TAG Project Positive: for a happy friday

[:nl]TAG Project Positief: voor een positieve vrijdag [:en]TAG Project Positive: for a happy friday[:]

[:nl]Toen ik mijn vorige artikel plaatste, besefte ik me maar al te goed dat het niet mijn meest positieve tekst was. Ik sta aardig positief in het leven, maar ik kon het heel even niet opbrengen. Nee, het was niet verschrikkelijk negatief. Het viel allemaal wel mee. Maar ik zit er toch een beetje mee in mijn maag. Deze week vond ik heel toevallig op Kyara Esteva’s blog de TAG Project Positief. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan wel een gezonde dosis positiviteit gebruiken!

Wat is je favoriete quote en waarom?

Not all those who wander are lost. Het is een quote uit the Lord of the Rings en betekent in die context natuurlijk heel iets anders dan de betekenis die ik eraan geef. Voor mij houdt het in dat ook al weet je niet precies waar je heen gaat in je leven, dat niet betekent dat je verdwaald bent. Voor mij betekent het dat ook al moet je diverse paden bewandelen, je er uiteindelijk wel komt.

Daarom is het ook de ‘tag’ van mijn blog. Op onze leeftijd (20, 30, 40) weten we het lang niet altijd even goed. Maar vergeet niet dat het ok is. Vergeet niet dat je soms best mag ‘wanderen’ zonder dat je je echt verdwaald hoeft te voelen.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren?

Twee dromen. Eentje is dat ik mezelf toch eens een keer echt wil bewijzen. Ik wil mezelf laten zien dat ik alles kan bereiken wat ik wil. Als ik zelfstandige wil worden. Dan word ik dat. Dat hoeft niet nu. Niet over een jaar. Maar het gaat me lukken.

Nummer twee is toch wel naar het buitenland verhuizen. Dat hoeft ook niet per direct (ondanks wat onze enthousiaste plannen waren, ahem). Maar door mijn vriend ben ik er heel enthousiast over geworden. Het lijkt me gewoon heel belangrijk om mee te maken hoe het leven is buiten Nederland. Verder weg van mijn ouders dan ik ooit ben geweest, of in ieder geval voor langere tijd ben geweest. Dus die droom staat zeker hoog op mijn bucket list.

Wat me trouwens ook heel ‘gaaf’ lijkt, is het opzetten van een dierenasiel. Ik zeg gaaf tussen aanhalingstekens, want het is niet gaaf. Het komt erop neer dat ik heel veel van dieren houd (ik weet wel vlees overigens), en het soms zo moeilijk vind om te zien hoe dieren in het asiel belanden, maar ook hoe blij ze zijn als ze er weer uit komen. Het is zo’n belangrijk iets, een dierenasiel. Er zijn zoveel dieren die ons mensen nodig hebben. In Nederland valt het overigens wel mee gelukkig. Maar als we bijvoorbeeld in Spanje wonen lijkt het me wel een mooi streven. Alle hondjes en katjes van de straat.

In Amerika zie ik best veel ‘wilde’ katten op straat. Katten zoals de onze, maar niet gewend aan contact met mensen. Die katten krijgen kittens en willen er vaak niet voor zorgen. Zij moeten opgevangen worden. Ook zijn er trouwens vaak genoeg katten die wel menselijk contact gewend zijn en die moeten dan met hun kittens opgevangen worden bij ‘foster moms’ ofwel pleegmoeders. Ik volg Kittenlady en Myfosterkittens op Instagram. Dat zijn toch wel twee van mijn helden. Zo, dat was weer een sidenote.

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk betekent voor mij  dat alles goed gaat met mijn familie. Dat mijn vriend lekker in zijn vel zit. Dat we allemaal samen kunnen zijn. Dat ik op een rustige plek in het leven zit, zonder onnodige stress. Het geluk zit wat mij betreft in wat je om je heen hebt. Of je een fijne baan hebt. Etc.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Poeh. Dat is niet één iemand. Mijn vader en broertjes doen altijd heel debiel als ik verdrietig of boos ben. Dan ben ik er zo weer bij. Mijn vriend heeft dat geleerd van hen, maar had het stiekem ook al een beetje in zich. Mama is daarin heel anders en luistert altijd zonder te oordelen. Vriendinnetjes precies hetzelfde.

Voor wat mogen we je ’s nachts wakker maken?

Sushi. Een verre vakantie. Een kitten. Maar verder niet hoor. Verder moet je ver bij me vandaan blijven. Mijn vriend weet dat. Want soms als hij denkt dat ik niet kan slapen begint hij tegen me aan te praten en dan mompel ik chagrijnig terug. Vind hij alleen maar grappig en vertelt me de volgende dag in geuren en kleuren hoe verschrikkelijk chagrijnig ik wel niet was.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Oh, lachbuien heb ik best vaak. Het gebeurt sowieso minstens één keer als we bij mijn ouders zijn. Er is altijd wel iemand die iets ongelofelijk grappigs zegt! Maar mijn vriend en ik hebben thuis ook veel lol om de beste debiele dingen.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Poeh, lastig. Ik denk dat wel een paar dingen heb om trots op te zijn. Een paar jaar geleden bijvoorbeeld had ik nooit gedacht dat ik zo eerlijk en open kon zijn als nu. Dat ik op mijn werk daadwerkelijk durf te zeggen wat ik wil zeggen. Ook als ik het er niet mee eens ben. Juist als ik het er niet mee eens ben! En ik denk dat ik best trots ben op mijn blog. Ik bedoel, A Pinch of Jo is nog maar twee maanden oud (!!) en ik groei gestaag, maar ben trots op de meeste van mijn artikelen. En ben superblij dat jullie gewoon terugkomen!

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Dit sluit weer een beetje aan op de eerste vraag. Het geeft niet als je niet weet wat je wilt met je leven. Je bent niet alleen. Je bent niet verloren. En je vindt je roeping wel. Ook al doe je er tienduizend andere dingen voor. Dat maakt niet uit. Daar leer je van. Net als van fouten. Ik kan niet ontkennen dat ik in mijn leven een aantal foute beslissingen heb gemaakt. Maar heb ik er spijt van? Nee, het heeft me gebracht waar ik nu ben. En dat is prima.

Nu jij! Neem je de tag over? En belangrijker nog: wat is jouw favoriete quote?

[:en]When I published my last article, I realized that it wasn’t the most positive I’ve ever been. I’m a positive girl, but sometimes you just can’t. Sometimes it’s impossible to see the good in things, however small your problems may be. No, it wasn’t that bad. No, it wasn’t that negative. But still, I felt a little bit sad about it. By accident, I found this TAG on a Dutch girl’s blog, TAG Project Positive. So, to change things up a little here’s an awesomely positive TAG. Fun and good questions to think about.

What’s your favorite quote and why?

Not all those who wander are lost. A quote from the Lord of the Rings, and of course in that context it means something completely different than the meaning I give it. To me, it means that no matter where you are in life, no matter how much you feel like you’re just wandering aimlessly, it doesn’t mean that you are lost. To me, it means that you will make it, no matter how many different paths you have to take to get there.

That’s why it’s the ‘tag’ of my blog too. At our age (20, 30, 40) we don’t always know what we’re doing with our lives. But don’t forget: that’s ok. Don’t forget that it’s ok to wander without feeling lost.

What are some of your dreams you want to achieve?

I have two dreams. One is that I would like to prove to myself for once and for all what I can do. I want to show myself I can accomplish anything I want. If I want to become my own boss, I will be one, I know I will. It doesn’t have to be now. It doesn’t have to be a year from now. But I will do it.

Number two on the list is to move to a foreign country. Also not something that has to happen now (despite our previous enthusiastic plans, ahem). But my boyfriend made me so curious. I think I need to know what it feels like to live outside of the Netherlands. Further away from my parents than I’ve ever been. Or at least for a longer time. So this dream is definitely high up on my list.

Oh, by the way. I have a third one. I would love to open up an animal shelter one day. Not because I think it will be so much fun with all those animals. No, because some animals need us. I follow some accounts on Instagram. Foster moms like Kittenlady and Myfosterkittens do such awesome jobs.

But I see the shelters struggling. Most of them (I’m against those kill shelters) have the goal to save as many animals as possible. But sometimes they just can’t. I would like to be a part of that community. Works so, so hard for those who need us. In The Netherlands, things aren’t so bad by the way. We don’t really have a lot of feral cats, for example. But if (or rather when) we live in Spain I would seriously think about it. To get all the dogs and cats (and whoever) off the streets.

What does happiness mean to you?

Happiness to me means that my family is doing ok. That boyfriend is happy. That we can all be together. And that I feel quiet, relaxed, without any unnecessary stress. You can find so much happiness in the things around you. And of course a nice job, a good self-image etc. helps too.

Who can cheer you up the best?

Hmm, that’s not just one person. My dad and my brothers all act like retards when I’m sad or angry. Within minutes I’m okay again. It could be that my boyfriend learned that from that from them, but I think he had it in him secretly already. My mom is completely different. She just listens to me without passing any judgment. Ever. Same goes for my friends.

When is it ok for us to wake you up at night? Or for what?

Sushi. A long and far vacation. A kitten. But that’s it. If it’s not any of these things, you have to stay away from me. My boyfriend knows but just doesn’t care haha. Sometimes when he thinks I can’t sleep, he just starts talking to me. I don’t really say anything back. I just make some noises. He thinks that’s too funny so he just continues to talk to me. ‘Johanne, why are you so grumpy?’ And the next day he will tell me all about while laughing with tears rolling down his face.

When was the last time you had to laugh hysterically?

Oh, I laugh hysterically at least a couple of times a week. It happens at least once every dinner we have at my parent’s house. There’s always someone who says something ridiculously funny or stupid and then we all die. My boyfriend and I have a lot of fun at home too. Usually, silly things that make us laugh the most.

Which accomplishments you’re the proudest of?

This is a difficult one. I think I have a few things to be proud of. Even though I don’t always realize it. A couple of years ago I never would have imagined being as honest and open as I am now. That I can actually speak my mind at work. Even when I disagree. Mostly when I disagree! And I think I can be proud of my blog. I mean, A Pinch of Jo is only two months old (!!!) and I’m growing slowly (which is totally ok), but  I am proud of the articles I wrote. And so happy you guys keep coming!

What is the message you would like to pass on to others?

This is related to the first question. Or answer, rather. It doesn’t matter if you don’t know what you’re doing with your life. You are not alone. You are not lost. And you WILL find your calling. Even if you have to do ten thousand other things before that. It doesn’t matter. You will learn from all the directions you take. I can’t deny that I’ve made some wrong decisions in my life too. Do I regret them? No, it’s brought me to where I am now. And that is more than ok.

Your turn! Will you use the tag on your blog? And more importantly: what’s your favorite quote?

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 17 Comments
 1. Loes schreef:

  Hele leuke tag! Goed om eens over deze dingen na te denken. Ik heb soms nogal de neiging om bij de pakken neer te gaan zitten, maar het is juist goed om positief te blijven en te realiseren dat alles goed komt uiteindelijk.

 2. Shirley schreef:

  Als je je vorige artikel al negatief vond, dan ben ik al helemaal negatief, haha! Mijn favoriete quote is: als iedereen aan zichzelf denkt, wordt er aan iedereen gedacht. Klinkt lekker bitchy, terwijl ik mezelf op zich best aardig vindt. Maar het is wel waar: soms moet je gewoon aan jezelf denken 🙂

  • Johanne schreef:

   Haha, nou ja, het viel wel mee idd ;-). Wil alleen liever niet zeuren haha, maar ja, soms moet het even. Oh, en dat vind ik wel een hele gave. Ben het er wel mee eens hoor, soms moet je echt aan jezelf denken!

 3. Ik ben van mezelf lekker pessimistisch aangelegd (bedankt pa!) en ik probeer het de laatste jaren steeds meer om te buigen. Sinds ik kinderen heb, vind ik dat makkelijker, als zo’n lief smoeltje naar je lacht, word je gelijk helemaal warm van binnen.

  Omgaan met tegenslagen is nog wel een dingetje, ik blijf mezelf maar voorhouden, dat zolang we samen zijn, we de hele wereld aankunnen en dat het uiteindelijk wel goed komt. Ik hou ook best wel bewust de negatieve dingen weg van mijn blog. Ik blog om een goed gevoel te krijgen en te verspreiden.

  • Johanne schreef:

   Ja, dat is ook een beetje mijn insteek! En wat grappig dat je dat van je vader hebt, heb ik precies hetzelfde! Die van mij kan heel cynisch zijn (wel altijd met een grappige ondertoon) en heb dat overgenomen. Tegenwoordig lijkt het me iets beter af te gaan en zie ik de laatste paar jaar toch wel meer het positieve in dingen. Dus vind ik mezelf ook geen pessimistisch persoon meer (wel iemand die zich overal druk om maakt). Kan me overigens heel goed voorstellen dat je kinderen het makkelijker maken om wat positiever in het leven te staan 🙂

 4. It’s great to think positive (though I don’t think I could do it all the time either!). I have so many quotes that I love and which are inspiring to me. My current favorite is from the most recent newbery winner, the Girl Who Drank the Moon: “How many feelings can one heart hold?… Infinite, Luna thought. The way the universe is infinite. It is light and dark and endless motion; it is space and time, and space within space, and time within time. And she knew: there is no limit to what the heart can carry.”

 5. Romy schreef:

  Wat een mooie vragen allemaal om over na te denken! Je mag zeker weten heel trots zijn op je blog. Je pakt het na twee maanden al zo professioneel aan en je artikelen zijn altijd mooi geschreven en inspirerend. Wat grappig dat je vriend soms om je te plagen ‘s nachts tegen je aan praat. Dat soort plagerijtjes kan ik altijd wel waarderen. Prachtige dromen heb je! Ik vind het ook mooi dat je er geen deadline aan koppelt, maar het gewoon ooit wilt realiseren. En mooie quote! Ik heb meerdere favoriete quotes, maar ik denk dat ik ‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, but about learning to dance in the rain’ het mooiste vind.

 6. runwwolves schreef:

  Een hele toffe tag! Een hele toffe blog waar ik me echt zo in kan vinden… Inderdaad iets om trots op te zijn, doe zo verder! Leuk om bij alles eens stil te staan, het zijn bijna vragen die je op een sollicitatie zou kunnen stellen, een toffe diepgang.

  Mijn favoriete quote is ‘Memento Mori’. Niet zo zeer een quote, als een visie over het leven. Weet dat het leven relatief is en we allemaal ooit zullen sterven, net daarom hoef je geen schrik te hebben over wat je onderneemt in het leven. Want het zijn net alle risico’s die het het waard maken.

  xo

  http://www.runwwolves.com

  • Johanne schreef:

   Lief zeg, dankjewel!! En inderdaad, als mensen je tijdens een sollicitatie willen leren kennen zijn dit super vragen. Mooi ook memento mori! Kan ik helemaal achter staan ?

 7. I don’t think I could ever choose just one favorite quote. I am kind of a collector of quotes and different ones speak to me at different times. It was fun to read through this post and get to know more about you!

 8. Anne schreef:

  ‘s Nachts wakker maken? Gewoon niet doen haha. En je mag zeker trots zijn op je blog, je doet het super goed!

 9. Dealman schreef:

  amazing article, Happy friday, enjoy weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *