This is why I (not so) secretly hate Instagram

[:nl]Dit is waarom ik Instagram (niet heel) stiekem ‘haat'[:en]This is why I (not so) secretly ‘hate’ Instagram [:]

[:nl]Toen ik net begon met bloggen zag ik het helemaal gebeuren. Ik ging schrijven, foto’s maken en zou er tienduizenden volgers bij krijgen op Instagram. Ahem. Na mijn eerste week bloggen kwam ik er al achter dat a) Instagram niet meer is wat het ooit was en b) het niet zo makkelijk was als ik dacht. Ik ben niet zo goed in een Insta-leven op touw zetten en heb er bovendien ook niet zoveel zin meer in. Waarom niet? Dat zal ik je eens haarfijn uitleggen. (Ohja, iets met een korreltje zout weer.)

Dat wat iedereen dwarszit: volgen en ontvolgen

Gek word ik ervan. Dat spelletje van volgen en ontvolgen. Het gaat nu zelfs zover dat sommige Instagrammers (ik zal geen namen noemen) me nu al tig keer hebben gevolgd en een paar dagen later weer zijn gaan ontvolgen. Ze vergeten volgens mij gewoon wie ze al hebben gehad en wie niet. Is ook niet gek natuurlijk, als je op een dag honderd mensen volgt en daarna weer uit je lijst moet knikkeren.

Zelf weten natuurlijk, maar je creëert er echt bij niemand goodwill mee. Maar ik vind het nog het allerstomst voor mijn eigen gevoel. Op het begin was ik nog weleens overrompeld als een Instagrammer met tienduizenden volgers mij ging volgen. Daar heb ik nu geen last meer van. Zij hebben immers ook zoveel volgers (deels dan) doordat ze het spelletje spelen. Natuurlijk hebben sommige van hen een mooie grid en ook wel eens wat leuks te melden, maar komop. Vooral als je zes foto’s hebt en 10.000 volgers. Whut? En dat brengt me op het volgende…

Ik groei dus niet (klein gevalletje eigen schuld, dikke bult?)

En ik weet dat ik dat deels aan mezelf heb te danken, want ik plaats inderdaad niet zoveel als ik zou moeten én heb lang niet met iedereen evenveel engagement. Ja, puntje van aandacht. Maar tegelijkertijd is het ook hartstikke veel werk. Ik weet niet hoe jullie dat doen hoor! Ik zie het vaak niet gebeuren dat ik na mijn werk nog foto’s maak (ik zie er zelf niet uit én ik heb geen mooie spullen om te fotograferen én ik ben moe). En in het weekend kan het natuurlijk wel, maar Instagram heeft wat dat betreft gewoon niet meer de hoogste prioriteit. Ik plaats nu foto’s die IK leuk vind, zonder dat er echt een idee achter zit… En dan dit:

Volgers kopen: dat kan toch niet slim zijn?

Waaaarom koop je volgers? Het is één ding om via Facebook volgers binnen te harken (niets negatiefs daarover), of zelfs te volgen-ontvolgen, maar dat je volgers koopt? Hell to the no. Je zorgt ervoor dat wij er allemaal slecht op staan. Next.

De perfecte grid

Het lijkt erop dat je als Instagrammer alleen maar waardering krijgt als je grid er perfect en kleur gecoördineerd (color coordinated jeweetzelf) uitziet. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het superknap als dat je lukt, maar ik weiger. Toen ik net blogde heb ik nog een poging gewaagd, maar op een gegeven moment barstte ik niet meer zo van de creativiteit en ging gewoon verder waar ik me goed bij voelde: leuke foto’s plaatsen wanneer ik dat wil. Passen ze niet perfect naast elkaar? Dikke vette pech. Dan maar minder volgers :).

This is why I (not so) secretly hate Instagram

Instagrampods

Ooit heb ik in één Instagrampod gezeten. En ik vond het verschrikkelijk. Je zit in een groepje met mensen die je normaalgesproken niet zou volgen en dan moet je ook nog eens dagelijks fijn commentaar leveren bij foto’s. Ik deed meestal echt mijn best, maar sommige mensen in de groep kwamen niet verder dan ‘Leuke foto’ (hoi enthousiasme) ‘Niet echt iets voor mij’ (ga dan weg en zeg niks) of ‘Goed geschreven’. Allemaal heel leuk en aardig maar de onechtheid spat ervan af. Sommige van de meiden volg ik nog steeds omdat ik ze oprecht leuk vind, maar de anderen heb ik zelf ontvolgt zodra ik met de pod gestopt was. Ja, het is een manier om meer engagement en daarmee meer volgers te krijgen, maar als het zo moet hoeft het voor mij niet.

Hoe krijg ik wel volgers?

Inmiddels heb ik andere manier ontdekt om in ieder geval een beetje te groeien. Het is misschien niet de meest natuurlijke wijze, maar je krijgt er wel meer oprechte volgers bij dan bij volg-ontvolg, volgers kopen of geforceerd in een podje zitten. In Facebookgroepen (Nederlandse én Engelse, ga er maar vanuit dat Amerikanen/Engelsen op dezelfde manier aan volgers komen als wij, ook de grotere) heb je soms van die volg-threads, maar je mag zelf kiezen of je iemand wil volgen of niet. Het heeft dus geen verplicht karakter en mensen klikken op jou omdat jouw profiel interessant klinkt (ik geef van tevoren aan wat mijn ‘niche’ is en dat mijn grid een zooitje is, dus als het ze dan nóg interessant lijkt…). Wat ik al zei, het is niet de meest ‘authentieke’ manier, maar je vergaart er toch een beetje positieve bekendheid mee en dat is waar het in ieder geval een klein beetje om gaat.

En ik blijf dicht bij mezelf. Ik ga me niet anders voordoen dan ik ben en ik kan niets mooier maken dan het is. Ik kan wel dingen gaan doen en maken waar ik eigenlijk niet zo’n zin in heb, maar dan forceer ik het alweer te veel. Ik vind het heerlijk om mijn vakantiefoto’s te plaatsen en het is superleuk om na een photoshoot (als mijn vriend er ooit tijd voor heeft) weer wat foto’s te delen en verder doe ik gewoon wat goed voelt. Ik vind het fijn om boeken te delen, om plaatjes van Buttons te laten zien en soms iets bloggerelateerds.

Soms zie ik bloggers/Instagrammers met zo’n mooie grid en zij werken net als ik gewoon fulltime, en ik vraag me altijd af: HOE en HOE kom je aan al die spullen en mooie plekken enenenenenen.. En ook: heb jij een contentkalender? Want ik denk dat zoiets heel veel mensen uit de brand helpt. Ach ja. Het is gewoon niet helemaal mijn ding en dat is ook niet erg natuurlijk Misschien is het inmiddels een echt I’m too old for this shit-ding.  Want #Imtoooldforthisshit

Ik ben gewoon jaloers.

This is why I hate Instagram

Dus, wat is jouw relatie met Instagram?

P.s. volg mij op Instagram als je van een zooitje houdt! :p[:en]When I just started blogging I was so excited. I would write, take loads of pictures and get tens of thousands of followers on Instagram. Ahem. After my first week of blogging, I realized a) that Instagram isn’t what it used to be and b) it wasn’t as easy as I thought. Apparently, I’m not so great at making an Instagram-life for myself and I don’t want to anymore either. Why not? Let me explain. (Please, do laugh about my annoyance because #firstworldproblems.)

 The things that are bothering everyone: the follow-unfollow game 

Aaargh, it’s driving me crazy! That silly follow-unfollow game. It’s gotten out of hand, really. Some people (I won’t name names) have followed me more than once, to unfollow me the next day. They need lists to cross off the people they tried already and move on. But they just forget. I understand. It’s hard to keep track of the hundred people you follow every day, to unfollow the next.

To each their own, but I would say it’s not good for your image. But most of all I just get annoyed. At first, I was kinda like ‘wooow, something with ten thousand followers is following ME!’. Now it’s like: meh. Now I understand that they gain followers (partly) by playing that game. Of course, some of them have an awesome grid and something fun to say, but come on. Especially when you have like six pics and 10.000 followers. Whut? And that brings me to…

Buying followers: really?

Why on earth would you do that? It’s one thing to gain followers through Facebook (I have nothing bad to say about that) or even to follow-unfollow, but buying followers? Hell to the no. And it makes the rest of us look bad. Next.

I’m stuck at 300 followers forever and ever and ever and…

I know this is partly my fault because I know I don’t post as many pictures as I should and I don’t engage that much with others (like a lot of pics though). Yes, totally something to fix. But at the same time, it’s a lot of work already. I don’t know how you guys do it! I just don’t see myself taking pictures after work (I look like crap, I don’t have nice props to photograph AND I’m tired AND there’s no daylight). And yes, I could put a little more effort into it during the weekends, but Instagram just doesn’t have the highest priority. Anymore. Now I just post pictures I like, without an actual idea behind them…

The perfect grid

It just seems to me that in order to be successful on Instagram you need a perfect and color coordinated grid. Don’t get me wrong, I love those grids, but I refuse to do it. When I just started out I did try. But I just got stuck, lost creativity and went on to do what felt right for me: posting pics I like when I want to. Is it a bad match? Too bad. I’ll settle for fewer followers then :).

This is why I (not so) secretly hate Instagram

Instagram pods are not my cup of tea

I was in an Instagram pod once. And I hated it. You’re in a group chat with a bunch of people you normally wouldn’t follow and you HAVE TO comment on every one of their pics. I really did try my best to give sweet or supportive comments, but some people just couldn’t muster up more than ‘Nice pic’ (hi enthusiasm!), ‘Not something for me’ (ok) or ‘I agree’. It was just too fake for me. Some of the girls I was in the pod with I actually still follow because I really do like their content, but others I unfollowed as soon as I quit the pod (and looks like they did the same with me). Yes, it’s a good way to get more engagement and with that more followers, but it just didn’t work for me.

How do I get followers?

It’s not all bad. I am trying different ways to get genuine followers. It may not be the most natural way to do it, but gaining followers through Facebook groups is more genuine than using follow-unfollow, buying followers or getting forced into a pod together. So I sometimes participate in follow threads on Facebook where you’re not obligated to follow everyone but just the people you actually want to follow. I like that. No obligations and people click on  your profile because they’re interested (I always give some info about my account, like my niche and what a mess my grid is…and if they’re still interested.) As I said, it may not be the most ‘authentic’ way to grow, but at least the attention is positive and that’s what it’s also about (a little).

And I just try to stay true to myself. I am not going to pretend I’m someone I’m not and I can’t make it any better than it is now. I don’t want to force myself into doing things I don’t want because you’ll know. I love sharing my vacation pics, some pictures from a photo shoot (whenever we have time…) and do whatever else feels good to me. I like to share books or share my love for Buttons and sometimes I share some blog-related stuff.

Sometimes I see bloggers/Instagrammers with a lovely feed AND a fulltime job and I keep thinking: HOW and HOW did you acquire all that cool stuff to photograph and where did you find that awesome location andandandand… And also: do you have a content calendar? Because I can imagine that would somehow make things easier. Oh well. It probably not really my thing and we also need people who don’t know how to Instagram. Maybe it really is an ‘I’m too old for this shit’-thing. Because #ImTooOldForThisShit

I’m just jealous…

This is why I hate Instagram

So, what’s your relationship with Instagram?

P.s. Follow me on Instagram if you love messy! :p[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 59 Comments
 1. Op mijn persoonlijke feed let ik hier een béétje op, gewoon omdat ik het leuk vind dat alles wat mooi staat (ik ben ook zo iemand die haar apps op kleur sorteert, OCD much), maar verder dan dat gaat het niet. En voor mijn blogaccount heb ik me er vanaf dag 1 al bij neergelegd dat dat een verloren zaak is, haha. De afbeeldingen op mijn blog bestaan grotendeels uit bitmoji’s, ziet er nu eenmaal wat rommelig uit, maar past wel bij het concept waarmee ik werk. Dus nee, mijn Instagram gaat geen duizenden volgers aantrekken, haha!

  • Johanne schreef:

   Oh, dat ziet er vast heel gaaf uit, op kleur gesorteerde apps ;-). Dan wil je mijn telefoon niet zien haha. Vind je blog-insta superleuk trouwens! Is helemaal niet erg dat het een beetje rommelig is.

 2. Loes schreef:

  Ik herken het helemaal, het is zooo frustrerend! Het lukt me amper om te groeien en in die volg ontvolg spelletjes heb ik ook echt geen zin..

 3. Sarah schreef:

  Ik vind je irritaties enorm herkenbaar. Ik heb een tijdje geprobeerd om mijn feed er mooi uit te laten zien, maar mij lukte dat dus echt niet. Bij mij is het op de één of andere manier altijd een chaotisch rommeltje, hoe hard ik ook mijn best doe om dat tegen te gaan. Tegenwoordig let ik er dus ook helemaal niet meer op en post ik wat ik wil posten. Die pods en dergelijke zijn ook mijn ding helemaal niet. Het is vaak zo fake. En dan inderdaad die reacties die je krijgt. Mij ergert dat ook op blogs, dus niet alleen op Instagram. Dan krijg je een ‘Goed geschreven’ of ‘Niet echt iets voor mij’ en dat is zo jammer. Het enige wat ik op Insta wel graag doe is gebruik maken van het maximum aantal hashtags. Dan krijg je af en toe toch wel wat extra likes en dat is toch al dat 😉

  • Sanne schreef:

   Heel herkenbaar! Ik heb het ook een tijdje geprobeerd om te groeien op Instagram, maar wat een tijd en energie gaat er in zitten! Tijd die ik als werkende/studerende moeder niet heb. Je moet echt elke dag iets posten, je feed moet 1 mooi geheel zijn.. En het voelt vaak (niet altijd) zo fake. Daar heb ik ook helemaal geen zin in. Ik wil bij mezelf blijven, posten wat en wanneer ik wil. Dus instagram laat ik tegenwoordig ook veel meer links liggen. Dan maar minder volgers inderdaad.

   • Johanne schreef:

    Ja, echt he. Het kost ook gewoon heel veel tijd en energie en kopzorgen. Snap je heel goed hoor, dat je d’r geen moeite in wil steken. Of iig, niet te veel. Al dat ge-moet…

  • Johanne schreef:

   Jaa, je hebt gelijk! Dat gebeurt ook bij die geforceerde blog-reageer-dingen. Op het begin deed ik er nog wel aan mee, maar ik hoef geen neppigheid meer op mijn blog! Ik ben je meteen ff gaan volgen op insta. Ik hoop trouwens ook altijd met hashtags wat volgers erbij te krijgen, maar ik ben na zo’n 15 wel op ?

 4. Mica schreef:

  haha, this made me laugh as I share many of your same frustrations. I walked past a store here the other day and realised they had been one of the ones consistently following/unfollowing me. I thought I was mistaken but no there they were a few days later, following me again, haha. I’m not spending as much time on instagram as I used to, it’s just getting annoying now.

 5. anna schreef:

  Wat leuk geschreven, dit is denk ik voor veel Instagrammers heel herkenbaar! Toevallig schreef ik vorige week nog een artikel over waarom ik bloggen leuker vind dan Instagram. Nou, hierom dus! Ik ben trouwens wel heel benieuwd naar die Facebook groepen voor Instagram, waar kan ik dat vinden? Ik had er nog niet eerder van gehoord!

  • Johanne schreef:

   Tnx Anna! Ik zag je artikel laast al voorbij komen idd, maar nog geen tijd gehad om te lezen. Doe ik dit weekend ff ?. Denk dat ik het helemaal met je eens ga zijn.

   Ja, ik ben dus vergeten om een voorbeeld op te slaan. Want het was nl gewoon een thread in bloggermagazine/bloggers Nederland of één van die groepen. Zodra ik weer iets tegenkom laat ik het je weten!

 6. Michelle schreef:

  Ik open Instagram nauwelijks, laat staan dat ik er iets mee doe. Het is voor mij gewoon geen prioriteit. Ik wil het aan de ene kant wel, want de interactie is leuk, maar ik pak negen van de tien keer liever een boek. Verder helemaal eens met je artikel 🙂

 7. La Dolce Musica schreef:

  Haha, this was so funny and true! I can relate to the frustration too 😀
  The rules about how your feed should look like, for example gradual change in shades of the pics from darker to lighter or vice versa. It’s cool to see that on some feeds, but it’s not necessary in my opinion. It really kills my creativity.
  I haven’t been to pods either, because that idea repells me. So many fake comments and followers to put your engagement up. It’s another thing if they’re actually interested. Then I think the problem is also that they don’t give the same favor back.

  • Johanne schreef:

   Ha, thanks ? I agree that it’s cool to see, but definitely not a must. And that is exactly what it is: a creativity killer. You’re smart not to start with pods. Not a success…

 8. Jessica schreef:

  I can’t even begin to tell you how much I love this! I, too, am messy and will continue to throw in kid stuff, dog stuff, blog stuff, and just stuff stuff. Not even sorry! I’ll most definitely follow your messiness and you don’t even have to follow me back (I mean, unless you want to help me get over the 641 follower mark that I always slide back to!).

 9. Wat een goed artikel! Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor een deel meedoe aan deze hype. Niet volgen/ontvolgen, want dat vind ik echt verschrikkelijk. Maar ik zit ook in pods en ik vind het een beetje dubbel. Aan de ene kant is het gezellig en leer je leuke mensen kennen, maar ja, wat heb ik nou te zeggen op de foto’s van een mamablogger? Mijn Instagram groeit wel, maar het is wel veel werk. En ik vind jouw feed echt hartstikke leuk hoor! Een keer wat anders dan dat saaie typische bloggersgedoe. Malou x

  • Johanne schreef:

   Dankjewel, Malou! En superlief dat je dat zegt. Ben blij dat je weer terug bent ?? (had ik al gezegd he??). Ik vind dat je insta goed inzet en blij dat het z’n vruchten afwerpt! en misschien heb jij het geluk in leuke(re) pods te zitten! Maar snap precies wat je bedoelt. Als je (nog) niks met kinderen hebt, hoe kun je er dan oprecht op reageren?

 10. I love this! Once I saw that I was getting *maybe* 12 people per month coming to my blog from IG, I stopped making it a priority. It’s just not worth it. Now, I post when I want and if it performs well, great. If not, I’m not stressing about it.

  • Johanne schreef:

   Yay, thanks Nicole! Ha, it’s terrible. 12 people…why would we put in so much effort to faun just a dozen extra people? I was stuck at 300 for a looong time. Sometimes a little less, sometimes a little more, but never steady. So annoying! Good for you for not stressing about it anymore.

 11. Anne schreef:

  Hier nog 1! Ik heb echt een haat – liefde verhouding met Instagram. Het is gewoon niet mijn ding om een hele dag te besteden aan het maken van 1 mooie foto die past bij mijn grid. Ik groei dus niet zo snel, en dat is jammer maar ik heb het los gelaten. Die mensen die volgen en ontvolgen gebruiken volgens mij trouwens gewoon een programma daarvoor. Met zo’n programma kun je ook instellen dat er automatisch reacties worden achtergelaten (en dus krijg je van die onzinreacties van accounts). Ik ben er niet zo’n fan van, maar ieder zijn ding.

  • Johanne schreef:

   Nou, precies dat. Je bent er gewoon zoveel tijd aan kwijt. Blij dat je het hebt kunnen loslaten, anders wordt het zo’n frustrerend spelletje.

   Ja, je hebt vast gelijk dat jet een programma is (misschien nog belachelijker dan handmatig). Maar serieus? Kun je ook geautomatiseerde reacties instellen? Dan snap ik nu de herhaalde ‘love love love’. Ga toch weg ?. Mooi politiek correct uitgedrukt Anne 😉 ‘ieder zijn ding’.

 12. Ashley schreef:

  I couldn’t agree more! I’m done with the Instagram game! It’s very annoying and I wish they would go back to the way it was. When you got on and you saw the posts of everyone your followed in the order they were posted!

  • Johanne schreef:

   Me too! Back then I was just a ‘normal’ Instagrammer with nothing to gain from it, but when you’re a blogger it suddenly turns into such an import medium (for brands and such, not necessarily for my blog).

 13. Ashley schreef:

  Ugh I feel the same way about Instagram. I use it because it’s where many of the people in my niche (RV travel) hang out and post travel photos, but because I don’t personally care to use it much it feels like a chore to post and manage it. My engagement is pretty high and my followers are steadily climbing, but I don’t see how I will ever get into the thousands with my followers as my photos just aren’t that cool.

  One thing I realized though is that a lot of the really beautiful Instagram feeds are doing a lot of regramming of other people’s beautiful photos. I did some regramming for about a month while I was participating in a group blog series, and I got a lot new followers and increased engagement during that time since the photos I was posting were better than most of my own haha. Also it enabled me to use hashtags I don’t normally use and that got me more followers as well. And the people whose photos I was sharing seemed to appreciate it as well (since I was tagging them for credit obviously).

  • Johanne schreef:

   Ah, I can understand that it puts some pressure on you. I’m glad your engagement is high and that you at least see your numbers go up!

   I never really thought about regramming, but I can kind of imagine why it would be a good idea (sometimes)!

 14. ShootingStarsMag schreef:

  Oh, I totally understand. I’ve done the Instagram follow threads on Facebook, which is fine by me because I don’t follow/unfollow. I do try and find other ways to get people to follow me but it can be difficult. I do need to be better at posting pictures, but I definitely don’t have a neat little grid. That’s just not me.

 15. Evy schreef:

  Het is net alsof ik mijn eigen gedachten lees! Ben het helemaal met je eens. Ik heb zelf een reisblog en daardoor heb ik het gevoel dat ik soms wel MOET… maar aan de andere kant denk ik, lekker focussen op bloggen en wat je leuk vindt.

  • Johanne schreef:

   Ja, dat gevoel van moeten doet ‘t hem he… Het maakt Instagram zoveel minder leuk. Maar je hebt gelijk, vooral blijven doen wat je zelf leuk vindt. En de rest volgt wel en anders…niet.

 16. Lauren schreef:

  This post was great! I am actually new to the social media world and already so over the follow/unfollow game!! I’m glad I’m not the only one who feels this way.

 17. Demi schreef:

  Over dat volgen en ontvolgen: ik had er ook last van. Er was een specifiek meisje die me continu bleef volgen en een week later weer ontvolgde. In het begin dacht ik alleen maar: jeetje wat ben jij nep, maar na een tijdje begon ik me er echt aan te storen. Ik heb haar toen een berichtje gestuurd (privé) waarin ik uitlegde waarom ik dit niet de manier vond om te groeien op Instagram met het vriendelijke verzoek mijn account met rust te laten. Zou het geen tweede keer doen, want het is het natuurlijk niet waard om je zo druk te maken om zoiets stoms, maar destijds zat het me echt even hoog haha.

  • Johanne schreef:

   Knap van je! Ik doe dat toch niet zo snel…geen idee waarom. Heeft ze ooit nog op je gereageerd? Snap wel dat het je op dat moment gewoon echt even dwars zat hoor. Maar wat je zegt, tegelijkertijd is het het niet waard.

 18. Jacklyn schreef:

  Yes!!! Love this and completely agree with you on the pods? Who has time for that crap? I didn’t even know a colour coordinated feed was a thing until I got into blogging and now I’m drooling over all the gorgeous feeds out there. Mine, on the other hand, is a hot mess!

 19. Hahaha ik moest wel even lachen om je artikel. I love Instagram! Ik heb er zoveel leuke en lieve mensen leren kennen! Het enige dat mij irriteert is dat follow – unfollow gebeuren. Als iemand mij 3x volgt, dan spreek ik diegene aan of blokkeer ik ze. Afhankelijk van mijn mood. ?

  • Johanne schreef:

   Haha, gelukkig maar. Zo was het ook een beetje bedoeld. Je bent de tweede die zegt dat ie ontvolgers erop aanspreekt! Heb ik eigenlijk nooit over nagedacht. Maar nu je het zegt is dat wel het slimste dat je soms kunt doen vrees ik. Reageren ze ook op je? Als je ze aanspreekt?

 20. Romy schreef:

  Ik herken je Instagramergernissen wel heel erg. Zelf heb ik vorig jaar eerst best een groei gemaakt met Instagram, maar nu ligt het al maanden een beetje stil, terwijl ik wel zo’n 4-5 keer per week een foto plaats. Lang leve het algoritme en alle spelletjes van grote Instagrammers die het moeilijk maken om écht te groeien. Toch vind ik Instagram nog steeds erg leuk. Ik maak zelf mijn foto’s altijd in het weekend, vaak in batches, en bedenk er dan op de dag zelf een caption bij. Na mijn werk is het al donker en weet ik vaak ook niet hoe snel ik mijn pyjama moet aantrekken, dus foto’s maken is dan niet echt een optie 😉 Ik blijf het gewoon leuk vinden om met foto’s maken bezig te zijn, maar ook om naar de foto’s van anderen te kijken, of dat nu één perfect gematchte grid vormt of niet.

  • Johanne schreef:

   Ja, bizar he. Vroeg me al af hoe het bij jou ging, aangezien je regelmatig plaatst, een hele mooie grid hebt en actief bent…maar beetje van hetzelfde dus ;-). Vind het verder wel super knap hoor, maar gelukkig vind je het leuk om foto’s te maken én ben je er supergoed in. Da’s een skill die ik ook nog een beetje mis 😉

 21. Shirley schreef:

  Ik vind het leuk om af en toe iets te plaatsen, maar kijk vooral bij anderen mee. Zo heb ik deze maand pas 1 foto geplaatst. Dat helpt niet per se mee als ik zou willen groeien, maar meer tegenwoordig blijkbaar ook niet. Het belangrijkst vind ik dat het leuk blijft.

 22. LavieMamsElle schreef:

  Heel mooi en eerlijk artikel. Meestal zet ik de foto die ik maakte voor mijn blogje van de dag gewoon op instagram. Ik ben niet bezig met veel of weinig volgers, al zie ik natuurlijk wel dat er zijn die terug ontvolgen na een dag ofzo. De mensen die ik nu volg, blijf ik volgen (er zitten veel vrienden tussen) winkels volg ik niet. Ik like en reageer op wat me aanspreekt, dit is ook het eerlijkst en minst vermoeiend. Veel succes met jouw toffe blog. Groetjes Ellen

  • Johanne schreef:

   Dankjewel voor je mooie compliment en reactie! Ik denk dat dit ook de juiste manier is om met instagram om te gaan. Zo leg je niet teveel druk op jezelf en houd je het daadwerkelijk leuk. Ben je meteen even gaan terugvolgen. Book challenges zijn altijd interessant 😉

 23. Linda Hobden schreef:

  I’ve been blogging since 2012 and I’m on Facebook, Pinterest, Stumbleupon, Twitter, Google + & Flipboard … and some other platforms that are relatively insignificant but I never liked the idea of Instagram despite several blogger friends urging me to join. My husband & sons are on it but Instagram has never appealed to me. I’m so glad I read this post because it has just reinforced in my own mind that I’m right not to pursue it. I hate the follow/unfollow mentality on Twitter; I don’t have time after work to take photos for Instagram on top of my other priorities; & colour co ordinated grids ?!! …. however I dragged my heels over Pinterest & found it boring until I learnt how to use it & now I love it … so you might see me on Instagram in the future!

  • Johanne schreef:

   Awesome that you found out how to make Pinterest work for you! I’m still in the middle of that process. Sometimes I get some traffic from Instagram, but I don’t feel like I’m missing much. You’re right to pursue other things, but I know there are bloggers out there who will tell you otherwise (for good reason, as well…)

 24. Sheila schreef:

  Ik ben er helemaal niet zo mee bezig. Zelfs niet met dat ontvolgen verhaal. Ik merk dat ik alleen iemand volg, als ik die persoon interessant vind. Als iemand mij volgt, volg ik niet terug als ik er niets mee heb. Daardoor merk ik ook dat ik er niet mee bezig ben wie me dan ineens volgt en morgen niet meer. Geeft lekker rust. Ook ben ik er niet mee bezig om zoveel mogelijk volgers te krijgen. Ja, het is leuk. Maar ik merk dat ik er weinig energie in wil steken, behalve leuke foto’s plaatsen die bij MIJ passen. Ik had ooit een artikel gelezen over die groeperingen en dat je gedwongen werd om dus reacties achter te laten. Iemand had er een weektaak aan om alle 700 te bezoeken, zei ze. Serieus? Waar ben je dan mee bezig? Ik heb echt wat beters te doen.

  Ik ga voor de oprechte Instagrammers of Instragrammers die me inspireren. En ik ga jou ook meteen volgen, want dat deed ik nog niet 🙂

  • Johanne schreef:

   Heel fijn, dat scheelt je denk ik een hoop gezeur! Haha, ik kan me niet voorstellen dat ik dagelijks op zoveel mensen MOET reageren. Je vind toch lang niet iedereen interessant? Verschrikkelijk! En leuk dat we elkaar nu volgen! 🙂

 25. Ali A schreef:

  Followed! I don’t let all this get to me simply because my Instagram isn’t really tied to my blog. Sure, my blog is personal and so is my IG account, but I treat my IG as a place to post pics of friends and family FOR my friends and family to see. My follower count is around 1300 but hasn’t moved in FOREVER — I genuinely do not understand how other bloggers get up to like, 10K. HOW?? It’s exhausting to even try.

  • Johanne schreef:

   That’s not a bad number! I agree though, how on earth do you even get to 5K?! I really would like to achieve it one day, but I’m not going to be bothered about it if I’m stuck with 300 forever. And it’s way more fun to use your IG for personal things than having to think of business-y things every day!

 26. Dr. K. Lee Banks schreef:

  I am definitely NOT using Instagram in any kind of successful manner! I only have a handful of pictures and no real plan or format. I have even PAID for Instagram courses and webinars (just like I have with Pinterest), but I just haven’t really implemented any of the tips yet. Guess I should put more effort into it!

 27. I feel you on this ENTIRELY! It’s so much work! I have definitely started to slow down on my Instagram game. For me, posting photos I love less often is more important than posting mediocre photos every day. Quality > quantity for me! I also think when it comes to blogging, Instagram isn’t a necessary outlet. Pinterest and other social media platforms are much more effective for me when it comes to driving traffic to my site!

  xxoo, Taylor (www.tayloramead.com)

 28. Nikita schreef:

  Vroeger zette ik zoveel op Instagram. Maar dit schooljaar is dat serieus verminderd. Ik post niet alles meer. Een stukje door tijd maar ook omdat ik het niet nodig vind om alles online te gooien. En die perfecte feed? Ik zet erop wat ik wil. En als de kleuren vloeken met de vorige foto dan trek ik mij niet aan. Er zit een bepaalde stijl in mijn foto’s, maar dat is onbewust. Ik vind Instagram leuk, het is een van mijn favoriete sociale media kanalen 🙂

 29. Ramona Eve schreef:

  Hahaha, YES! Instagram is my LEAST favorite social media account and it’s all because of what you just listed. I too am just going to post what I want for now. Thank you for this, Jo!

 30. Coco schreef:

  A lot of these are the exact reasons I decided to delete my Instagram!! I even wrote a whole post about it: http://www.blogdarling.co/why-i-deleted-my-instagram-as-a-blogger/

  Honestly Instagram just isn’t what it used to be and I totally understand your frustrations.

 31. Qamar schreef:

  I could not understand the language on your posts comments but i understand what topic is being discussed. So for me its very hard to get followers on Instagram. I also made a business page on Instagram but i have deleted it because there was no progress until you pay them. There is also a plenty of fake profiles which are just scaming and luring people money. This is even in worst condition on facebook as i have described on my blog post. It may help people to be aware of fake Facebook profiles. https://wp.me/p9wMK5-5y

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *