Collage

[:nl]Terugblik || Dit zou ik het afgelopen jaar allemaal doen, maar heb ik niet gedaan[:en]One year of blogging || All the things I said I would do, but didn’t do[:]

[:nl]A Pinch of Jo bestaat woensdag 11 april een jaar. Bijna tijd voor een feestje dus (heb zoiets leuks voor jullie in petto!)! Tijdens mijn eerste blogjaar heb ik veel over dingen geschreven die ik wilde doen, echt zou gaan doen of wilde veranderen in mijn leven. Is daar wat van gekomen? Ben ik nu echt een beter persoon geworden door mijn blog? NOUUUU. Dat weet ik zo net nog niet, haha. Vandaag even een kleine terugblik op alle dingen waarvan ik zei dat ik ze zou doen, maar niet heb gedaan. Met een gezonde dosis zelfspot hoor. Want zo ben ik ook wel weer.

Naar het buitenland verhuizen

Laat ik maar beginnen met de hele reden waarom ik deze blog startte: naar het buitenland verhuizen. Ha. Was dat even een goede grap. Niet dat dit plan compleet van de baan is. Maar wel een beetje op de lange baan geschoven. Vorig jaar was de insteek dat we nog dat jaar zouden verhuizen naar…waar dan ook. Maar dingen liepen anders, zoals zoveel dingen in het leven. Gelukkig ben ik nog altijd even gemotiveerd om te bloggen.

Een ochtendmens worden

Hihi. 9 april, kikker in je bil! Daar is dus niet zo heel veel van gekomen. Tot nu toe. Ik wil het wel heel graag, maar ik merk gewoon dat ik door de twee dagen in Groningen (vier/vijf uur in de auto) de volgende dag liever langer slaap dan dat ik iets anders voor mezelf doe. Heel af en toe doe ik het wel hoor. Dan sta ik een half uur eerder op. Of word ik in ieder geval een half uur eerder wakker om te lezen. En dat was natuurlijk ook wat ik wilde doen ‘s ochtends. Meer lezen. Een momentje voor mezelf.

4 keer per week een blog online zetten

Ik heb gelogen in die zin dat ik het blogschema dat ik online plempte niet heb nageleefd. Dat was nog in de tijd dat ik vier artikelen per week wilde plaatsen (wie hield ik ooit voor de gek?). Nu heb ik wel degelijk een blogschema en plaats ik op de maandag en vrijdag een artikel. Als vermoeidheid of een lange werkdag geen roet in het eten gooien. Stukken realistischer dus.

Spaans leren

Sorry not sorry. Maar wel een heel klein beetje veel sorry. Het staat gewoon niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Ik wil eerst beter worden in bloggen, ik wil opdrachten binnenslepen als freelancer, ik wil ontspannen. EN ik werk gewoon veertig uur in de week. EN ik heb een relatie die ik moet onderhouden (goed bedoeld uiteraard). Het leven is al druk zat en ik vind het gewoon lastig om Spaans daar tussendoor te proppen. En hoe leuk ik al jullie tips destijds ook vond. Ik heb er nog geen werk van gemaakt.

PLUSPUNTJE: ik merk dat ik toch wel wat leer. We kijken nu La casa de papel en ik merk echt dat ik heel veel woorden herken. Volzinnen herkennen zit er nog niet in, maar langzaam maar zeker komt er toch vooruitgang in. Hé, beter iets dan niets, toch?

Me minder druk maken om dingen

Dat is me inderdaad meer niet dan wel gelukt. Er zit wel degelijk vooruitgang in, maar niet zoveel als ik had gehoopt. Toch hebben bepaalde dingen die ik me heb voorgenomen, me wel rustiger gemaakt. Zoals het (onbewust) oefenen van dankbaarheid en het bloggen zelf. Ook door het lezen van andere blogs raak ik heel erg geïnspireerd en probeer ik toch minder een stresskip te zijn dan ik van origine ben. Stap voor stap :). Kan ook niet alles tegelijk natuurlijk. Ik wil al zoveel.

Van vrije dagen écht vrije dagen maken

Dikke vette mislukking! Ik las wel vrije dagen in als ik merk dat ik ze nodig heb, maar ook in het weekend werk ik net zo lief aan door aan mijn blog en leer ik net zo lief door voor mezelf en mijn professionele leven. Ik vind het dus niet heel erg, maar ik moet wel leren dat ik ook compleet lege dagen nodig heb. WIE BEN JIJ EN WAT HEB JIJ MET JOHANNE GEDAAN? Serieus, als je me een paar jaar geleden leerde kennen, was ieder weekend een leeg weekend. Zoals het eigenlijk ook hoort. Maar niet als je blogger of freelancer bent.

Podcasts luisteren

Ik heb het heel hard geprobeerd om podcasts een onderdeel van mijn ontspanningsritueel te maken, maar het blijkt toch niet echt mijn ding te zijn. Ik raak al snel afgeleid en hoor binnen een paar minuten niet meer wat ze zeggen. Waar ik dan mee bezig ben? Nadenken over mijn eigen dingen, haha. Ik wil sommige podcasts nog een kans geven, maar ik verwacht er niet teveel van.

Wat heb je dan wel gedaan, Johanne?

♥ Ik ben meer boeken gaan lezen en ik geniet daar enorm van!

In het nu leven gaat me steeds beter af. Het is nog niet zoals ik het wil en sommige dingen moet ik wel plannen (hoi, ik word ook ouder enzo)

♥ Ik ben dankbaarder geworden voor de dingen die ik heb. En dat heb ik deels ook te danken aan het bloggen. Door te bloggen ben je zo bewust met bepaalde dingen bezig, dat je er echt dankbaarder en positiever van wordt. Wat dat betreft is bloggen zo goed voor de mens! Of in ieder geval, mens Johanne.

Kondig jij dingen weleens grootschalig aan om vervolgens toch niet te doen? 

[:en]A Pinch of Jo will be one in a couple of days! Almost time to PAR-TAY! During my first year of blogging I wrote a lot about things I wanted to do, was planning to do or wanted to change in my life. Did any of this even happen? Did my blog make me a better person? WELLLL. I don’t know about that, haha. Today a little overview of all the things I said I would do, but didn’t. With a healthy dose of humor. Because that’s just who I am.

Move to a foreign country

Let’s start with the whole reason I started this blog: we were planning to move to a different country. Or, planning…thinking about it. Ha. Joke’s on me. Not that this plan has completely evaporated, but it has been postponed a little. But, life happened. Different things came into our lives and so we stayed here. I am as motivated as ever to keep blogging though!

Become a morning person

Hmmm. (9th of) April fools! This did not happen. Yet. I want to become a morning person but the two days a week I spend in the car are sometimes just too much. The next day I would much rather sleep a half an hour longer than do something for myself. Sometimes, but only sometimes I do it. I get up a half an hour earlier to read. And that was my plan from the beginning. Read more. Have a little me-time in the mornings.

Publish an article 4 times per week

I lied. I kept that up for a couple of months and I was just…dead. Who was I kidding anyway? 4 per week? That’s a lot of work next to an actual full-time job. I do have a new schedule now. I publish on Mondays and Fridays. If overwhelming tiredness or an unnecessary long work day don’t mess it up. At least I’m more realistic now.

Learn Spanish

Sorry not sorry. But a lot sorry, actually. It’s just not on top of my priority list. I want to become a better blogger first. I want to become a better freelancer. And I want to relax. Also, I work forty hours per week. AND I have a relationship to maintain. I mean, life’s busy enough as it is, so it’s hard to also learn a new language.

A PLUS: I am learning though. We’re watching La casa de papel right now on Netflix and I really do recognize a lot of words. Full sentences are still a no, but slowly but surely I’m seeing some progress. Better something than nothing, right? After almost 3 years with a Spanish bf…

Worry less

I failed more than I succeeded. But I am making progress. Not as much as I would like, but it’s something (again). There are some things that I did, that makes me a little less restless. Like practicing gratitude and blogging itself has helped me a lot too. Reading other people’s blogs is so inspiring and they make me want to be a little less stressed than I normally am. Step by step. I can’t do everything at the same time, anyway. I already want to do much.

Turn free days (like weekends) into actual free days

Big fat fail! I do schedule free days when I feel like I need them, but I would much rather work on my blog in the weekends. I don’t mind but I do need to learn to do absolutely nothing sometimes. WHO ARE YOU AND WHAT DID YOU DO WITH JOHANNE? Seriously, if you met me a couple of years ago, every weekend was empty. Every weekend was free and open. Like they’re supposed to be. But not when you’re a blogger or freelancer.

Start listening to podcasts

I tried so hard to make listening to podcasts part of my relaxation ritual, but as it turns out they’re not really my thing. I get distracted and within a couple of minutes, I forget that I’m listening. Instead of paying attention I’m lost in my own thoughts. I want to give some of the podcasts another chance though, but I don’t expect too much from it.

What did you do, Johanne? 

♥ I started reading a lot more and I’m loving it! Here’s my 2018 reading challenge, if you’re interested.

♥ Living in the now is something I’m getting better at. I’m not nearly where I want to be yet and sometimes I still feel like I need to look ahead (something to do with getting older and stuff)

♥ AND I have become much more grateful for all the things I do have. And I have blogging to thank for that. Since I started blogging it’s made me so much more conscious of certain things. It really has made me more grateful and more positive. You could almost say that blogging has its health benefits 😉

Do you ever announce things on your blog and then not do them? 

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 25 Comments
 1. Romy schreef:

  Haha, wat een leuke en heerlijk eerlijke insteek voor een artikel! Ik denk dat iedere blogger wel zo’n lijstje zou kunnen maken. Ik heb me ook al meerdere keren voorgenomen om lekker te ontspannen, volop me-time te nemen en nooit meer te veel hooi op mijn vork te nemen. Hmm, ik geloof niet dat die missie nu echt heel goed geslaagd is! 😉 En ik kan me ook wel voorstellen dat je geen ochtendmens bent als je ochtenden zó vroeg beginnen. Dat vraagt ook gewoon om een beetje bijslapen de dag erna!
  Ik vind het vooral mooi om te horen dat je wél een stuk dankbaarder en positiever bent geworden sinds je je blog bent gestart. Toch een supermooi en waardevol doel dat je hebt bereikt!

  • Johanne schreef:

   Ja, waarschijnlijk wel! Of iig, ik hoop dat er meerdere bloggers zijn die dat kunnen zeggen ;-). En bloggen heeft sowieso heel erg veel gebracht, dus daar ben ik allang heel erg blij mee!

 2. Lilian schreef:

  Haha, ik hou me altijd een beetje in met dingen die ik aankondig. Ik heb niet echt goede voornemens. Wij zijn al wel ongeveer 15 jaar van plan om naar het buitenland te gaan verhuizen, alleen ik wil naar het zuiden en mijn man naar het noorden, dus we kunnen beter hier blijven 😉

  • Johanne schreef:

   Haha, verstandig wel, eigenlijk ;-). Voor mij dient mijn blog soms als ‘accountability’ zodat ik het wel moet doen. Maar zo te zien werkt het nog lang niet altijd even goed.

   Oef, dat is inderdaad een mooie middenweg. Zit niets anders op! Bij ons was het ook een tijdje zo. Dan wilde mijn vriend naar Noorwegen en ik wilde eeeigenlijk niet nog verder de kou in. Tot nu toe zitten we dus ook hier, maar ik denk dat ik hem heb kunnen overtuigen van de grote nadelen die aan de kou vastkleven ;-).

 3. Shirley schreef:

  Soms loop het leven anders dan gepland. En ook keuzes mag je aanpassen. De laatste vind ik niet altijd makkelijk, maar eigenlijk ben je niemand verantwoording schuldig in dat geval. Ik ben nog steeds niet gaan sporten, nog steeds ongeduldig. Maar ik ben wel aan een cursus frans begonnen, wat op mijn voornemenslijst stond!

  • Johanne schreef:

   Nou, dat is het misschien ook. Dat je dan moet toegeven dat het anders moet. Al is het aan jezelf. En ha, een mede niet-sporter ;p. Wel supergaaf dat je met Frans begonnen bent. Gaat het goed?

   • Shirley schreef:

    Ja, ik vind de cursus leuk. Ik merk wel dat ik langzaam een niveau bereik waarbij ik eigenlijk iets meer tijd aan het huiswerk moet gaan besteden en dat vind ik iets minder, haha.

 4. Moushumi schreef:

  Haha, very engaging post! Bloggers are usually bragging about what they have accomplished. This was refreshing.

 5. I love that you’re so honest! I would also like my weekends to be free and living more in the moment. Thank you for reminding me to work on that!

 6. ShootingStarsMag schreef:

  Sometimes things really are a work in progress. I’ve shared things I wanted to do on the blog and didn’t do…or didn’t quite “complete” but it happens! That’s great you are reading more. And I don’t really have free weekends either, but I love blogging. 🙂

  -Lauren

 7. Stephanie schreef:

  That’s life isn’t it? I love to make plans & have had to learn to give myself grace when those plans don’t happen!

 8. Sheila schreef:

  Mooi om te lezen dat je dankbaarheid er uit pikt als positief punt. Dan heb je wellicht niet alles bereikt wat je wilde (wat helemaal niet negatief is), maar dan ben je wel bewust bezig met wat je wél hebt gedaan. Een ochtendmens worden, daar heb ik geen moeite mee. Op werkdagen begin ik het liefst om 06:30 (als ik thuis werk). Dan kan ik lekker vroeg stoppen en in de ochtend stoort niemand me. Op kantoor lukt me dat niet en ben ik er meest tussen 07:30 en 08:00 uur.

  • Johanne schreef:

   Mooie beredenering. En helemaal waar. Zolang we ook maar bezig zijn met de dingen die we wel goed doen! Oef, knap hoor. zo vroeg beginnen. Ik krijg het helaas echt niet voor elkaar! En toch lijkt het me ergens ook heel erg lekker. Want inderdaad, je dag eindigt heerlijk vroeg.

 9. Browsing through your blog, it looks like you have really accomplished a lot!

 10. Rachel schreef:

  Wat leuk dat je dit onder elkaar hebt gezet. Ik wil ook meer lezen en dat lukt mij ook gelukkig.. hier word ik enorm rustig van vooral voor het slapen gaan

  • Johanne schreef:

   Fijn dat het je lukt om meer te lezen! Heerlijk is dat he, om nog even een paar hoofdstukken te lezen voor het slapengaan. Dat is ook echt mijn favoriete rustmomentje.

 11. Gabby schreef:

  I love the honest reflection and also the realization that even though you’ve not done everything you hoped and dreamed, you still are making progress and that is good enough. You are enough my fellow blogger. Doing awesome!

 12. Johanne schreef:

  Awww, thank you Gabby! Back at ya! X

 13. Rebecca schreef:

  Nice post. There is so much to accomplish blogging, it’s overwhelming. The Worry Less is a big thing to remember. There is so much to do and never enough time that its easy to get caught up in worry.

 14. Fleur schreef:

  Wat een mooie mijlpaal!
  Als ik dit zo lees dan vind ik toch wel dat je het goed hebt gedaan hoor. Misschien niet precies op die punten die jij bedacht had maar je hebt wel voor jezelf en wat achteraf beter voelde gekozen. En als je daar gelukkig van wordt of het gewoon fijn vind waarom zou je het dan anders doen? En die boeken lezen is ook wel een héél fijn puntje hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *