What would you do if the world was going to end tomorrow?

Wat zou jij doen als de wereld morgen eindigde?

Stel je eens voor: je hoor t om klokslag twaalf uur ’s nachts dat de wereld over exact 24 uur vergaat. Wat doe je dan? Raak je in paniek en spendeer je de rest van de dag onder je bed in de hoop dat het niet waar is? Of maak je het er de beste dag van je leven van? Ik vind het een hele lastige vraag als ik heel eerlijk ben. Als ik dit zou horen zou ik allereerst onbedaarlijk huilen, iedereen opbellen waar ik van houd (‘Is het waaaaar?’) en onder het bed kruipen. Of in mijn denkbeeldige bomkelder. Maar wat nou als ik toch besluit om het anders aan te pakken. En te doen wat ik moet en wil doen op mijn laatste dag. Wat zou dat dan zijn?

Ik zal heel eerlijk zijn: mijn laatste dag op aarde wordt niet spannend. Ik ga geen supermarkt beroven, reis maken, mensen vermoorden of naakt rondrennen. Nee, ik ben dan emotioneel en heb dan alleen maar behoefte aan mijn naasten om mij heen. Ik weet, het is een beetje een naar onderwerp om over na te denken. Maar ik moet zeggen dat ik hier wel vaker over heb nagedacht. Veel gedroomd ook, dus het voelt niet heel raar om over na te denken. Dit doen we allemaal weleens, toch?

Familie en vriend bij elkaar

Op het moment dat ik hoor dat dit onze laatste dag is trommel ik mijn ouders, broertjes en vriend bij elkaar. Mijn broertje in Amerika moet direct met zijn hondje het vliegtuig pakken. Omdat ik weet dat mijn vriend zijn familie ook erbij wil hebben, laten we ze snel overkomen vanuit Spanje. Zodat we allemaal samen zijn. Op onze allerlaatste dag zijn we in mijn ouders huis en hebben we samen nog een onze laatste momenten.

Buttons knuffelen

Buttons vergeet ik zeker niet hoor. Op het moment dat ik het weet verlaat ze mijn armen niet meer. Gaat ze niet leuk vinden (ze houdt er niet van om opgetild te worden), maar ik laat haar nooit meer alleen. Dit beestje heeft natuurlijk geen flauw idee wat er te gebeuren staat, maar dat maakt niet uit. Denk er sowieso best vaak over na wat ik zou doen als er iets vervelends gebeurde, zoals brand. Mijn eerste gedachte is altijd: Buttons redden. Ik moet Buttons redden. De rest redt zich wel. Dus ja, dat. #crazycatladystrikesagain

Vriendjes bellen

Als we allemaal veilig bij elkaar zijn ga ik over tot vriendjes bellen. Nog even een laatste grap, een laatste serieuze gesprek. Een echte ‘see you on the other side’. Hopelijk. Ik hoop dat we dan nog eens goed de slappe lach krijgen. Want als ik één ding heb, dan zijn het grappige vrienden. Met een lach en een traan hangen we op, maar appen stiekem tussendoor nog wel even. Is vast drukker dan met Oud  & Nieuw, maar ach ;-).

Met zijn allen kijken we Netflix uit

We zijn een echt tv-gezin, dus het allerbeste voor ons is om samen onze laatste uurtjes voor de tv door te brengen. Het zal alleen nog een issue worden wat we gaan kijken. Dus ik beslis: we gaan het nieuwste seizoen van Orange is the New Black kijken met Spaanse ondertiteling. Hoewel ik normaal gesproken niet van praten hou tijdens het tv kijken, mag het voor deze ene keer wel. Want ja, laatste dag en alles. Bazig ben ik he?

We eten wat we willen

Misschien wel het belangrijkste van alles, haha. Ik kan eindelijk écht alles eten wat ik wil. Wat maakt het nu nog uit! Dus we bestellen Chinees, halen McDonald’s, pizza, donuts, taarten, sushi…ALLES. We geven al ons geld eraan uit en eten alles door elkaar heen. Lijkt me serieus heel gaaf om een keertje te doen, maar ik weet net of ik dan überhaupt nog leef. Hoewel, toen ik in januari met vriendinnen een Gilmore Girls-marathon deed, kwamen we dichtbij het eten van alles wat me waar wilden. Heb het toen overleefd, maar het was ook echt nog niet hardcore genoeg. Dit keer zet ik alles op alles: als je alles gaat eten, doe het dan ook goed.

Heb jij wel eens nagedacht over wat je zou doen als de wereld vergaat?

*Dit idee opperde Kelly Deriemaeker overigens in haar Blogboek.

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 6 Comments
 1. Simone schreef:

  Poeh, eerlijk? Nee ik heb daar eigenlijk nooit echt over nagedacht. Ik kan het me ook niet echt voorstellen. Waarschijnlijk zal ik hetzelfde doen als jij, althans, ik vind dat wel het meest logische wat je op zo’n moment zou doen.
  Simone onlangs geplaatst…Bekeken op Netflix #7My Profile

 2. Romy schreef:

  Poeh, dat is een lastige vraag! Maar je hebt er een heerlijk luchtig artikel van gemaakt 🙂 Ik zou ook als eerste aan de katten en aan mijn familie denken als de wereld vergaat. En verder zou ik waarschijnlijk vooral zenuwpezen als echte controlfreak. Ik heb altijd zoveel dingen te doen voor mijn gevoel dat ik vooral een race tegen de klok zou hebben om alles die laatste dag gedaan te krijgen, haha.
  Romy onlangs geplaatst…Maak van elke dag een beetje vrijdag!My Profile

  • Johanne schreef:

   Toch wel lastig he? Merk dat het toch een iets minder luchtig onderwerp is dan ik dacht, haha. Maar dankjewel! Grappig dat je dan echt nog de control freak zou uithangen, zou denk ik precies het tegenovergestelde doen ?

 3. Ik zou iedereen van wie ik hou bij me willen hebben, en dan op het strand wachten op het einde, denk ik. Als we dan toch gaan, dan maar op een mooie plek. Tijd doorbrengen met de mensen van wie je houdt, is denk ik, het beste dat je kunt doen.
  Annika – Mrs. Marvelous onlangs geplaatst…Snack Time! Bros HemelsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge