Zin an

BSB, Italië & Bookie Book Books: hier heb ik zin an!

Wie heeft er ook zo genoten van het heerlijke weer TWEE WEKEN GELEDEN? Ik enorm. Vriendlief en ik hebben een motorrit door Zeeland gemaakt en verder heb ik in de tuin gezeten en eindelijk – sinds vier maanden – weer een boek uitgelezen. Het zonnetje smaakt naar meer en ik heb helemaal zin in de komende paar maanden. Als dat gele ronde ding ooit weer terugkomt. Wat ligt er zoal in het verschiet? Nouuu, dat zal ik je eens haarfijn uitleggen.

Ik begin lekker met het belangrijkste:

De zomervakantie naar Oostenrijk en Italië

Over ruim een maand vertrekken mijn vriend en ik op de motor (dat wil hij graag zolang het nog kan, nou vooruit, dat geef ik hem dan maar) naar Oostenrijk en Italië. Het is een soort compromisvakantie geworden. Hij wilde graag naar Oostenrijk en ik wilde graag weer een keer naar Italië. En laat die twee landen nu net lekker bij elkaar liggen. Dus we gaan eerst een weekje naar Karinthië om daar te kamperen (wederom zijn wens, niet die van mij) en vertrekken daarna naar het Comomeer om daar een weekje in een hotel te ontspannen.

Gelukkig (voor mij) wordt het een veel rustigere vakantie dan de vakantie naar Noorwegen. Voordat we deze vakantie vastlegden zei ik tegen m’n vriend: ‘Ik wil best weer met de motor, maar ik trek het niet om weer dagelijks achthonderd kilometer te reizen. No way, no how.’ Dus wat dat betreft heb ik mijn zin gekregen en ik zie enorm uit naar het weekje Italië. Pizza, pasta, ijsjes & (hopelijk) prachtig weer.

Avengers: Endgame

Ben een groot fan. Groot, groot fan. Maar al een tijd geen film ervan in de bioscoop gezien. Dus binnenkort dwing ik mijn vriend om mee te gaan. Of misschien wel mijn broertjes.

Mijn verjaardag

Oké. Niet per se iets waar ik heel veel zin in heb. Ik hou er niet van om mijn verjaardag te vieren en dat doe ik dus ook niet echt. Op de dag van mijn verjaardag (9 mei) ben ik in Groningen. Om ‘s ochtends op kantoor te werken en ‘s middags naar mijn vaders pensioenfeest te gaan (die van mijn moeder is net geweest). Ze gaan gezellig tegelijkertijd met pensioen en nemen drie weken na elkaar definitief afscheid van hun werk. Hoe leuk is dat?!

Nou ja, dat dus op 9 mei. Vind het allang leuk dat ik mijn familie dan zie. En de zaterdag erop sleep ik mijn vriend mee naar Groningen om daar mijn verjaardag soort van te vieren. Gewoon, met sushi. Samen met m’n broertjes, aanhang en natuurlijk mijn ouders. Da’s alles.

Vriendlief wordt 30

In juli wordt mijn vriend eindelijk maar toch dertig. Eindelijk mag hij de dertigersclub betreden. En wat ga ik hem daarmee lastig vallen. Hij vindt het geweldig dat ik drie jaar ouder ben, maar ho maar dat hij ‘zo oud’ mag worden. Nu weet ik alleen nog niet zo goed wat ik moet doen. Het zit namelijk zo: wij wonen niet in Spanje, maar gewoon in het gezellige Nederland. Zijn ouders en zusje kunnen niet hier komen, dus dat is ook geen optie. Hij wil eigenlijk niets met vrienden doen en laat het het liefst aan zich voorbij gaan. Maar ik wil wel iets doen natuurlijk. Bedoel, je wordt maar één keer dertig. En ik wil z’n familie erbij betrekken, maar hoe?! Dat wordt dus nog even een puzzeltje. Maar wel een hele leuke.

Eindelijk meer boeken lezen

Schijnt het zonnetje? Dan is de kans groot dat je me buiten vindt met een boek. Ik heb de afgelopen maanden welgeteld nul boeken gelezen. Twee weken geleden kwam het zonnetje ineens tevoorschijn en poef paf, ik had weer een boek in mijn handen. Zo fijn om eindelijk weer een boek uit te lezen! Ben net begonnen in Lykke ( de opvolger van Hygge, maar dan gericht op geluk) en ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’ heb ik net gekocht en heb ik alweer honderd pagina’s van gelezen.

Backstreet’s back allright!

Het is bijna zo ver! Over een paar weekjes sta (zit) ik in de Ziggo Dome om voor de tweede keer mijn jeugdidolen te zien. Whieeehoooeee. De vorige keer dat ik ze zag was in 2012 en toen dacht ik al dat het de laatste keer zou zijn, maar ik denk nu écht dat het hun laatste concert in Nederland gaat zijn (geld nodig ofzo). En daar moet ik (hopelijk met mijn beste vriendin ;-)) bij zijn!

Joeee, ga jij binnenkort nog naar een concert?

P.s. Ik heb nu pas op iedereens lieve reacties op mijn blogjubileum gereageerd. Sorry, sorry, duizendmaal sorry en ik ga ook weer blogs lezen want ik mis jullie allemaal.

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 7 Comments
 1. Yvonne schreef:

  Ohhhh wat een heerlijk vooruitzicht, jullie vakantie! Ik ben dol op Italië. Maar Oostenrijk heeft me ook verrast. Vriendelijke mensen, prettige sfeer, en een super mooie omgeving.

 2. Lianne schreef:

  Wat een leuke plannen heb je! Gaaf dat jullie naar Oostenrijk én Italië gaan! Italië is echt een prachtig land vind ik. Ik herken het wat je zegt over die boeken, ik lees eigenlijk ook veel te weinig. Al doe ik meestal nog wel twee weken over een boek omdat ik mezelf een schop onder mijn kont geef, maar dat is wel eens anders geweest. Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit heb ik ook zien liggen en ik ben er toch wel nieuwsgierig naar geworden! Gaaf dat je naar de Backstreet Boys gaat! Ik heb heel veel concerten de komende tijd, haha! Ik ga naar wat countryartiesten en in Oktober ga ik naar Krezip! Ook megaveel zin in 🙂

  • Johanne schreef:

   Wat gaaf dat je naar Krezip gaat! Weet het nog zo goed toen hun eerste nummer ineens een hit werd. Jij houdt wel van concerten he? Super leuk. Ik ging vroeger ook nog wel regelmatig, maar tegenwoordig wat minder.

   Ben zelf ook mega fan van Italie. Ging er vroeger altijd heen met m’n ouders en broertjes en ben sindsdien helemaal om. De sfeer, het weer, HET ETEN! 😀

 3. Darina schreef:

  Mooie plannen! Geweldig dat je naar Oostenrijk en Italie gaat, mooie landen. Ben heel benieuwd.

 4. Silke schreef:

  Wat een leuke plannen 🙂 Mooi om te lezen hoe jij en je vriend die compromissen maken voor de vakantie haha! Ik merk trouwens ook altijd dat ik meteen veel meer lees wanneer de zon schijnt, hopelijk komt ie snel weer terug!!

 5. evelien schreef:

  Wat een héérlijke vooruitzichten! Super leuk dat je naar het concert van de Backstreet boys gaat. <3
  En heel herkenbaar, met het lekkere weer pak ik dolgraag een leesboek erbij.
  Liefs,
  Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *