Word of the Year 2018

[:nl]*tromgeroffel* Mijn Woord van het Jaar 2018: DOEN [:en]*drum roll please* My Word of the Year 2018: DO (? do do do do ?)[:]

[:nl]Dan kom je in de tweede maand van het jaar nog eens met je Woord van het Jaar…naja! Laten we wel wezen, één woord kiezen dat jouw jaar moet definiëren vergt ook wat tijd. Bovendien ben ik Sloompie McSloomperson én had ik tienduizend andere dingen die ik wilde uitwerken maar niet heb uitgewerkt. Anywho. Mijn woord van het jaar is….DOEN! Want ik ben iemand die wil, wens en droomt, maar bijna nooit doet. Jeetje, wat wil ik veel, maar ik laat de meeste dingen voor wat ze zijn omdat ik een angsthaas ben. Een angsthaas van jewelste, nog wel. En daar moet dit jaar maar eens verandering in komen.

Mijn ouders, vrienden en vriend weten het allemaal: Johanne wil dit, dat en óók nog dattes. Maar doet ze iets om dat te bereiken? Vaker niet dan wel. En dat is zonde, want ik weet ergens wel dat ik het kan. Maar het overheersende gevoel is angst. Angst om te falen, angst om op weerstand te stuiten. Watje. Sorry, grapje. Ik weet dat er veel mensen zijn die met dezelfde problemen rondlopen en het is echt niet makkelijk hoor. Het is een knopje dat even om moet, maar vind dat knopje eerst maar eens.

Mijn voornemen voor dit jaar is om me niet te laten tegenhouden door mijn eigen gedachten. Niet meer te lang stil te staan bij mijn eigen gedachten en vooral gewoon te doen. Schrijf, zeg ja tegen dat onbekende avontuur en durf je dromen na te gaan. Dat is wat ik onlangs tegen mezelf zei en nu ook moet gaan waarmaken. Stap één is natuurlijk het loslaten van die negatieve gedachten. Hoe ik dat ga doen weet ik niet. Ik vermoed dat ik het alla Johanne ga doen en die gedachten gewoon ga negeren. Normaal gesproken zou ik zeggen dat dat heel slecht is, maar in dit geval denk ik dat het nodig is.

Woord van het Jaar 2017?

Vorig jaar was mijn woord STAP, geloof ik. Of iets dergelijks. Eerste stap in de goede richting. Na jaren van dubben, twijfelen en vooral niet doen, zette ik eindelijk mijn blog online. En dat was een belangrijke stap voor mijn leven de komende jaren. Hopelijk zelfs de rest van mijn leven. Het heeft me doen beseffen waar mijn passie echt ligt en wat ik eigenlijk wil. Iets met financiële vrijheid, een gelukkig leven waarin ik dingen doe die IK wil, een koophuis en tegelijkertijd veel reisplezier. Veel dus. Maar daar moet ik ook iets voor….DOEN. HA. Ja, je raadde het al, hè?

Al voordat ik mijn Woord van het Jaar bedacht, heb ik hier al wat stappen voor genomen. Zo blijkt. Ik heb allerlei doelen opgesteld. Ik heb de eerste versie van mijn media kit klaar staan. En ik ben eindelijk bijna zo ver dat ik weet hoe ik op moet vallen tussen de rest van de freelance-briefschrijvers. Dus. Bijna hoor. De tekst zit deels in mijn hoofd en de rest is er al uit. Vorig jaar ben ik er wel een beetje mee bezig geweest, maar niet zoals het zou moeten. Of in ieder geval, zoals ik vind dat het zou moeten. En nu moet het iets worden waar ik voor de volle honderd procent achter sta.

Wat ga ik allemaal DOEN?

Ik ga opdrachten binnenhalen. Als tekstschrijver en voor mijn blog. Ik ga mijn bezoekersaantallen omhoog trekken. Hoe weet ik alleen nog niet. Iets met meer delen, mijn Pinterest-strategie opkrikken/verbeteren/bestaande maken en meer evergreen content schrijven. Ik ga positief blijven, ook al zit het soms een beetje tegen. Of zit ik mezelf een beetje tegen. Dat gebeurt nog vaker dan dat externe factoren tegenzitten. Ik wil veel doen. En of het me allemaal gaat lukken weet ik niet. Maar ik wil wel. En ik ga het proberen. En dat is ook gewoon doen. Toch?

Heb jij al een Woord van het Jaar voor jezelf bedacht? 

 [:en]Doooiiii, it’s the second month of the year and here I am…introducing my Word of the Year….agh! Let’s be real though, choosing ONE word for this year takes some time. Also, I’m Slowpoke McSlopokerson and I had ten thousand other things I wanted to do but didn’t do. Anywho. My Word of the Year is…. DO! Because I’m someone who wants, wishes and dreams, but almost never does. And boy, do I want a lot. Most of the time I just let them be because I’m a scaredy pants. A big fat scaredy pants even. And that needs to change. TODAY.

My parents, friends, and boyfriend all know it: Johanne wants this, and that and also thattem. Does she do anything to achieve that? More often no than yes. Such a shame, because deep down I know I can do it. Still, the most important feeling I have while doing new things is fear. A fear to fail, a fear of resistance. Pussy. Sorry, a joke. I know there are lots of people out there who have the same issues I have and it’s not easy. And still, somewhere deep down inside I know it should be just a push on the just do it-button. But first I have to find that button.

My intention for this year is to not let my own thoughts hold me back. Not to stand still for too long and just do. Write, say yes to unknown adventures and chase my dreams. That’s what I recently told myself and now I have to make it come true. Step one is letting go of negative thoughts. Don’t exactly know how, but I’m guessing it’s going to be a whole lotta ignoring of feelings. Like I do best. Normally I would tell myself that’s a bad thing, but I think in this case it’s a necessary measure.

Word of the Year 2017? 

Last year I think my word was STEP. Or something like that. A first step in the right direction. After years of doubting, hesitating and mostly not doing, I finally launched my blog. And that was an important step for the coming years. Hopefully the rest of my life, even. My blog has made me realize my passion and dreams. Something with financial freedom, a happy life where I get to do things I want, home ownership and at the same time a lot of traveling. A lot. And I have to…DO something to achieve that. Ha, you already guessed it, right?

Even before I set on my Word of the Year, I already took some steps. So it seems. I have my goals ready. I have the first draft of my media kit ready. And I’m finally finishing up on my freelance cover letter. Almost. I know what I want to say, but I need to find the right order and words. I had been working on it already last year, but I wasn’t completely satisfied. Or you know, I just couldn’t get behind it for a 100 percent. So I had to change it. And now it will be something I can fully support while sending out letters.

What will I be doing this year? 

I’m going to get assignments like a crazy person. As a freelance writer and for my blog. I’m going to increase my number of visitors. Don’t know how yet, something about creating a Pinterest strategy and creating more Evergreen content. I’m also going to stay positive, even when things don’t go my way. Or when I don’t go my way. That happens more often than when external factors get in the way. I want to do a lot. And I don’t know if I’ll be able to do it all. But I want to. And I’m going to try. And that’s sorta doing as well, right?[:]

Article by Johanne

Hi, ik ben Johanne! Ik ben 35 jaar en moeder van een eeneiige tweeling. Axel en James zijn mijn licht en leven, maar ik ben natuurlijk meer dan alleen mama: ik hou van werken, bloggen, lezen, schrijven en heel af en toe sociaal doen. Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Vaker niet dan wel, maar hey, soms gaat het ook goed!

This Article Has 22 Comments
 1. Irene schreef:

  Heel herkenbaar! Ik zit ook altijd vol ideeën maar het ontbreekt mij te vaak aan durf om er echt iets mee te doen. Echt dingen aanpakken. Het is ook wel moeilijk hoor. Ik ben bijvoorbeeld ook bang dat als ik mijn grote droom tot uitvoer breng, het misschien toch tegenvalt of mislukt en het is wel echt mijn droom dus… Maar wie niet waagt niet wint natuurlijk!

  • Johanne schreef:

   Ja, dat he! Dat is het ook. Wat nou als je het doet en het blijkt helemaal niet haalbaar. Of gewoon een totale mislukking… Maar goed, als je het niet probeert, zul je er ook nooit achterkomen.

 2. ShootingStarsMag schreef:

  I love your word of the year. Mine is Adventure, which isn’t just about travel and all that (though that’s fun too) but to also go for things that I want to do and not being afraid of well, life and letdowns. So I think we’re kind of on the same path for that this year. Good luck on all of your goals!!

  -Lauren

 3. Shirley schreef:

  Ik hoop dat je dit jaar aan een aantal dromen kunt werken en ze uit mag laten komen. Ik stel heel vaak dingen uit, omdat ik bang ben dat als ik eenmaal begonnen ben ik het voorgoed verpest heb. Dan maar lekker niks doen? Dan is het ook niet verpest. Wat een logica.

 4. Nikita schreef:

  Succes! Om je dromen waar te maken moet je het inderdaad doen, zonder doen kan je niet echt iets bereiken. De wereld gaat het niet voor jou doen. Maar inderdaad, de eerste stappen zetten is altijd eng. Dat mag ook eng zijn.

 5. Toeval? Mijn woord dit jaar is Actie!!! (inclusief drie uitroeptekens). Wellicht geen toeval want ik herken en zin voor zin wat je hierboven hebt geschreven. Zoveel willen, zoveel plannen maken, maken zodra het op de praktijk ervan aankomt: poef! Angst. Onzekerheid.
  Ik denk dat je vorig jaar een hele goeie springplank hebt aangelegd om het dit jaar echt te gaan DOEN! Misschien werkt bij jou de truc van ‘gewoon’ ogen dicht en springen wel het beste bij jou, ook al is dat tegen je natuur in. Zoals je uiteindelijk ook gedaan hebt met bloggen. Ik wens je super veel succes dit jaar met het najagen van je plannen, ik weet zeker dat het je gaat lukken. You can DO it!!!

  • Johanne schreef:

   Haha, drie uitroeptekens voor extra effect. Nice! Ja, kan me compleet in jouw tekst vinden. Die angsten en onzekerheden zitten vaker in de weg dan me lief is. En lief, dankjewel. Jij ook supermegaveel succes en met jou komt het ook echt wel goed. XX

 6. Romy schreef:

  Mooi woord heb je gekozen voor dit jaar! Ik herken het wel een klein beetje. Vaak ben ik wel een aanpakker en een doener, maar dingen die ik écht heel eng vind, stel ik ook liever uit of houd ik allemaal een beetje vaag 😉 Maar je bent al supergoed bezig door dit op papier te zetten en door je eerste plannen uit te werken. You go girl! Hopelijk wordt dit inderdaad een jaar waarin je vooral heel veel gaat DOEN om jouw dromen waar te maken 🙂

  • Johanne schreef:

   Haha, thanks! Ik hoop het ook zo. En ben blij om te horen dat een echte doener als jij soms ook tegen dit soort dingetjes aanloopt. Bedoel, het is niet fijn voor jou ;p, maar het besef dat iedereen er weleens last van heeft helpt.

 7. Marjolein schreef:

  Mooi artikel! Ik kan me er heel erg in vinden en herken mezelf erin. Je moet sommige dingen inderdaad gewoon doen om je dromen waar te maken. Anders krijg je alleen maar spijt dat je het niet gedaan hebt. x

 8. Kate Sinclair schreef:

  What a great philosophy. Hope you DO all you dream this year x

 9. Debrah schreef:

  Great post and I’m going to start applying your ‘DO’ word philosophy to my own life.

 10. Looking forward to seeing how it goes! I always wondered if setting a word works each year.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *