What would you do if the world was going to end tomorrow?

[:nl]Wat zou jij doen als de wereld morgen eindigde? [:en]What would you do if the world was going to end tomorrow? [:]

[:nl]Stel je eens voor: je hoor t om klokslag twaalf uur ’s nachts dat de wereld over exact 24 uur vergaat. Wat doe je dan? Raak je in paniek en spendeer je de rest van de dag onder je bed in de hoop dat het niet waar is? Of maak je het er de beste dag van je leven van? Ik vind het een hele lastige vraag als ik heel eerlijk ben. Als ik dit zou horen zou ik allereerst onbedaarlijk huilen, iedereen opbellen waar ik van houd (‘Is het waaaaar?’) en onder het bed kruipen. Of in mijn denkbeeldige bomkelder. Maar wat nou als ik toch besluit om het anders aan te pakken. En te doen wat ik moet en wil doen op mijn laatste dag. Wat zou dat dan zijn?

Ik zal heel eerlijk zijn: mijn laatste dag op aarde wordt niet spannend. Ik ga geen supermarkt beroven, reis maken, mensen vermoorden of naakt rondrennen. Nee, ik ben dan emotioneel en heb dan alleen maar behoefte aan mijn naasten om mij heen. Ik weet, het is een beetje een naar onderwerp om over na te denken. Maar ik moet zeggen dat ik hier wel vaker over heb nagedacht. Veel gedroomd ook, dus het voelt niet heel raar om over na te denken. Dit doen we allemaal weleens, toch?

Familie en vriend bij elkaar

Op het moment dat ik hoor dat dit onze laatste dag is trommel ik mijn ouders, broertjes en vriend bij elkaar. Mijn broertje in Amerika moet direct met zijn hondje het vliegtuig pakken. Omdat ik weet dat mijn vriend zijn familie ook erbij wil hebben, laten we ze snel overkomen vanuit Spanje. Zodat we allemaal samen zijn. Op onze allerlaatste dag zijn we in mijn ouders huis en hebben we samen nog een onze laatste momenten.

Buttons knuffelen

Buttons vergeet ik zeker niet hoor. Op het moment dat ik het weet verlaat ze mijn armen niet meer. Gaat ze niet leuk vinden (ze houdt er niet van om opgetild te worden), maar ik laat haar nooit meer alleen. Dit beestje heeft natuurlijk geen flauw idee wat er te gebeuren staat, maar dat maakt niet uit. Denk er sowieso best vaak over na wat ik zou doen als er iets vervelends gebeurde, zoals brand. Mijn eerste gedachte is altijd: Buttons redden. Ik moet Buttons redden. De rest redt zich wel. Dus ja, dat. #crazycatladystrikesagain

Vriendjes bellen

Als we allemaal veilig bij elkaar zijn ga ik over tot vriendjes bellen. Nog even een laatste grap, een laatste serieuze gesprek. Een echte ‘see you on the other side’. Hopelijk. Ik hoop dat we dan nog eens goed de slappe lach krijgen. Want als ik één ding heb, dan zijn het grappige vrienden. Met een lach en een traan hangen we op, maar appen stiekem tussendoor nog wel even. Is vast drukker dan met Oud  & Nieuw, maar ach ;-).

Met zijn allen kijken we Netflix uit

We zijn een echt tv-gezin, dus het allerbeste voor ons is om samen onze laatste uurtjes voor de tv door te brengen. Het zal alleen nog een issue worden wat we gaan kijken. Dus ik beslis: we gaan het nieuwste seizoen van Orange is the New Black kijken met Spaanse ondertiteling. Hoewel ik normaal gesproken niet van praten hou tijdens het tv kijken, mag het voor deze ene keer wel. Want ja, laatste dag en alles. Bazig ben ik he?

We eten wat we willen

Misschien wel het belangrijkste van alles, haha. Ik kan eindelijk écht alles eten wat ik wil. Wat maakt het nu nog uit! Dus we bestellen Chinees, halen McDonald’s, pizza, donuts, taarten, sushi…ALLES. We geven al ons geld eraan uit en eten alles door elkaar heen. Lijkt me serieus heel gaaf om een keertje te doen, maar ik weet net of ik dan überhaupt nog leef. Hoewel, toen ik in januari met vriendinnen een Gilmore Girls-marathon deed, kwamen we dichtbij het eten van alles wat me waar wilden. Heb het toen overleefd, maar het was ook echt nog niet hardcore genoeg. Dit keer zet ik alles op alles: als je alles gaat eten, doe het dan ook goed.

Heb jij wel eens nagedacht over wat je zou doen als de wereld vergaat?

*Dit idee opperde Kelly Deriemaeker overigens in haar Blogboek.[:en]Imagine this: at exactly  12 o clock at night you hear the world is ending in 24 hours. What do you do? Do you panic and spend the rest of that day hiding underneath your bed, hoping it’s some kind of mistake? Or do you decide to make it your best day ever? Honestly, this is a difficult one. I think I would cry forever first, call everyone I love and ask them if it’s really true and then I would crawl under the bed. Or in my imaginary bomb shelter. Yes, I am that person. But what if I actually decided to do it differently. What if I did everything I wanted and needed to do on my last day on earth. What would that be?

I’m going to be completely honest here: my last day on earth will not be exciting. I’m not going to rob a supermarket, travel, kill people or run around naked. I will be an emotional wreck who only needs to be surrounded by the people she loves. I know, it’s a bit of an iffy subject to think about. But I have to say that I’ve thought about this before. Dreamed a lot about it too, so it doesn’t feel too weird thinking about it anymore. This is something we all do, right?

Get my family and boyfriend together in one room

The moment I hear the world is going to end, I will make sure that everyone gets together. My parents, my brothers and my boyfriend. My brother who’s in America will have to come here immediately. And because I know my boyfriend would want to have his family there too, we fly them in from Spain. So we can all be together. On our final day in my parent’s house, we will have our last moments. Yikes.

Cuddle with Buttons

I’m definitely not forgetting my sweet, sweet Buttons. The moment I know, she doesn’t leave my arms. She’s not going to like that (she hates it when someone holds her, even when I do it), but I will never ever leave her alone. Of course, she doesn’t know what will happen, but I don’t care. I’m being selfish here.

I think about it a lot actually…what I would do if something horrible happened, like a fire. My first thoughts are always: I have to save Buttons. The rest can manage. So yes… #crazycatladystrikesagain

Call my friends

When we’re all together and ‘safe’, I will start calling my friends for one last joke and a serious convo. A real ‘see you on the other side’. Who knows. I hope we will have the giggles one last time. Because I have funny friends, really, so we need a good laugh together. Then we hang up with a laugh and a tear, but we’ll keep apping each other in between everything. WhatsApp will probably be busier than new years eve, but well ;-).

Binge watch Netflix

We are a tv-family, so the best thing for us to do is to just turn on Netflix and sit together. What will we watch though? We all have different opinions, but seeing as this is my fantasy, I get to decide: we’ll watch the last (and final in this case) season of Orange is the New Black WITH Spanish subtitles of course. Although I really really dislike it when someone talks when I watch tv, I’ll allow it this time. Man, I sound bossy in my final hours.

We eat whatever we want to eat

Okay, we’ve arrived at the most important part of the day: food! Finally, we can really eat whatever we want. It doesn’t really matter anymore, right? So we order Chinees, get McDonald’s, pizza, donuts, pies, sushi…EVERYTHING. We spend all our money on food and eat however we like. A piece of sushi first, a slice of pizza next, a bite of my Big Mac will follow. I would seriously love to do this one day, but I don’t know if I’ll come out of that alive. Although, when my friends and I were doing a Gilmore Girls marathon, we came really close to eating whatever we wanted. We survived, but this was definitely not hardcore enough. So this time I’m making it right: when you decide to eat everything, do it like no one has ever done.

Did you ever think about what you would do on your last day on earth?

[:]

Article by Johanne

Hi, my name is Johanne. I'm almost 32 years old and I keep thinking about what I really want in life. A quarter life crisis, if you will. On my blog, you'll read more about the dilemma's where us (twenty-year-olds and) thirty-year-olds think about, about lifestyle en probably also about my cat.

This Article Has 6 Comments
 1. Simone schreef:

  Poeh, eerlijk? Nee ik heb daar eigenlijk nooit echt over nagedacht. Ik kan het me ook niet echt voorstellen. Waarschijnlijk zal ik hetzelfde doen als jij, althans, ik vind dat wel het meest logische wat je op zo’n moment zou doen.
  Simone onlangs geplaatst…Bekeken op Netflix #7My Profile

 2. Romy schreef:

  Poeh, dat is een lastige vraag! Maar je hebt er een heerlijk luchtig artikel van gemaakt 🙂 Ik zou ook als eerste aan de katten en aan mijn familie denken als de wereld vergaat. En verder zou ik waarschijnlijk vooral zenuwpezen als echte controlfreak. Ik heb altijd zoveel dingen te doen voor mijn gevoel dat ik vooral een race tegen de klok zou hebben om alles die laatste dag gedaan te krijgen, haha.
  Romy onlangs geplaatst…Maak van elke dag een beetje vrijdag!My Profile

  • Johanne schreef:

   Toch wel lastig he? Merk dat het toch een iets minder luchtig onderwerp is dan ik dacht, haha. Maar dankjewel! Grappig dat je dan echt nog de control freak zou uithangen, zou denk ik precies het tegenovergestelde doen ?

 3. Ik zou iedereen van wie ik hou bij me willen hebben, en dan op het strand wachten op het einde, denk ik. Als we dan toch gaan, dan maar op een mooie plek. Tijd doorbrengen met de mensen van wie je houdt, is denk ik, het beste dat je kunt doen.
  Annika – Mrs. Marvelous onlangs geplaatst…Snack Time! Bros HemelsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge