A Pinch of Jo - Johanne Tag

TAG: My life in 20 questions

[:nl]Vandaag leek mij wel een fijne dag voor een luchtige tag. Ik ben er normaal gesproken niet zo van, maar ik heb twee redenen om er toch eentje te doen. Allereerst heb ik het deze week zo druk gehad dat ik niet vooruit heb kunnen werken, dus het is even een gemakkelijke oplossing. Ennn, omdat mijn blog harstikke nieuw is en niemand weet wie ik ben, leek het me toch wel leuk om een soort van get to know me te doen. Het is volgens mij wel duidelijk wat mijn naam is, hoe oud ik ben en wat mijn doel is van deze blog. Maar in deze tag laat ik ietsje meer van mezelf zien. En als je nog vragen hebt, stel ze gerust!

Favorite color?

Turqoise en ik vind varianten op saliegroen  heel mooi. Ooit voor in mijn droomslaap- of woonkamer.

Favorite number?

Ik weet niet waarom, maar als je me vraagt een cijfer in gedachten te nemen is het altijd zeven. Geen reden voor.

Dream career?

Het aller-, aller-, allergaafst lijkt me om een serieuze échte blogger te worden. Waarom? Omdat ik houd van schrijven en houd van al het creatieve eromheen. In bloggen kan ik echt mijn ei kwijt, dus door heel hard te werken hoop ik echt iets te kunnen neerzetten.

Vroeger wilde ik altijd een eigen Amerikaanse retro burgerrestaurant. Ik had er zelfs al een naam voor (Burgermeester), maar die is al ingenomen door een Amsterdams restaurant zag ik vorig jaar (DIEFSTAL!!)! Stiekem lijkt het me nog steeds super, maar het is geen droom meer.

Where do you see yourself living when you’re on your own?

Helemaal alleen, of gewoon zonder ouders? Want zonder ouders woon ik al een tijdje haha (met een paar pauzes tussendoor daargelaten). Uiteindelijk zou ik heel graag in Spanje willen wonen. En dat gaat ooit ook gebeuren. 🙂

Favorite way to travel?

Met mijn auto als het om korte reisjes (woon-werk…) gaat. Heb vorig jaar mijn droomauto (Fiat 500) gekocht en ben sindsdien helemaal verknocht. Zo’n fijn autootje om in te rijden. Die van mij is trouwens de standaard witte, maar mijn obsessie voor deze auto begon in 2015 toen ik samen met mijn vriend in een hele gave gele Fiat  door Galicie tourde. Zo gaaf.

Anders vliegtuig, omdat het me naar de mooiste plekken ter wereld brengt. Ik heb trouwens wel een beetje last van vliegangst, vooral tijdens het opstijgen.

Fiat 500

Kijk ook eens hoe gaaf deze blauw Fiat is… Ik droom weer weg hoor.

What do you do in your free time?

Series bingen is echt mijn nummer één vrijetijdsbesteding. Mijn vriend en ik kijken nu samen Supernatural. Verder ben ik fan van Grace & Frankie, Orange is the New Black, New Girl, Game of Thrones en zo veel meer. Naast series, houd ik van lezen, schrijven en knuffelen met m’n lieve poes Buttons.

Favorite clothing stores?

Met stip op nummer één staat H&M. Ze hebben bijna altijd wel iets wat ik leuk vind. Verder ben ik ook fan van Asos, maar omdat ‘t een stukje duurder is koop ik daar niet zo vaak iets van. Ga daar binnenkort wel weer een zomerjurkje kopen, speciaal van de petite-afdeling.

Who would you like to see in concert?

Mijn droom is wat dat betreft al uitgekomen toen ik in 2012 naar de Backstreet Boys ging in Ahoy. Stond toen bijna helemaal vooraan. Ja, ik was in mijn twintiger jaren nog steeds een dikke fangirl! Wie ik nu nog wel live zou willen zien is Sia.

Favorite tea blend?

Ik vind alles met munt of groene thee lekker. Maar mijn echte favoriet is gewoon verse muntthee. Maar ja, dat is geen blend.

Do you collect anything?

Verzamelen nee, maar ik vind het wel suuuupermoeilijk om iets weg te gooien. Soms verzamel ik per ongeluk allerlei stukken fruit in mijn tas, waar ik pas laat achterkom. Oh, eigenlijk, ik verzamel wel iets! Boeken. Ik houd houd houd van boeken en wil later een megagrote en volle boekenkast.

I can’t sleep without?

Buttons op m’n kont en vriendlief naast me. Dat eerst klinkt heel raar, maar Buttons plempt zichzelf altijd bovenop mijn kont ‘s nachts en ik word er bijzonder rustig van. Hmm, ‘t is ook raar. Maar goed, zonder die combi slaap ik zo licht…

If you were given 1 million dollars all for yourself what would you do with it?

We zouden verhuizen naar de plek waar we op dat moment heen willen. Ik zou mijn studieschuld afbetalen, mijn auto afbetalen en mijn broertjes helpen waar nodig.

Favorite make-up brand?

Ik vind de lipsticks van MAC prachtig, maar gebruik het eigenlijk niet. Meestal koop ik gewoon make-up van de Hema, Catrice of van Essence. Het komt er gewoon op neer dat ik te lui ben om ook maar iets meer met make-up te doen.

Favorite treat to eat?

Dit had je niet moeten vragen… want die lijst is eindeloos. Maar ik kan iedere dag wel chocoladetaart, cheesecake, appeltaart, slagroomtaart, wat-dan-ook-taart, cupcakes in alle soorten en maten, muffins of chocola eten. Op dit moment zit ik alleen zo vol door de pizza die ik net naar binnen heb lopen harken, dat ik heeeel even niet meer aan eten kan denken.

What is your favorite season?

Lente is fijn, maar zomer is nog beter.

Do you sleep with your doors open or closed?

Open, want anders kan Buttons niet in en uit lopen.

Why did you start blogging?

De allesomvattende reden waarom ik ben gaan bloggen kun je hier lezen. Dat omvat ook dat ik superleuk vind om te schrijven over mijn hersenkronkels, de dingen die ik meemaak (vaak niet heel spannend, soms wel bijzonder). Ik vind mijzelf niet speciaal en zie mezelf ook niet als iemand die advies moet geven omdat ik het zogenaamd beter weet. Wat me heel fijn lijkt is om samen tot een conclusie, antwoord of oplossing te komen.

Do you have any magazine subscriptions?

Nope, omdat ik weet dat ik toch niet alles ga lezen. Ik lees dus ook bijna geen tijdschriften, maar vind &C wel een supertoevoeging!

What were you doing at 12AM last night?

Euhm, het is nu half elf ‘last night’ en ik ben óf over anderhalf uur wakker óf ik lig op de bank Supernatural te kijken.

Favorite perfume?

Heb een paar favorieten, maar de allerfijnste tot nu toe vind ik toch echt DIOR Miss Dior.

Nou, dat was ‘m weer. Een hele simpele tag, maar een lekkere luchtige op de zaterdagochtend. Er staat trouwens nog meer ‘gewauwel’ op mijn About pagina… Waarom zijn jullie eigenlijk gaan bloggen?

 [:en]Today seems like a perfect day for a Tag. Normally I’m not that kind of a person, but I have two reasons to do a tag anyway. One, because I’ve been so busy this week that I haven’t been able to write ahead, so this is an easy solution. AND, because my blog is new and no one really knows who I am, I thought it would be nice as a get-to-know-me. You already know my name, you know my age and my goal. And this tag is to show a little more of myself. If you have any more questions, please ask!

Favorite color?

I love turquoise and all kinds of varieties on sage green. Some day I will have that green in my dream bed- or living room.

Favorite number?

I don’t know why, but if you ask me to think of a number, I will always think of seven. I have absolutely no reason for that. Never won anything with it anyway….

Dream career?

Right now it would be a dream come true if I became a real serious blogger. Why? Because I like to write and everything else around. I love being able to write about what I think. So by working really hard, I’m hoping to accomplish that.

Also, I used to want to be the owner of a real American burger restaurant here in the Netherlands. I even had a name for it (Burgermeester), but I recently saw that name was taken already. (THEY STOLE IT FROM ME, I WAS FIRST!) I would still love to have a restaurant, but it’s no longer a dream. And not something I’m working towards.

Where do you see yourself living when you’re on your own?

All alone or just without my parents? Because I’ve been living without my parents for quite a while already (with some breaks in between life…). In the end, I would love to live in Spain. And that is something that will happen anyway.

Favorite way to travel?

I love my car for short trips (to and from work). Last year I bought my dream car, a Fiat 500, and I’m totally in love. It’s such a cute and fun car to drive in. Mine is the standard white version, but my obsession with this type of car started back in 2015 when my boyfriend and I toured around Galicia in the most awesome yellow Fiat.

For other purposes, my favorite way to travel is the airplane, because it takes me to the best places in the world. I do have a fear of flying, especially during take off.

Fiat 500 TAG

How cool is this blue Fiat???

What do you do in your free time?

Binging tv-shows is my number one activity. My boyfriend and I are now watching Supernatural (we’re still in season 1). I’m also a big fan of Grace & Frankie, Orange is the New Black, New Girl, Game of Throne and much more. Other things I love to do in my free time: reading, writing and cuddling with my cute little kitty Buttons

Favorite clothing stores?

When I think about buying clothes I always go to H&M first. I always leave the website or store with something in my bag. Asos is a favorite too, but because it’s a bit more expensive I don’t buy from there very often. One of these days I will buy an Asos summer dress from the petite department.

Who would you like to see in concert?

My concert dream already came true in 2012 when I went to the Backstreet Boys in Ahoy Rotterdam. I stood in third row or something! Yes, I was still a fan in my twenties. But right now I would like to see Sia live.

Favorite tea blend?

Anything with mint or green tea. But my all time favorite is fresh mint tea. But that’s not a blend.

Do you collect anything?

Although I don’t collect things, I do think it’s really really hard to throw things away. Sometimes I collect fruits in my bag, and find out when it’s already too late? Oh, actually, I do collect things. Books. I love love love books and my goal in life is to have the biggest book closet in the world

I can’t sleep without?

Buttons on my ass (that sounds weird, but my cat loves to sleep on my ass and it makes me feel calm…oh wait, it is weird) and my boyfriend next to me. Without that combination, I’m a very light sleeper.

If you were given 1 million dollars all for yourself what would you do with it?

We would move to wherever we want to in that moment. I would pay off my college debt, my card debt and I would help my brothers with anything they need.

Favorite make-up brand?

I secretly love the MAC lipsticks but don’t really use them. Usually, I buy brands like Hema, Catrice or Essence. But to be honest I don’t use that much make up.

Favorite treat to eat?

Bad, bad question…because that’s an endless list. But I  could eat chocolate pie, apple pie, pie with cream, cheesecake, cupcakes in any shape or form, muffins and chocolate any time of the day. Not right now though, the pizza I just ate is making me never want to eat again.

What is your favorite season?

Spring, but summer is even better.

Do you sleep with your doors open or closed?

Open, for Buttons. She needs to be able to walk in and out at night. #crazycatlady

Why did you start blogging?

The main reason why I started this blog you can read here. But this also encompasses my love for writing and the ability to translate thoughts into words. I don’t think I’m special and I don’t see myself as someone who needs to give other people advice because I supposedly know better. What I would love is a discussion to come to a conclusion, answer or even solution together.

Do you have any magazine subscriptions?

No, because I won’t read all of them anyway. I barely read magazines, but there’s a new one in the Netherlands that I love to read. It’s called &C, Google it and tell me it doesn’t look pretty.

What were you doing at 12 AM last night?

Uhm, it’s 10.30 at night right now, so I’ll either be asleep in an hour and a half or I’ll be lying on the couch watching Supernatural

Favorite perfume?

I have a couple of favorites, but so far the best one for me is DIOR Miss Dior.

Well, that was it! A simple tag, but nice and light on a Saturday. If you want to know more, head on over to my About page. Why did you guys start to blog?

 [:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 13 Comments
 1. Michelle schreef:

  Ja, die Fiat! Ik ben ook fan van de blauwe. Roze vind ik ook erg leuk 😉 Helaas hebben wij geen 500, wel een Panda (sporteditie) en rijdt heerlijk. Leuk om te lezen waarom je bent gaan bloggen. Ik ben erg benieuwd naar waar jullie uiteindelijk gaan wonen en hoe dat dan gaat.
  Ik ben gaan bloggen, omdat ik merk dat dingen van me afschrijven helpt. Ik wist eerst niet precies hoe ik het in een vat zou gieten (wat zou mijn niche worden etc) maar merk dat dit vanzelf is gekomen. En ik vind het heerlijk. Fijn om wat te schrijven en het te delen met de wereld 🙂

  • Johanne schreef:

   Haha, ja roze is ook heel gaaf, maar zou op één of andere manier toch te Barbie voelen! En leuke reden om te bloggen, je klinkt alsof je er echt een passie voor hebt. Fijn! 🙂

 2. Laetitia schreef:

  Ik mis nog een vraag! Welke blogs lees je zelf elke dag en/of welke bloggers zijn je grote voorbeelden?

 3. Benthe schreef:

  Leuk om te lezen dit ?, wat GAAF dat je een Fiat 500 hebt gekocht! Miss Dior was mijn eerste geurtje dat ik voor mezelf kocht en was ook echt mijn favoriet. Ik heb eigenlijk niet één echte reden waarom ik ooit ben begonnen met bloggen. Het leek me gewoon leuk en goed om af en toe van me af te schrijven. Zodoende ?

 4. Iris schreef:

  De naam Burgemeester, vind ik echt een hele goeie. Jammer dat het al weg is ;).

  • Johanne schreef:

   Leuke naam he. Destijds samen met mijn vader bedacht terwijl ik bezig was met een business plan voor het restaurant (was alweer vergeten dat ik daar ooit zo serieus mee was). Inderdaad jammer dat ‘ie al in gebruik is, maar aan de andere kant had ik er wrs niets mee gedaan. Dus dan is het maar goed dat deze naam alsnog burgers de wereld in brengt, al is het niet onder mijn vleugels :p

 5. Romy schreef:

  Superleuk om je zo iets beter te leren kennen 🙂 Het duurde even voordat ik snapte dat Buttons je kat was, haha. Buttons op je kont? Huh? Maar toen viel het kwartje 😉 &C vind ik ook een erg leuk tijdschrift trouwens! En wat is die lichtblauwe Fiat mooi!

 6. Ioanna schreef:

  Such a great post! I absolutely loved it! I laughed so much with the #crazycatlady! I can totally feel you about the food! I can’t pick only one favourite hahaha!

  Kisses,

  Ioanna

 7. Margon schreef:

  Wat leuk om je zo beter te leren kennen! Je blog volg ik al eventjes, nu weet ik ook wie erachter zit 🙂 Super leuk geschreven ook!

 8. Roman schreef:

  Hi, Johanne! I am Roman from Russia! I noticed, that you like to travel.
  I have a question: Do you want to visit Russia. If “No”, then please say some words about why not.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *