Valentijnsdag - Valentine's day

[:nl]Millennials en relaties: we willen niet kiezen óf trouwen (+ cadeaugidsje)[:en]Millennials and relationships: we don’t want to choose or get married (+ V’day gifts)[:]

[:nl]Mijn blog staat niet in het teken van relaties, of mijn relatie überhaupt. Dat is één deel van mijn leven dat ik graag uit de schijnwerpers houd. Bovendien, wat weet ik nou van relaties. Maar ik was laatst met een vriendinnetje (die ook blogger is) aan het brainstormen toen ik haar vroeg waar zij over zou schrijven voor Valentijnsdag. Toen vertelde ik haar dat ik een beetje twijfelde (nadat zij haar antwoord gaf natuurlijk, zo asociaal ben ik ook weer niet). Ik wilde wel een cadeaugids doen voor Valentijnsdag, maar ja, wie doet dat nu niet? Toen kwam ze op een heel goed idee en heb ik de rest van het werk gedaan. Want hoe zit dat eigenlijk met onze generatie en relaties? Doen we er nog wel aan of is het zooooo passé?

Is het een romantisch onderwerp? NEE. Ik had de situatie vooraf iets rooskleuriger ingeschat, helaas. Dus als je wel op zoek was naar iets zoetsappigs, liefs, leuks of cadeau-ideeën wil, dan is het beter dat we hier al afscheid nemen (niet voor eeuwig, maar voor vandaag.) Of je scrollt even naar beneden. 

Vrijheid, blijheid en zelfstandigheid

Ik weet niet of het echt waar is of niet, want de meeste millennials die ik ken zitten in een langdurige relatie of willen er anders wel zo één. En toch blijkt uit recent onderzoek dat we er niet meer zo van zijn, lange relaties. Of in ieder geval: we willen niet zo snel meer trouwen (dat zie ik om mee hen wel overigens, jij ook?). We hebben (te) hoge standaarden (soul mate, hello?), vrouwen zijn veel zelfstandiger en hebben geen man meer nodig en social media (wanneer is het ooit niet social media’s schuld?) gooit roet in het eten. Oh, en door al onze gescheiden ouders hoeft het huwelijk van ons niet meer.

Ik heb dus totaal geen last van al die dingen. Als je me geen verwend nest wilt zien uithangen, scroll dan even door naar de volgende alinea. Naast dat ik absoluut geen problemen heb met vaste en langdurige relaties, vind ik ook niet dat ik (of mijn wederhelft) te hoge standaarden heeft. Trouwen staat nog niet op de agenda maar is niet ‘out of the question’ en social media kan me werkelijk gestolen worden. Ja, ik kan zelfstandig zijn. Ik ben zelfstandig. Maar dat kun je in een relatie toch ook zijn? Behalve als een potje augurken open moet. Dan zet ik mijn zieligste gezicht op. 

En we zeuren ook nog eens

En als we dan in een relatie zitten, durven we ook nog te zeuren, aldus The Huffington Post. (Dit zijn dus Amerikaanse onderzoeken en zoals wel vaker blijkt, lijken we in het niets op hen. En dit is uiteraard best generaliserend, maar ja, kan moeilijk niet generaliserend zijn in een artikel of millennials en hun relaties.) We vragen ons af of we het beter kunnen doen, we raken helemaal in de war van één afwijkend appje van onze vriend(in) en we willen financiële vrijheid, zelfs in een relatie.

Teveel keuze

Uiteindelijk lijkt het er allemaal op dat we te veel keuze hebben. Er zijn teveel mogelijkheden, vinden wij. Mag ik even zeggen hoe vermoeiend me dat lijkt? Jeetje, als je toch niet blij kunt zijn met alles wat je hebt, wat doe je dan? Volgens mij eindig je dan uiteindelijk met helemaal niets omdat je zonder goede reden hebt gewacht op je zogenaamde soulmate die je zelfstandigheid, (financiële) vrijheid en trouwvrijheid biedt. Ik bedoel, er zijn genoeg redenen om geen relatie aan te gaan, maar om nou te zeggen dat het teveel aan keus je de das omdoet, dat gaat er bij mij niet helemaal in. Ik geloof overigens ook niet in het concept soul mate (zielenvriendje?), maar wel in het vinden van iemand die goed als bij je past, waar je samen voor altijd door één deur mee kan en iemand waar je elke dag om moet lachen. Dat geloof ik wel. Zo iemand (is er overigens waarschijnlijk niet maar één van op deze planeet) is er voor iedereen wel. Ergens.

Is er dan ook nog positief nieuws over deze verdomde generatie? Nee. Sorry, kan ik nie’ vinden. Al het onderzoek is erop gericht om ons onderuit te halen. We gaan allemaal vreemd, kunnen ons niet binden, vinden relaties jakkie, we ghosten iemand tot in het oneindige en we houden alles het liefst casual. Wat dat ook betekenen mag. Dus ik vrees dat ik hier mijn eigen draai aan moet geven. Want ik wil dit relaas toch wel een beetje positief eindigen…

Komt ‘ie

Hoe ik het zie zijn we niet allemaal gedoemd tot eeuwig single zijn. Juist omdat al die mogelijkheden er zijn, is het makkelijker om mensen te ontmoeten. Als je daarvoor openstaat. Ja, ik ken gekkies die het echte ‘het gras is groener…’ concept hanteren, maar daar zijn er gelukkig minder van dan de mensen die echt blij zijn met wat ze hebben. Tenminste, dat zie ik vanaf mijn troon. Het moet je gewoon niks kunnen schelen wat anderen vinden, wat anderen hebben en wat anderen doen. Kijk naar je eigen leven en bedenk waar jij en alleen jij blij mee zou zijn. Serieus, ‘ik weet niet wie ik moet kiezen’, wat is dat? Je weet heus wel wat je wil, je bent alleen bang dat het over twee jaar ineens toch niets is. Kan gebeuren toch? Kansen (of risico’s, ‘t is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt) nemen, dat is waar het om gaat. Een kans nemen en nooit meer terugkijken. Mensen die dat durven zullen denk ik niet zo snel twijfelen aan wat ze hebben. Of in ieder geval, dat is wat ik graag geloof :). (Was ‘t wat?)

Mini cadeaugids voor Valentijnsdag

Toch zou ik zou een hele slechte blogger zijn als ik niets met cadeautjes doe op Valentijnsdag. Of in ieder geval een hele slecht wannabe-commerciële-actuele-blogger. Daarom toch een klein minigidsje. Last-minute, want ik heb blijkbaar niks geleerd van de vorige keer.

Het is natuurlijk hartstikke leuk om je partner een cadeau te geven. Maar veel van ons hebben die ook gewoon (nog) niet (om bovengenoemde redenen?). Geven de singles onder ons ook cadeautjes? Ik heb dat nooit gedaan, maar ik zou het eigenlijk niet verkeerd vinden als we onze best vriend(in), onze mama’s en papa’s of onze broertjes en zusjes iets zouden geven. Ok, niet allemaal tegelijk, want dan wordt 14 februari ineens heel duur. Maar je snapt wat ik bedoel. Of je huisdier! Trouwens.

Voor vriend- of manlief 

 

Cadeautjes man Valentijnsdag

Jamie Oliver’s BBQ Book 10 euro|| Hugo Boss – The Scent 59 euro|| Overbodige haartjestrimmer 14 euro

Ja, natuurlijk kun je ‘m ook een pincet geven. Maar hoe is dat grappig?

Voor je vriendin of een lief vriendinnetje 

Cadeautjes vriendin

Miss Dior 128 euro || Tommy Hilfiger 31 euro || Invisibobble 46 euro

Euhm, ja. Ik zie dat dit best prijzige cadeautjes zijn voor een ‘gewoon’ vriendinnetje, maareh. Hallo. Sommige dingen zijn het ook gewoon waard hoor. En die Hilfiger is heel lekker en helemaal niet zo duur en het doosje van de Invisibobble is alles en Miss Dior is stiekem voor mezelf (iemand?).

Voor el gato (crazy cat ladies unite)

Katten cadeautjes

Kartonnen huisje 34 euro || Pet Stroller (ook voor een hondje!) 65 euro || Rugzak 39 euro

Joe, ik snap dat je denkt: rugzak? Maar ik zag zoiets laatst bij Beautylab en ze zei dat haar kat het best ok vond. Lijkt me namelijk best handig om kleine (DIKKE) Buttons zo naar de dierenarts te vervoeren bijvoorbeeld. Op het fietsje dan he. Voor in de auto heb ik nu gordels voor haar gekocht. Want zo ben ik ook wel weer.

Ga jij nog iets leuks doen op 14 februari? Of zeg je: ‘NEE, niet nóg zo’n commercle feestdag! Zak toch in de stront met je cadeaugids?’

*Dit artikel bevat affiliate links. Gewoon, omdat dit het aangewezen artikel is om ze éindelijk eens te gebruiken. Zonde om je overal aan te melden en er niets mee te doen. En het kost jou niets ;-).

[:en]A Pinch of Jo isn’t about relationships and it’s definitely not about mine. That’s one part of my life that I would actually keep out of the limelight. Also, I wouldn’t know what advice to give you about relationships. But the other day I was talking to a friend (who’s also a blogger). And we started to brainstorm about blogging for Valentine’s day. She already knew her subject, I was doubting mine. I was thinking of doing a gift guide, but then I thought: everyone will probably do a gift guide for Valentine’s Day (sorry if you are)! So then she came up with a good idea and I did the rest (:D). So, how are things with us millennials and relationships? Are we even into them or relationships soooo passé?

Is it a romantic subject? NOPE. If you were looking for something sweet, nice or fun, or if you did want gift ideas for Valentine’s Day, I suggest we say goodbye for now (please come back tomorrow!). Or you scroll down for a ‘surprise’.

Freedom & independence 

I don’t know if it’s actually true or not because most of the millennials I know are actually in a long-term relationship or want one. And still, recent research says that ‘we’ don’t want them anymore, any type of commitment is icky. Or you know, apparently, there is no urgency to get married anymore (I see that, though). We have high ass standards (oh soulmate, where art thou?), women are much more independent and we don’t need no man  AND social media (when is social media not to blame?) messing things up. Oh, and our divorced parents make us not want to get married anymore either (my parents are still together btw). 

Honestly, I don’t recognize any of this. I don’t want to call myself spoiled in this sense, but I think I am. So if you don’t want personal optimism, please scroll to the next paragraph. Next to the fact that I have absolutely no problems with a steady and long-term relationship, I also don’t think that I (or my partner) have unrealistic standards, marriage isn’t on the agenda but not out of the question and social media can kiss my ass. Yes, I can be independent. I am. But you can be in a relationship and be independent, right? I mean, except for when I have to open a jar of pickles. Then I’m hopeless.

We love to complain

AND when we’re actually in a relationship, we will complain about it constantly, according to The Huffington Post. (Disclaimer: I know this is terribly generalized, but how else can I write about millennials and their relationships? So please don’t take this too seriously. Serious is NOT my middle name). We wonder if we could do better, we get totally confused by one weird or short app from our boy- or girlfriend and we need financial freedom, even in a relationship (which I kinda understand).

Aargh, too many options…

I think the conclusion here is that we have too many options. We think. Can I just say how incredibly tiring that sounds? Man, if you can’t be happy with what you have right in front of you, then what are you doing even? I think you will end up with nothing if you wait it out for nothing. Or you know, to find your so-called soulmate with whom you can have (financial) freedom, independence, and no need to get married. I mean, there are plenty of reasons not to be in a relationship, but to say that the abundance of options is the reason for not being in one, I don’t trust that. Also, I don’t really believe in the concept of soulmate, but I do believe in finding someone who will be the right fit. Someone you can be together with forever and laugh with every day. That I do believe. Someone like that is out there for all of us. Somewhere.

Is there any positive news about this damned generation? Nope. Sorry, can’t find it. All the research is basically there to kick us while we’re down. We all have commitment issues, dislike relationships, we ghost our SO’s and we like to keep things casual. Whatever that may mean. So I fear I have to give my own take on this. Because I would love to end this story on a positive note….

Here goes…

How I see it, is that we’re not all doomed to eternal singleness. BECAUSE of all the options we have, it’s easier to meet people. If you’re open to that anyway. Yes, there will always be crazies who have the ‘the grass is greener…’ mentality (how I see it from my throne). But you just shouldn’t care what others say or think, what others have and others do. Look at your own life and think of things that will make you and only you happy. Seriously, ‘I don’t know who to choose’, what is that? You do know, you’re just scared that two years down the line things aren’t exactly what you imagined them to be. Happens. Chances (or risks, depends on your perspective) are there to be taken. Take a chance and never look back. People who are able to do that won’t doubt what they have in the now. Or at least, that’s what I like to believe. (Agree or nuh uh?)

Mini Valentine’s Day gift guide

I wouldn’t be a good blogger if I completely ignored the gift side of it all on Valentine’s Day. Or at least, a bad wannabe pro blogger. So here’s a mini gift guide with some awesome things! Last-minute, because I didn’t learn anything from last time.

So, of course, it’s fun to give your significant other a present. But some of us don’t have one (yet) for whatever reason. Do singles give each other gifts too on V’day? I don’t know, but it wouldn’t it be fun if we also gave our best friend(s), mom and dad, brother and sister something? Not at the same time, of course. Just pick one. Otherwise, Valentine’s Day will be crazy expensive. But you know what I mean.

Or your pet! Btw.


Yes, you could just give your hubby a tweezer, but where’s the fun in that?

          

Okay, would you look at this? I know it’s crazy expensive, but the Invisibobble box is so cool. And the Miss Dior is just a hint. For anyone who wants to buy it for me. I’m all out.

          

I know, totally crazy to actually take your cat with you in a backpack. But still, wouldn’t it be cool if your cat actually liked it? And could take him/her outside to walk a little or take to the vet? I already bought a seat belt for mine to take her in the car with me. That’s just who I am. #crazycatlady

Also, do you get a monthly box with toys from Meowbox.com? If not, I think you should. They don’t deliver here, but I know what I would do if I lived in the States. 🙂

So, are you doing anything fun on the 14th? Or are you like: ‘Get the f*ck outta here with this shit commercial holiday…and take your gift guide with you?!’

*This article contains affiliate links. Because this was finally the right time to use them. It’s a waste to become a member of this and that and not use it. And it doesn’t cost you anything ? See privacy policy + disclosure for more info

Valentine's Day gift guide

[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 23 Comments
 1. Maaike schreef:

  Ik heb eigenlijk niet zo veel met valentijnsdag. Nooit gehad eigenlijk. Met mijn man hebben ik het er wel eens over. Koop jij een kado? Nee? Ik ook niet. En dan ook echt niks kopen hè? Want ik doe ook niks. ?

  • Johanne schreef:

   Lekker toch! Vind ook niet per se dat je iets móet doen. Ik vermoed dat wij dit jaar ook niks doen. Voorheen wilde m’n vriend me nog imponeren, maar vrees dat we nu te lang bij elkaar zijn :p

 2. Michelle schreef:

  Nou, zak in de stront met je cadeaugids zou ik niet zeggen. MAAR wij doen niet aan Valentijnsdag. Ik vind dat ik iedereen al genoeg cadeaus moet geven met allerlei dagen en nu is mijn vriend de week voor Valentijnsdag al jarig. Dus nee, ik vind het wel goed zo 😉

  • Johanne schreef:

   Haha, gelukkig zeg je dat niet ;p. Ben het overigens helemaal met je eens hoor…rest van het jaar is al duur genoeg. En je vriend wordt wast al genoeg verwend deze week :p. Gefeliciteerd trouwens!

 3. Romy schreef:

  Haha, die rugzak voor katten is geweldig! Wel een heel origineel cadeau voor Valentijnsdag 😉
  Ik herken wel wat van je verhaal, niet eens per se bij mezelf, maar wel bij veel mensen om me heen. Zeker door de komst van datingsites lijkt het soms alsof mensen moeite hebben met relatiekeuzes maken. Eerst 10 mannen proberen en dan twijfelen of nummer 1 niet toch de leukste was. Lijkt me best vermoeiend, maar dat wordt natuurlijk ook een beetje aangewakkerd door bijvoorbeeld Tinder.
  Zelf vind ik Valentijnsdag stiekem geweldig. Ik geef in ieder geval altijd wat aan mijn ouders die dag en soms ook een zelfgemaakte kaart aan een vriendin.

  • Johanne schreef:

   Cool is ie he? Ben serieus aan het overwegen om ‘m te kopen haha. En dat is het precies inderdaad. Al die sitesen Tinder en weet ik het wat nog meer… Lijkt me ook enorm vermoeiend en gelukkig heb ik er zelf nooit last van gehad. Heb meer het gevoel dat mensen die niet kunnen kiezen zichzelf nog niet zo goed kennen. L

   Wat leuk dat je je ouders altijd iets geeft. Superlief!

 4. Shirley schreef:

  Ik ga met mijn moeder en zusje naar een voorstelling in De Kom. Met mijn vriend doe ik niet aan Valentijnsdag. Ik geef hem wel regelmatig iets kleins, maar dan op mijn moment.

  Ik moet zeggen dat ik vrij sceptisch ben over de liefde. De rest van je leven is best lang. Maar als je ervoor werkt, moet het kunnen.

  • Johanne schreef:

   Is ook lang! Ben ik helemaal met je eens. Heb in vorige relaties ook echt wel geleerd dat dingen niet vanzelf gaan. Gelukkig is er nu dat besef aan twee kanten ipv aan nul kanten. Het zal ook nooit een eitje zijn, denk ik. Want als je er niets aan doet, gaat het gevoel op een gegeven moment weg. Anyway, positief puntje: snap heel goed dat je je vriend liever op een andere dag dan Valentijnsdag iets geeft. Veel minder geforceerd!

 5. Stella schreef:

  HAHAHAHA. Ik heb echt in een scheur gelegen om dit. Vind het echt geweldig. Ik ben voor het eerst sinds 2012 met Valentijnsdag echt single dit jaar (was ik in 2015 ook, maar precies op die dag leerde ik vriend #2 -ik heb er 2 gehad- kennen, dus naja, dat was ook vrij romantisch allemaal) en ik vind het eigenlijk meer dan prima. Ik vond het altijd maar niks, en eng, alleen zijn. Maar ik heb zulke stappen gezet met me, myself and I dat ik nu JUIST graag even alleen ben. Ik heb nog een hoop met mezelf uit te vogelen en te leren (zoals van jezelf houden enzo) tot ik echt weer alles kan geven in een relatie. Al ben ik wel echt een relatietype; ik heb graag ‘een maatje’ en ben echt een sucker voor de liefde. Maar voor nu vind ik het helemaal goed zo. Ik vertrouw erop dat er ooit weer iemand voorbij komt die mijn wereld op een goede manier op z’n kop zet. Tot het zover is buig ik me nu maar op dat kartonnen kattenhuisje voor ons ‘huiskitten’. Doeiiii en veel liefs!

  • Johanne schreef:

   Haha, why thank you!! Ben zo blij dat je op m’n blogs reageert, maakt me helemaal blij!! Fijn dat je geen probleem hebt met alleenzijn op Valentijnsdag. Moet ook natuurlijk. En dat herken ik: bang zijn om alleen te zijn. Ik heb het echt pas op mijn 29ste geleerd en gelukkig weet ik nu waar ik het allemaal voo doe. Klinkt allemaal heel wijs, Stella, en mega mega herkenbaar allemaal!

 6. Irene schreef:

  Oh dat kartonnen poezenhuis is zo tof! Maar je zal zien als ik dat aan onze Baloe geef, dat hij er totaal niet naar om kijkt. Haha :p

  Ik ben héél blij met wat ik heb en ik ben er niet van overtuigd dat het gras bij onze buren groener is want ik vind ons eigen gras ook al heel erg groen eigenlijk. Wij hebben al een best lange relatie vind ik zelf (8 jaar samen dit jaar) en ik vind het echt helemaal oké. Ik houd van het idee dat ik de rest van mijn leven met hem zal doorbrengen. Dat we elkaar goed kennen en er bewust voor kiezen om bij elkaar te blijven. Ik wil heel graag trouwen, want ik vind dat toch nog altijd een soort van kers op de taart. Valentijn vind ik wel een fijne feestdag trouwens. Ik snap die mensen nooit zo goed die vinden dat het stom is want te commercieel en meuh je ziet elkaar toch altijd graag. Ja oké, maar we vieren toch ook moeder- en vaderdag? Dus ja, lang leve Valentijn! Gewoon een fijn moment om je lief of je beste vriend(in) of je kat dus, eens in de bloemetjes te zetten. Al moet ik zeggen dat wij eigenlijk ook niet echt cadeaus doen. Maar ik schrijf wel altijd een lief kaartje 😀

  • Johanne schreef:

   Cool he, zo’n huis! Toen mijn andere kant Fabrizio nog leefde, woonde hij er praktisch in. Maar hij maakte ‘m ook heel erg snel kapot. Buttons vond het niks aan.

   En vind dat je een hele mooie instelling hebt! Kunnen veel mensen nog wat van leren 🙂

 7. Hahaha, geweldig artikel en hoe je er op het einde dan een draai aangeeft met die cadeaugids 😉 Ik herken me ook wel heel erg in wat je schrijft. Ik las vorige week nog in de (Vlaamse) Flair: “Daten? Onze generatie doet aan iemand mee naar huis pakken en wel zien wat er gebeurt.” Ergens vind ik dat jammer (kunnen we terug dates krijgen zoals in One Tree Hill, maar dan zonder melige quotes op het einde), aan de andere kant moet ik ook niet hypocriet zijn want ik doe het zelf. Maar ik denk dat daar vanzelf ook wel weer een ommezwaai in komt. En Valentijn? Ik ben zo ongeveer de meest nuchtere, niet-romantische persoon die er hier op aarde rondloopt en hell yeah, ik wil iets voor Valentijn. Hahaha. Maar dan bedoel ik wel eerder iets leuks samen gaan doen dan een cadeautje, ik ben sowieso meer iemand van de belevenissen 🙂

  • Johanne schreef:

   Haha, dankjewel! Je herkent iig wie je bent, da’s al stap 1 :p. En nuchter én iets willen voor Valentijn? Kan prima. Ben precies zo. Ik hoef echt geen romantiek hoor, maar als ik iets leuks krijg ben ik helemaal heppiedepeppie.

 8. Mevrouw Marloes schreef:

  Met Valentijnsdag blijven mijn vriend en ik waarschijnlijk gewoon in de avond thuis om samen een romantisch diner te maken. 🙂

  Verder vind ik de cadeaugidsen echt leuk. Ik vraag me alleen af hoe blij mijn kat ervan wordt, als ik hem in zo’n rugzak of buggy stop ?

  • Johanne schreef:

   Ja, da’s nog maar de vraag. Ik denk echt dat een buggy misschien wel heel cool kan zijn. Kat zit veilig, hoeft niet te lopen en jij hoeft je geen zorgen te maken want hij kan nergens heen! Een rugzak kan ik me wel voorstellen dat je daar wat over twijfelt :p. Lijkt alleen zo leuk, haha.

 9. Sheila schreef:

  Ik vind het zeker leuk om rond die datum even extra stil te staan bij mijn relaties. En dat is natuurlijk even plannen. Ik doe dan graag iets kleins. Bijvoorbeeld een lief briefje ergens achter laten en uit eten. Maar ik ga geen groot cadeau kopen ofzo. Het valt zo tussen kerst en onze verjaardagen in. Dus ik vind het wel prima zo.

  • Johanne schreef:

   Lief! Grote cadeaus hoeven ook helemaal niet, een kaartje is ook eigenlijk genoeg. Of gewoon even een extra ‘Ik vind je lief’. Klein is soms veel meer waard dan groot en duur 🙂

 10. Dalal schreef:

  I want the subtle art of not giving an F— so bad, I am going to send your article to my husband as a hint 😀

 11. anna schreef:

  Wat een tof artikel, ik herken het wel hoor! Ik heb nu bijna een jaar een relatie, maar het gaat zeker niet altijd van een leien dakje haha (oh wacht ik mag niet zeuren he :p). Mijn vriend en ik zijn met de meeste dingen als vuur en water (of zeg ik dat nou verkeerd, ach je snapt wel wat ik bedoel), maar we houden wel heel erg veel van elkaar. Ik vind ook wel dat mensen veel te veel bezig zijn met de toekomst (bang zijn om stappen te zetten ook) en met dat het perfect moet zijn en zo.

  • Johanne schreef:

   Tnx! En dat mag je echt wel zeggen :p. Als iemand zouzeggen dat het wél altijd van een leien dakje gaat, dan zou ik dat eigenlijk bijna niet geloven. En ik snap wel wat je bedoelt. Mijn vriend en ik zijn soms ook zo, maar daar kom je gelukkig vaak wel uit. Soms duurt het wat langer, maar dat betekent niet dat je relatie slecht is of wat dan ook. Zolang je maar accepteert dat je soms lijnrecht tegenover elkaar staat! *nerdsmiley*

 12. Jasmine Vargas schreef:

  Personally, I don’t care much for presents on VDay but my fiancé likes to spoil me with my favorite flowers + chocolates and I’m okay with that. But would love the perfumes. Lol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *