Vooroordelen vrouwen

9 Vooroordelen over vrouwen waartegen ik zeg: nuh uhhhh

Vrouwen zijn hysterisch, gek en overemotioneel. Vrouwen zijn ijdel, slechte chauffeurs en weten links niet van rechts te onderscheiden. Oh, en vrouwen weten helemaal niets van computers. Hilarisch en frustrerend tegelijk. We weten allemaal dat iedere vrouw anders is, maar toch vindt men het leuk om grapjes over de stereotypes en vooroordelen te maken. En ik ben er vandaag voor jou om die dingen keihard te ontkrachten. Want wij zijn sterke vrouwen met ieder een hele eigen en prachtige persoonlijkheid die haar allereigenste plekje op deze planeet heeft. vooroordelen vrouwen

Vrouwen zijn niet grappig

Euh, hallo?! Heb je wel van Mindy Kaling, Amy Poehler en Tina Fey gehoord. Of onze eigen Chantal Janzen? Stuk voor stuk hilarische vrouwen. En niet omdat ze hun grappen voorgekauwd krijgen, nee, ze zijn het helemaal uit zichzelf. Al mijn vriendinnen zijn hilarisch en dankzij mijn eigen moeder liggen we regelmatig met zijn allen he-le-maal dubbel.

Of ik mezelf grappig vind? Bij vlagen, ja. Ik kan verschrikkelijk sarcastisch zijn. Iets wat soms niet gewaardeerd wordt in een vrouw. Do I care? Nope. Als je mijn harde grappen niet aankunt, mag je weer omdraaien. Later gassie.

Vrouwen houden graag een schoon huis

Hahaha, ok. Ik ontkracht dit vooroordeel alleen omdat ik zelf verschrikkelijk ben. Echt hoor, maak van mij geen huisvrouw want het enige wat ik doe is er een bende van maken. Stofzuigen wil me soms nog wel lukken, maar verder. Man, echt niet hoor. Ik ben zo niet gemaakt om te schoonmaken. Het is niet zonder reden dat vriendlief liever de badkamer schoonmaakt. Hij kan het namelijk beter.

Vrouwen staan eeuwen voor de spiegel

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik niet. Als ik naar kantoor ga sta ik ‘s ochtends om 5.40 uit bed (na eerst tien minuten op Instagram te hebben gezeten. Wat moet dat moet.) en sta ik uiterlijk om 5.55 beneden om weg te gaan. Vaak heb ik mijn jas dan al aan. Dus nee, ik sta niet lang voor de spiegel, tenzij ik mijn haar moet föhnen. Maar dan nog duurt het niet langer dan 10 minuten.

Mijn vriend doet soms langer over zijn haar dan ik. Maar goed, ik dwaal weer eens af. Natuurlijk doen we soms keihard ons best en staan we een tijdje voor de spiegel, maar mannen kunnen er evengoed wat van hoor. Zij doen echt niet onder voor ons. Voor ons is het misschien make-up, voor hen is het het haar.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat mannen gedurende een hele dag significant vaker in de spiegel kijken dan vrouwen.

Vrouwen praten veel makkelijker dan mannen

Ook niks van waar. Ik ken mannen die even grote kletskonten zijn als vrouwen en ik ken vrouwen die even gesloten kunnen zijn als mannen (*kuch* ik *kuch*). Bovendien wil een man het je ook nog wel eens verwijten als je niet zegt wat je aan je hoofd hebt. Terwijl dat andersom bijna altijd zo is.

Punt is, of je nu makkelijk praat of niet, dat hangt volledig van jou als persoon af. En niet per se van je geslacht. Ik kan het heel erg doen voorkomen alsof ik makkelijk praat, maar als puntje bij paaltje komt kan ik ook een immense binnenvetter zijn. Mijn vriend heeft dat gelukkig heel snel door en heeft me heel erg geholpen meer open te zijn. Zo kan het dus ook 😉

Vrouwen zeuren veel

Evenveel als mannen. Vrouwen wijden er misschien iets langer over uit, maar we zeuren echt niet meer dan mannen. En al helemaal niet in een relatie. Stomme stereotype. Ja natuurlijk is er soms gedoe om het huishouden, geld of weet ik het, maar dat is heel makkelijk op te lossen: door niet te zeuren, maar gewoon heel simpel een vraag te stellen of er normaal over te praten. Niks niet zeuren.

Vrouwen zijn hysterisch

Ok, ik kan wel hysterisch zijn. Ik kan verschrikkelijk hysterisch zijn. Maar alleen bij hoge uitzondering. Over het algemeen zijn wij vrouwen volgens mij prima in staat om een normaal gesprek over een moeilijk onderwerp te voeren. Ok, soms met een traantje erbij. Maar dat is niet per se iets wat alle vrouwen doen (ik wel).

Ook worden we niet hysterisch als een nagel breekt, een auto ons gevaarlijk inhaalt of als er teveel vet in of op ons eten zit.

Vrouwen zijn moeilijk

Eerlijk? Ik vind vrouwen soms makkelijker dan mannen. Of ik ken alleen gecompliceerde mannen. Dat kan ook. Maar volgens mij hebben wij vaker een kant-en-klare oplossing voor iets dan mannen. Vrouwen kunnen dingen moeilijker maken dan ze zijn, maar mannen evengoed. Let er maar eens op.

Vrouwen eten alleen salades

Kom eens bij ons op de redactie, zou ik zeggen. Ik ken geen enkele vrouwen die haar gezonde dieet kan volhouden. NUL. En dat hoeft toch ook niet? Wij genieten evenveel van de McDonalds als mannen hoor. Of een lekker bakje friet met teveel mayo of een hele pizza of hotdogs van de Ikea, of…. Nou ja, je snapt m’n punt. We eten wat we willen, maar soms met mate zodat we nog in ons kleren passen.

Een vrouw moet vrouwelijk zijn om mooi te zijn

En dan bedoel ik: een vrouw moet hakken dragen, lang haar hebben, een goede set heupen en een laag make up. Kijk eens naar Ruby Rose. Zij is stoer, heeft kort haar, een lichaam vol met tattoos én ze is prachtig. Wat nou je moet ladylike zijn? Alle soorten vrouwen zijn mooi.

Wat is wel waar? Ik kan niet rijden, ik ben super emotioneel en ik kan écht niet rekenen.

Welk vooroordeel is voor jou wél waar?

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 7 Comments
 1. Ans schreef:

  Heb sowieso niets met de zogenaamde hokjes geest , waarbij we onderverdeeld worden in groepen. Mannen versus vrouwen. Jong versus oud enz. Wat mij betreft zijn we allemaal uniek en is de uitspraak dat is nu typisch iets voor een man, een vrouw enz totale onzin.

  • Johanne schreef:

   Helemaal mee eens! Vooral in de huidige tijd zijn we zo met elkaar verweven, dat er eigenlijk niets van die stereotypes over is. Gelukkig maar, want inderdaad, het is gewoon onzin.

 2. Supergênant, maar de quote “Don’t invite me if I have to parallel park” gaat echt wel op voor mij 😉
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Liever snel naar de helMy Profile

 3. Romy schreef:

  Yay voor dit artikel! Laten we de vervelende hokjes gewoon afbreken, want iedere vrouw is inderdaad anders. Ik ben zelf in veel opzichten wel een meisje-meisje en van heel wat niet-vrouwelijke dingen heb ik niet zo veel kaas gegeten, maar toch voldoe ik zeker niet aan alle vooroordelen over vrouwen. Zo sta ik niet echt veel voor de spiegel en ben ik ook niet altijd een supermakkelijke prater. Hysterisch zijn kan ik dan weer wel op z’n tijd, haha. Oeps!
  Romy onlangs geplaatst…10 verrassend leuke dingen om alleen te doenMy Profile

 4. Lilian schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna alle vooroordelen wel vind kloppen… 😉 Alleen zijn vrouwen inderdaad niet schoon, als je de gemiddelde vrouwentoilet vergelijkt met de mannentoilet dan zul je dat ook zien.

  Ik vind mannen een stuk beter om mee om te gaan dan vrouwen. Ben ook blij dat ik een relatie heb met een man ipv een vrouw. En vrouwen kunnen ook slechter autorijden, echt negen van de tien keer als ik me irriteer aan een andere auto, dan is het een vrouw. En ik ben ook zo’n vrouw die uit stress soms de vreemdste capriolen uithaalt…

  Sorry… 😉

 5. Daenelia schreef:

  Vooroordelen gebaseerd op stereotypes valt een beetje onder profiling, toch? Er zijn een aantal vooroordelen die wel ergens op gebaseerd zijn: vrouwen zullen eerder een dikke buik krijgen van het zwangerzijn dan mannen bijvoorbeeld. Of mannen die waarschijnlijk eerder prostaatkanker krijgen dan vrouwen. Mannen hebben namelijk een prostaat en geen eileiders. Dus dan kun je zo’n aanname maken.
  Maar alle andere stereotype vooroordelen zijn gebaseerd op culturele aannames: vrouwen koken, mannen kunnen autorijden, vrouwen blijven thuis voor de kinderen, mannen zijn hogeropgeleid.
  En je weet dat dat niet klopt, omdat in je omgeving voorbeelden zijn van het omgekeerde. Mannen die in de keuken staan, vrouwen die (vroeger) minder verzekering betaalden omdat ze statistisch gezienVEILIGER rijden, mannen die een dag of twee per week thuiswerken om ook op de kids te passen, vrouwen die nu vaker hogeropgeleid zijn dan mannen. Dus inderdaad. Vooroordelen zijn er ook om je in het gareel te houden van je culturele omgeving. Want als je anders bent, ben je raar.
  Wees jezelf, ongeacht of dat raar is.

 6. Jessica J. schreef:

  Heerlijk artikel! Aan dat zeuren en hysterisch zijn maak ik mezelf stiekem soms wel schuldig, maar dan voornamelijk tegen m’n vriend, haha. Ach, we zijn intussen ruim zes jaar samen, hij weet hoe ik in elkaar zit en moet er maar tegen kunnen. 😛
  Jessica J. onlangs geplaatst…Minimalism Challenge: week 1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge