Twelve tv shows that will make you feel nostalgic

[:nl]Twaalf tv-series die je oud en nostalgisch laten voelen [:en]Twelve tv shows that will make you feel old and nostalgic [:]

[:nl]

Wie is er nog meer zo’n megafan van series? Voor zolang als ik me kan herinneren ben ik een echte serieverslaafde. Vroegah, toen alleen nog The A-Team op tv was, kon ik het nog binnen de berken houden, want ja. Dat was toch het enige wat op tv was en ik was, euh hoe oud? Vijf jaar ofzo. Dus dan heb je nog je ouders die je in toom houden. Maar toen ik een tiener werd, ging ik los. Samen met mijn vader, broertjes en soms moeder keek ik naar Buffy the Vampire Slayer en ‘s avonds laat stiekem (mocht van papa) naar Friends en Seinfeld. Gilmore Girls was een groot favoriet van mijn moeder en mij. Later (en nu nog steeds) keek ik het liefst tientallen series tegelijk. Onlangs zag ik het tweede seizoen van Fuller House en ik kreeg daar echt mega nostalgische gevoelens van. Dus ik begon na te denken welke series ik vroeger allemaal keek. Ik kan je vertellen, ik heb al best veel gezien. Dit zijn twaalf afgelopen series die voor altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. 

Buffy the Vampire Slayer

Buffy was vroeger echt mijn ultieme serie. Het was spannend, grappig en soms zelfs romantisch. Eigenlijk had het alle ingrediënten voor een goede serie. Destijds was het natuurlijk topkwaliteit, maar als je het nu terugkijkt zijn de special effects iets minder goed. Sarah Michelle Gellar, die Buffy speelde, is nu een cultheld voor iedereen die hier vroeger naar keek. Ik weet dat veel mensen het echt een suffe serie vinden (of vonden), maar dat maakt me niets uit. Stiekem vraag ik me nog steeds af waarom precies. Het is nog steeds beter dan Twilight…

Mijn favoriete aflevering was trouwens de musical in het laatste seizoen. Soms heb ik één van die liedjes in mijn hoofd (So I will walk through the fire!). 

Friends

Ik denk altijd dat ik een mega Friends fan ben, maar iedere keer als ik zo’n leuke Buzzfeed quiz doe faal ik heel hard. Quotes ken ik eigenlijk niet (behalve How you doin’?) en heel veel scenes zijn wellicht toch in de vergetelheid geraakt. Maar wat ik wel weet is dat ik dit één van de beste komedieseries ooit vind. Het zulk makkelijk vermaak en seizoenen lang hoop je dat die eindigt met die en die eindigt met die. Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen. Ik had Rachel alleen iemand anders dan Ross gegund. Zeikerd.

South Park

South Park loopt natuurlijk nog steeds, maar de eerste aflevering ooit werd in Amerika in 1997 uitgezonden. Ik weet nog wel dat ik niet veel later samen met m’n familie naar Amerika ging, waar toen ook de South Park craze was, en dat ik daar het beste slaapshirt ooit heb gekocht. Cartman als politieman met de tekst ‘Respect my authority!’ Hoor je ‘t hem zeggen? Ik wel. Vroeger keek ik South Park heel graag, maar sinds een aantal jaren kan het me niet meer zo boeien. Mijn jongste broertje probeert me soms nog steeds te overtuigen om het weer te kijken, want ‘sommige afleveringen zijn echt heel goed’. Maar ik kan me er niet meer toe zetten.

Dawson’s Creek

Lievelings! Serieus, wie keek er nog meer Dawson’s Creek? Klinkt heel stom dat ik dit mijn lievelings noem terwijl ik het laatste seizoen nog nooit heb gezien. Maar toch is het zo. Ik heb de dvd-box thuis en ben eigenlijk nog steeds op zoek naar een moment (een moment van een maand of zes) om alles weer te kijken. Liefde voor Joey en Pacey, haat aan Dawson. Hij mag samen met Ross een serie maken waar toch niemand naar kijkt.

Gilmore Girls

Afgelopen januari heb ik met lieve vriendinnetjes een marathon gehouden van het nieuwe seizoen van Gilmore Girls. Mijn god, wat is Lauren Graham veranderd. Voorafgaand aan de marathon heb ik maandenlang alle oude series gekeken. Als ik thuis kwam na werk? Hop, Netflix aan. Weekend? Ja hoor, Netflix aan. Toen de laatste aflevering was afgelopen zei m’n vriend tegen mij ‘Heb je nu eindelijk weer aandacht voor mij?’. Vroeger keek ik het aaaaltijd met mijn mama op de bank met een oogrollende/roloogende (?) vader ernaast. Hij vond de onderwerpen in de serie verschrikkelijk. Toen ik het laatst terugkeek dacht ik eindelijk: ohja, hij had gelijk. Ik snap waarom hij niet wilde dat zijn veertienjarige dochter hiernaar keek.

Scrubs

Wie identificeerde zich ook altijd met J.D? Ik dacht dat Scrubs nog niet eens zo heel lang geleden was, maar de eerste aflevering in Amerika werd uitgezonden in 2001. Toen was ik 15. Dus Scrubs past prima in het rijtje. Dit is nog zo’n serie waarvan ik de herhalingen zo verschrikkelijk vaak heb gezien. Hoewel ik lang niet iedereen even leuk vond, is dit toch nog steeds één van mijn favoriete series om mee te ontspannen. En soms identificeer ik me nog steeds met J.D. Hij is gewoon zo knullig!

Veronica Mars

Veronica Mars was in Nederland volgens mij niet heel populair. En het is bovendien ook niet een mega-oude serie. Toch vond ik ‘m wel het vermelden waard. Gewoon omdat het ZO leuk was. Veronica Mars begon ik denk ik pas te kijken toen ik begin twintig was (dat is toch wel tien jaar geleden) en heb alle seizoenen in één ruk uitgekeken. Eén van de redenen waarom ik studievertraging heb opgelopen. Hoi mam, grapje hoor! Voor wie nog nooit Veronica Mars heeft gekeken: kijk het! Het is zo leuk!

Boy meets world

Ken je Corey, Topanga en Eric nog? Volgens mij werd dit in Nederland vroeger overdag uitgezonden. Ik kan me in ieder geval herinneren dat ik dit graag keek na school. Een perfecte serie om te kijken als je nergens over na wil denken.

Full House

Full House, wie heeft dit niet gezien? Zelfs mijn jongste broertje van 22 kent dit. Full House was tussen 1987 en 1995 op de Amerikaanse televisie, maar kwam in Nederland natuurlijk ietsje later op tv. Waar het vroeger ging om Danny Tanner (Bob Saget), die alleenstaande vader was van drie meisjes en samenwoonde met zijn zwager en vriend, gaat het in de nieuwe series (ja, en het is best leuk!) om de drie dochters die nu helemaal volwassen zijn. Echt hoor, als je niets beters te doen hebt: kijk de twee seizoenen van Fuller House. Het is niet goed, maar wel leuk. Je krijgt er toch wat nostalgische gevoelens bij, vooral omdat iedereen er weer in zit. Behalve de Olsen twins. En daar maken zo te pas en te onpas grapjes over.

Saved by the Bell

Ik weet dat ik Saved by the Bell heb gezien. Ik heb tien keer de herhalingen gezien en toch weet ik er niet heel veel meer vanaf. Voor die tijd was het natuurlijk een superleuke serie. Een echte high school serie die je nooit meer in deze vorm terug zult zien. Vind ik stiekem wel jammer.

The French Prince of Bell Air

Volgens mij hoef ik hier niets meer over te zeggen. Will Smith. Carlton. Dansje. Zegt genoeg. Ook hiervan hebben inmiddels tientallen keren de herhalingen gezien, maar het blijft grappig!

Zoals ik al zei, series kijken is echt één van mijn meest favoriete dingen ter wereld. Ik kan er helemaal in opgaan. Dagen of soms wel maandenlang. Heerlijk.

Wat was jouw favoriete serie in jouw tienerjaren en wat is het nu?

[:en]Who else is a big fan of tv shows? For as long as I can remember I’ve been a series addict. In the olden days (ha!) it was easy to keep my addiction under control because Dutch tv just had the A-team. That was it. Honestly. Also, I was like five years old back then. So I had my parents to keep me in check. When I became a teenager things got out of hand. It started with me, my dad, my brothers and sometimes my mom watching Buffy the Vampire Slayer every week. And secretly watching (my dad allowed me) Friends and Seinfeld. Gilmore Girls was a favorite of my mom and me. Later on (and now still) I loved watching dozens of tv shows at the same time. Recently I was watching the second season of Fuller House and I went into a little of a nostalgic mood. So I started thinking which tv shows I used to watch when I was younger. Let me tell you, I’m proud of myself. I’ve seen a lot. Here are twelve shows that are canceled but will forever be in my heart.

Buffy the Vampire Slayer

Buffy used to be the ultimate show for me. It was exciting, funny and sometimes even romantic. All the ingredients for a good show, I think. Back then the quality of the special effects was awesome, but if you look at it now, you’ll be a little bit disappointed. Still, I need to rewatch this asap. I still follow Sarah Michelle Gellar on Instagram, and although she’s totally into different things nowadays, other people’s comments are always about how big of a Buffy fan they are. By the way, I know there are a lot of people who think it was a silly show, but I don’t care. Though, I secretly wonder why. It’s better than Twilight…

My absolute favorite episode is the Once more with feeling, you know, the musical one. I loved loved loved that episode en re-watched it at least twenty times. Sometimes I still have the songs in my head (So I will walk through the fire!)

Friends

I used to think of myself as a diehard Friends fan, but every time I do one of those fun Buzzfeed quizzes I fail miserably. I don’t know any quotes (except for How you doin’?) and I’ve definitely forgotten a lot of scenes. But, I do know that Friends is one of the best comedy series ever. It was such good entertainment and season after season you hoped that he ended up with her and she ended up with him. Luckily everything worked out ok. I just would’ve preferred to see Rachel end up with someone else than Ross. Such a sour puss.

South Park

I know, I know, South Park is still running. But the first episode ever aired in 1997, so I think it deserves a place on this list. Not long after 1997, I went to the US with my parents, during some sort of South Park craze. I bought the best shirt ever there. Cartman as a police officer with ‘Respect my authority!’ on it. Seriously, do you hear him say it? I do. I used to love watching South Park, but I seem to have lost my interest a couple of years ago. From time to time, one of my brothers tries to convince me to watch it, because ‘some episodes are really good’. But I don’t think I will start watching it again.

Dawson’s Creek

The best ever! Who else watched Dawson’s Creek? This is gonna sound stupid, but I have never seen the last season. So I can imagine that you’re wondering why I would call this the best show ever. But I still think it is. I have the DVD’s at home and I’m looking for the moment to start watching it again (a moment of about six months that is). Love Joey, love Pacey, hate Dawson. He and Ross can start their own tv show that nobody will be watching anyway.

Gilmore Girls

Last January I watched the new season of Gilmore Girls with some friends. My god, has Lauren Graham changed. Before the marathon, I rewatched allll the previous episodes, which took me a couple of months. What did I do when I came home from work? Netflix. What did I do on the weekend? Netflix. After the last episode finished my boyfriend told me ‘Finally I can get some attention again!’. Sorry! When I was a teenager I watched Gilmore Girls with my mom and my eye-rolling dad. He used to hate (ok, hate is a big word, dislike maybe) us watching it. So when I was busy rewatching everything it dawned on me: I finally understood why he didn’t like his teenage girl watching this stuff. Right?

Scrubs

Who identified themselves with J.D. too? I thought Scrubs wasn’t even that long ago, but the first episode aired in 2001. I was 15 back then. So Scrubs is a perfect fit for this list. Another show that was aired a thousand times. I’m guessing that if I turn on the tv right now, I can find an episode running somewhere and I would watch it AGAIN. Although I didn’t like all the characters on the show, it was still one of my favorite shows to relax with. And I still sometimes identify with J.D. He’s just so goofy!

Veronica Mars

I don’t think Veronica Mars was very popular in the Netherlands. It’s also not that old. Still, I felt the need to mention it, because it was SO MUCH fun. I think I started watching Veronica Mars when I was about twenty years old (which is over ten years ago anyway). When I started I think I never stopped until the last episode. It was soo good. Probably one of the reasons why I was behind in school. Hi mom, just kidding! If you never watched it, please do! It really is a good show.

Boy Meets World

Who doesn’t remember Corey, Topanga, and Eric? Oh and most importantly Mr. Feeney! In the Netherlands, they used to broadcast this during the day. Although I don’t remember much of what happened, I know I used to love watching this after school. The perfect show to watch when you want to empty your mind.

Full House

Seriously, who didn’t watch Full House? Even my youngest brother knows this show (he’s 22). Full House was on American tv between 1987 and 1995, but I actually don’t know when it came to Dutch television. A little while later I guess. Anywho, the show was about Danny Tanner, a single dad of three girls who lived together with is brother in law and friend.

You know, what this isn’t that interesting to talk about. Let’s talk about the new show: Fuller House. To be honest: I don’t hate it! It’s about the three Tanner girls who are all grown-up now. Seriously, if you have nothing better to do: go watch the two seasons of Fuller House on Netflix. It’s not good, but fun. I bet ya you’ll get nostalgic too! Especially because everyone’s in it! Except for the Olsen twins. And they totally make fun of them and the fact that they’re not there.

Saved by the Bell

I know I saw Saved by the Bell. I’ve seen dozens of reruns and still, I don’t remember a lot of it. But it was a fun show in that time. I don’t think any other high school show lived up to what Saved by the Bell was. And that’s a shame in my opinion.

The French Prince of Bell Air

I don’t think I have to say anything else than French Prince of Bell Air and we all have a little smile on our faces. Ok, I will say a little more: Will Smith. Carlton. Dancing. Nuff’ said. I’ve seen rerun after rerun and it’s still funny!

Zoals ik al zei, series kijken is echt één van mijn meest favoriete dingen ter wereld. Ik kan er helemaal in opgaan. Dagen of soms wel maandenlang. Heerlijk.

As I said, watching tv shows is one of my favorite things in the world. I can totally lose myself in it for days or maybe months even. It’s the best.

What did you love to watch when you were a teenager and what kind of shows do you love now?

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 15 Comments
 1. Michelle schreef:

  Jep: gilmore girls (gisteren de allerlaatste aflevering gezien, snik) Friends (love it!!) en Full House (vroeger). Ik hou ontzettend van series. Hoop dat Friends ooit op Netflix komt (ik vind Ross trouwens het grappigst in de serie ;))

 2. Romy schreef:

  Saved by the bell is echt jeugdsentiment! Dat keek ik altijd op Nickelodeon, volgens mij zelfs nog Nederlands nagesynchroniseerd, haha. Gilmore Girls en Friends wil ik snel nog een keer kijken. Die series lijken me allebei wel wat.

 3. Sylvia schreef:

  Alle series was vroeger echt tv verslaafd haha! Nu kijk ik met mijn dochtertje naar de spin offs bijvoorbeeld boy meets world is het nu girl meets world met de dochter van topanga en Corey!

 4. Margon schreef:

  Ik scrolde heel relaxed door het lijstje, keek weinig series dus begon me nog niet oud te voelen. Tot, ja ja, Fresh Prince! Dat dansje heb ik zo vaak gedaan, midden in de woonkamer. Te leuk om daar weer aan terug te denken! Samen met mn vader keek ik vroeger wel naar Married with children. Alleen als mn moeder er niet was, want die had daar echt een gruwelijke hekel aan ? Nu kijk ik NCIS, maar moet zeggen dat ik niet zo’n trouwe kijker ben die niets mist.

  • Johanne schreef:

   Haha, gelukkig toch nog iets ;-). Geweldig dat je dat dansje deed! Ik was daar altijd veel te verlegen coor. NCIS heb ik ook weleens gekeken, maar ‘t is ook geen serie waarvan je elke aflevering echt moet zien gelukkig

 5. Marijke schreef:

  Ja Buffy! En de musical was top, en dat nummer zeker! Zal de DVD er binnenkort eens bijpakken

 6. Jup, ik ben oud… Ik heb zo’n beetje de helft van die series op dvd. En Full House heb ik vorig jaar gekeken toen ik ben geopereerd. Twee weken op bed en alle seizoenen weer gezien. Heb je de Veronica Mars film al gezien?

  Ik was groot fan van Charmed, heb ik ooit een hele website omheen gebouwd, voor Joan of Arcadia trouwens ook.

  Gilmore Girls zet ik regelmatig nog aan en de nieuwe afleveringen heb ik ook in één dag gekeken.

 7. Dhini schreef:

  Sinds ik in Nederland woon, keek ik naar filmpjes Full House, Gilrmore, Friend. Toen ik in mijn land woonde, keek ik graag naar Littel house on the paire, Chips, Mc graver, Remington Steel
  Nu kijk ik NCIS

 8. […] te zien en te doen. Daarom vind ik het  belangrijk om juist vooruit te kijken. Behalve als het om tv-series gaat, want die waren vroeger geweldig […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *