinterest ook ingericht op het vinden van blogonderwerpen.

Daarnaast haal ik ook veel inspiratie uit andere blogs, het dagelijks leven en gesprekken met vriendinnen, mijn familie en vriend.

Over welk onderwerp zou je graag schrijven, maar durf je niet zo goed?

Euhm, goeie vraag. Ik denk toch wel over mijn angsten, gewoon omdat ik het heel lastig vind in te schatten wanneer ik te ver ga. Bovendien houd ik ze eigenlijk ook liever voor mezelf en ga ik er soms op hun luchtige manier op in (binnen een geheel ander artikel).

Om welke redenen vind jij bloggen leuk?

Allereerst toch wel omdat ik er mijn ei in kwijt kan. Ik vond schrijven altijd al leuk en ik ben ook in het dagelijks leven ‘schrijver’. Of in ieder geval, redacteur. Maar op je werk kun je niet schrijven over alle dingen die JIJ leuk vindt, nee, die moeten gaan over de dingen waarvoor jij opdracht hebt gekregen. Dus ja, dat is echt nummer 1. Verder vind ik de contacten door het bloggen superleuk. Het lezen van andere blogs en vooruitgang boeken. Of ja, die keiharde drang op vooruitgang te boeken. Levert ook druk op, maar ik vind het vooral leuk.

Wanneer ben jij op je best?

Dat is meestal toch wel in het weekend. En al helemaal als ik alleen ben. Laatst was mijn vriend een lang weekend in Spanje en ik besloot me op mijn blog te storten. Teksten vloeiden er uit, foto’s gingen gemakkelijk en ik zat gewoon helemaal in de flow. Waar dat aan ligt? Geen afleiding ;-). Als vriendlief wel thuis is, vraagt ‘ie om de haverklap: ‘Wat ben je aan het doen?’ ‘Euhm, nog steeds aan het schrijven?’. Die snapt nog niet helemaal hoeveel werk erin gaat zitten, haha.  

Is er iets aan het hele bloggen waar jij (nog) niet zo goed in bent?

Genoeg! Ik ben heel slecht in het tijd maken voor promotie. Ik gooi mijn blog online, deel ‘m op Facebook (ook in groepen) en op Instastories en dan ben ik er soms wel weer klaar mee. Terwijl als ik echt goed ga, dan doe ik nog veel meer. Dan heb ik mijn Pinterest-afbeelding klaar om te delen, dan ga ik diep in de Engelstalige Facebookgroepen en doe ik beter mijn best op Instagram. Die focus komt later wel, ik ben eerst even met andere dingen bezig.

Oh, en fotograferen is gewoon nog niet mijn ding. Oeh, nog iets: ik zou heel graag meer tijd hebben voor wat diepte-artikelen, maar vanwege werk en allerlei andere dingen kom ik daar lang niet altijd aan toe. En dat vind ik gewoon jammer. Misschien ben ik dus ook niet zo goed in time-management? 

Weet je nog welke blog je zelf als eerste begon te volgen en waarom?

Hmmm, dat was toch wel de voorganger op 2wmn.nl (hoe heette die blog van Willemijn en Martine ook alweer? Live Life Gorgeous, geloof ik?) omdat ik hun New York vlogs toen zo leuk vond. En cynthia.nl (toen nog Miss Lipgloss)  is toch wel een van de eerste blogs die ik jaaaaaren geleden ben gaan volgen.

Als je één ultieme blogtip moet geven, welke is dat dan?

Hou vol. Soms kan het bloggen best ontmoedigend zijn, vooral als je geen vooruitgang ziet. En het kost zo verschrikkelijk veel tijd. Maar op een gegeven moment kom je in een bepaald ritme, weet je wat je kunt verwachten en weet je ook wat je moet doen om vooruitgang te boeken. Dat kost tijd, soms heel veel tijd, maar het is het wel waard.

Wat is (zijn) je talent(en) als blogger?

Om eens lekker in de marketingtermen te duiken: ik denk dat mijn Unique Selling Points (USP) mijn zelfspot en sarcasme zijn. Mijn artikelen zijn serieus, maar lang niet altijd. En ik denk dat dat vaak wel goed overkomt. Hoop ik :).

Hoe ga je om met posts waar je achteraf toch niet helemaal tevreden over bent?

Die probeer ik te negeren, haha. Nee, die haal ik offline of tweak ik tot ik ze wel deelbaar vind. Ik heb nog steeds eentje online staan waarvan ik denk: hmmm, nope. Maar eigenlijk wil ik dat artikel gewoon laten staan, omdat het passend is bij de blogperiode waarin ik me bevond. En het mag ook weleens wat minder natuurlijk.

Weet je omgeving dat je blogt?

Ja, iedereen weet het en steunt me erin! Behalve mijn voormalig werkgever dan. Die weet het niet, of ze me steunt…geen idee! In principe zou ze het nu wel mogen weten, maar ach, geen haast.

Nou, dat was ‘m alweer! Ik ga dit keer geen mensen nomineren, want a) heb ik al een keertje gedaan, b) wil niet in herhaling vallen c) heel veel mensen zijn al genomineerd geweest! Dus eigenlijk was dit een soort blogger TAG, maar anders. Maar eigenlijk hetzelfde. Dus. Doei.

Als jij ook blogt: wat is jouw grootste talent als blogger? 

[:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 5 Comments
 1. Shirley schreef:

  Best een moeilijk om mijn grootste talent te benoemen. Ik vind schrijven voornamelijk heel leuk om te doen. Het gaat me vrij makkelijk af en ik schrijf ook best leuk volgens mij. Leuk is natuurlijk niet per se goed. Misschien is mijn talent dat ik er geen druk op leg en dat prima vind. Zo blog ik zonder schema en publiceer ik met gemak een tijdje niets.
  Shirley onlangs geplaatst…Uitzicht op de Niagara FallsMy Profile

 2. Sarah schreef:

  Mijn grootste talent op vlak van bloggen is denk ik dat ik durf volhouden. Misschien niet meteen een écht talent, maar in tegenstelling tot jou word ik allesbehalve gesteund door mijn omgeving op vlak van mijn blog. Ik heb dan ook al miljoenen keren gedacht aan deleteten. Gelukkig nog niet gedaan, want ik heb best al veel tijd en moeite in mijn blog gestoken. En ik zou het bloggen simpelweg ook niet kunnen missen 🙂

  Qua verbeterpuntjes zet ik promotie maken en fotograferen ook bovenaan op mijn lijstje! Dat zijn nu eens twee dingen waar ik rampzalig slecht in ben. Ik denk dat ik te veel blog voor mijn plezier om mij daar enorm mee bezig te houden.
  Sarah onlangs geplaatst…De Sunshine Blogger AwardMy Profile

 3. Daenelia schreef:

  Bloggen is voor mij een hobby, maar dat neemt niet weg dat ik het serieus genoeg neem. Ik denk dat mijn grootste talent is dat ik lekker voor mezelf schrijf. Dat is marketing-technisch niet handig, want geen niche of publiek. Maar waar ik echt geen zin in heb is schrijven voor een publiek waar ik niks mee heb. Zeker niet voor mijn hobby project!

 4. Saskia schreef:

  Wat een leuke vragen en antwoorden 🙂

  Mijn grootste talent? Ik denk dicht bij mezelf blijven en doen waar ik me goed bij voel.

 5. Sheila schreef:

  Ik stop ook weinig tijd in promoten. Daar heb ik echt geen tijd voor. Het kost me al tijd om te bloggen en mijn favoriete bloggers te bezoeken en andere artikelen te lezen. Daar ga ik dus niet nog meer tijd in stoppen door me bezig te houden met het reclame maken voor mijn blog. Het draait me toch niet om een groot aantal bezoekers.

  Mijn talent is dat ik altijd dicht bij mezelf blijf en me niet laat gek maken.
  Sheila onlangs geplaatst…Is mijn gezin nu compleet?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge